Få varme i drivhuset med isolering – så kan du også bruge det om vinteren

Mange af os drivhusejere har valgt at lade drivhuset stå (næsten) tomt fra nu af og til det tidlige forår, men har du mod på det og lyst til at investere lidt ekstra i at forlænge sæsonen, så kan det lade sig gøre.

Noblefolie holder på en del varme

Du kan fx isolere en del af drivhuset med noblefolie. Det holder på en del varme og lader stadig solen trænge igennem og være med til at varme op, når den en sjælden gang er fremme. Herudover kan du hjælpe til med forskellige former for tilskudsvarme – så kan det faktisk lade sig gøre at holde en del af drivhuset frostfrit året rundt, men det er ikke omkostningsfrit.

Sorte sten kan afgive varme om natten

Der er dog et par gratis fif til at hæve nattemperaturen: Hav fx en mørk beholder med vand stående. Den bliver varmet op af solen om dagen og afgiver langsomt varme om natten. Det samme gør en stor sten, du har farvet sort eller måske nogle sorte fliser.

En dyrere løsning – grav varmekabler ned i jorden

Er du klar til at hive pungen op ad lommen, så er der flere muligheder. En af de rigtig gode er at grave elektriske varmekabler ned i jorden. De skal lægges i et lag sand.

Varmeblæser og levende lys

Mere simpelt er det at indkøbe en termostatstyret varmeblæser, petroleumsovn eller lignende, men i kolde vintre kan det blive kostbart at holde varmen oppe i det rette temperaturleje. Suppler med nogle tændte stearinlys på de kolde aftener. Det giver den gode sidegevinst at lyset spreder hygge på en mørk aften.

Læs også: Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å

Mest læste artikler