Gamle vinduer danner grundlag for Rikkes drivhus.
Gamle vinduer danner grundlag for Rikkes drivhus.

Havehus i engelsk stil af genbrugsvinduer

Gamle vinduer gav ny charme i Rikkes orangeri eller havehus.

Af: , 12. juni 2017

Drømmen om et drivhus

Jeg har længe ønsket mig et drivhus, men manden sagde “NEJ”. Så det var op ad bakke.

Sådan skrev Rikke Ulbrichsen fra Hornsyld , som gerne ville deltage i vores "Vis mig dit håndværk".  Og så tabte redaktionen i øvrigt undermunden ... De billeder, Rikke sendte ind, afslørede det fineste, romantiske havehus med helt utrolige detaljer!

Vi tog straks fat i Rikke – og her er hendes historie: 

Rikke er bestemt ikke "under tøflen", men hendes mand er murer, og det giver respekt for faglighed, og efter et par storme kunne Rikke godt se, at drømmen om et drivhus måske skulle "byttes" med noget mere robust.

Hvor kom materialerne fra?

Og så gik hun ellers i gang med at indsamle materialer, der kunne genanvendes. Hun fik seks gamle vinduer – og så kom ideen om et havehus med støbt sokkel, hvor vinduerne kunne genbruges:

– Jeg fik vinduerne af min mands chef. Hos mine forældre fik jeg de næste. Rammerne duede godt nok ikke, men skidt, jeg satte bare nogen nye på. Det var også her jeg fik de to blyindfattet ruder med farver. De er mine yndings.

Rikke målte, tegnede og målte igen. En dør fandt hun  på genbrug, og så var det  bare at gå i gang.

– Jeg fik hjælp af min mand  til sokkel og murerarbejdet. Resten har jeg bygget selv. Helt selv.

Rikkes helt egen stil

Huset skulle være i den engelske, romantiske stil. Det betød, at der skulle sprosser på alle vinduerne. 

Havehuset blev hendes ilddåb som håndværker, og hun blev langsom bedre. 

Det, hun ikke vidste noget om, søgte hun viden om på nettet.

– Eller jeg spurgte min far. Han er min rollemodel. Han ved alt. Men alle de øverste vinduer på langsiderne, har jeg selv bygget. Taget har jeg selv lagt på. Værket er MIT, og jeg er stolt af det, understreger hun, og så tilføjer hun lige:

– Det har været et rigtig sjovt projekt, som ikke har voldt mig de store problemer. 

– Eller det passer ikke helt. Jeg bliver ALDRIG god til det med at skære i glas. Jeg fik det gjort, men næste gang, (hvis der bliver sådan en) tror jeg, at jeg vil få nogen til gøre det for mig.

12. juni 2017
Mere om Drivhus

Vis os dit smukke drivhus og kom med i magasinet idenyt

Drivhuset er havens oase. Det er fuld af liv om sommeren, hvor planter, frugter og grøntsager spirer og gror. Om vinteren kan drivhuset bruges til hygge og for nogle, kan den fungere som en lun stue midt i den snedækkede have. Drivhuset er en sand fornøjelse, og vi vil gerne se din stolthed. Se her, hvordan dit drivhus kan komme med i idenyt.

Vægdrivhus - Store drivhusdrømme på lidt plads

Har du store drivhusdrømme men ikke pladsen til det? Så kan et vægdrivhus være noget for dig. Selvom pladsen er trang, er der rig mulighed...

Minidrivhus - Sådan får du succes med små drivhuse

Hvis du ikke har en stor have eller terrasse med plads til et drivhus, så kast dig ud i projekt minidrivhus! Se 10 bud på smukke minidrivhus...

Sådan dyrker du krydderurter i drivhuset året rundt

Når de allersidste tomater og agurker er plukket, og drivhuset er gjort rent, behøver du ikke helt at lukke det ned for vinteren. Brug i stedet vinterhalvret til at dyrke krydderurter i drivhuset. Se, hvilke arter der egner sig bedst! 

Genial idé: Udvid din tomatsæson

Få maksimalt udbytte af dine tomatplanter med dette smarte trick.

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

Nu skal tomathøsten sikres

Tomatsæsonen er lang i Danmark, og der har været fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset hos Lotte Bjarke. Nu er det tid til, at tomathøsten skal sikres.

Tomater med grønne nakker

Tomaterne har ikke haft de bedste betingelser i denne kølige sommer, men de seneste ugers varme har sat skub i tomaterne i drivhuset.

Sjove krydderurter i drivhuset

Haveekspert, Lotte Bjarke, holder meget af at have en masse forskellige krydderurter i drivhuset. I år har hun forsøgt sig med nogle sjove...

Agurketid lige om hjørnet

For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer ligeså godt til agurken som til tomater.

Gør drivhuset klar til tomat, peberfrugt og agurk

idényts haveekspert Lotte Bjarke har gjort drivhuset klar til tomat-, peber,- og agurkeplanter. Hun anbefaler en siveslange som den optimale...

Lav et drivhus på få kvadratmeter

Byg dit eget drivhus, hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.