Foto: Lotte Bjarke

Gør drivhuset forårsklar

Midt i april skal drivhuset gøres godt og grundigt rent med lunkent vand og brun sæbe. Husk gummihandskerne, når du gør rent, og få ikke sæbevandet i øjnene, da det er skrap kost. Skrub grundigt med en stiv børste og spul efterfølgende grundigt med vand fra haveslangen.

Af: , 14. april 2008

Kom af med skadedyrene i drivhuset
Dyrker du i drivhusjorden, så er det en god idé at fjerne de øverste par centimeter jord, der er fyldt med planterester fra sidste år – her overlever der masser af skadedyr og eventuelle plantesygdomme. Suppler herefter gerne med rigeligt havekompost.

Vand jorden
Drivhusjorden har ikke fået vand hele vinteren, så det er en god idé, at grundvande nu. Har du en havevander, så sæt den ind i drivhuset, luk vinduerne og sæt den til at køre det meste af en dag – på cirka halv kraft. Hvis du lægger klar plastik over jorden bagefter, varmer jorden hurtigere op, og du kan plante dine drivhusplanter ud lidt tidligere.

På dagsophold
Det er også nu, du kan begynde at sætte dine forspirede planter ud i drivhuset om dagen. Men det er vigtigt at holde øje med vejret. Er solen for skarp kan et dække af fiberdug være forskellen på liv eller død for planterne. Og husk, at der helst skal være minimum 8 grader varmt. Ellers har planter som fx tomater det meget bedre indendøre. Ved at sætte planter som tomater og lidt senere agurker ud om dagen, sikrer du, at de får en langt mere harmonisk vækst og dermed får du også en langt større høst, når sæsonen går i gang senere på året.

Hygge i drivhuset
Ligesom planterne kan du også tage på et velfortjent dagsophold inde i drivhuset, for her er der både læ og tørvejr, og der er ikke meget bedre end en kop god kaffe i et rengjort drivhus i det tidlige forår. Skinner solen, så kan du såmænd smide jakken og sætte dig i en havestol med en god bog og glæde dig til den forhåbentlig gode kommende sommer.

14. april 2008
Mere om Drivhus

Vis os dit smukke drivhus og kom med i magasinet idenyt

Drivhuset er havens oase. Det er fuld af liv om sommeren, hvor planter, frugter og grøntsager spirer og gror. Om vinteren kan drivhuset bruges til hygge og for nogle, kan den fungere som en lun stue midt i den snedækkede have. Drivhuset er en sand fornøjelse, og vi vil gerne se din stolthed. Se her, hvordan dit drivhus kan komme med i idenyt.

Vægdrivhus - Store drivhusdrømme på lidt plads

Har du store drivhusdrømme men ikke pladsen til det? Så kan et vægdrivhus være noget for dig. Selvom pladsen er trang, er der rig mulighed...

Minidrivhus - Sådan får du succes med små drivhuse

Hvis du ikke har en stor have eller terrasse med plads til et drivhus, så kast dig ud i projekt minidrivhus! Se 10 bud på smukke minidrivhus...

Sådan dyrker du krydderurter i drivhuset året rundt

Når de allersidste tomater og agurker er plukket, og drivhuset er gjort rent, behøver du ikke helt at lukke det ned for vinteren. Brug i stedet vinterhalvret til at dyrke krydderurter i drivhuset. Se, hvilke arter der egner sig bedst! 

Genial idé: Udvid din tomatsæson

Få maksimalt udbytte af dine tomatplanter med dette smarte trick.

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

Nu skal tomathøsten sikres

Tomatsæsonen er lang i Danmark, og der har været fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset hos Lotte Bjarke. Nu er det tid til, at tomathøsten skal sikres.

Tomater med grønne nakker

Tomaterne har ikke haft de bedste betingelser i denne kølige sommer, men de seneste ugers varme har sat skub i tomaterne i drivhuset.

Sjove krydderurter i drivhuset

Haveekspert, Lotte Bjarke, holder meget af at have en masse forskellige krydderurter i drivhuset. I år har hun forsøgt sig med nogle sjove...

Agurketid lige om hjørnet

For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer ligeså godt til agurken som til tomater.

Gør drivhuset klar til tomat, peberfrugt og agurk

idényts haveekspert Lotte Bjarke har gjort drivhuset klar til tomat-, peber,- og agurkeplanter. Hun anbefaler en siveslange som den optimale...

Lav et drivhus på få kvadratmeter

Byg dit eget drivhus, hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.