Dyrk dine egne lækre tomater.
Dyrk dine egne lækre tomater. Foto: iStock

Genial idé: Udvid din tomatsæson

Få maksimalt udbytte af dine tomatplanter med dette smarte trick.

Sæson for tomatplanter: Så og plant

Såning af tomatplanten forgår som regel i marts i Danmark. Men vidste du, at perioden for såning af tomatplanten faktisk trækker sig over flere måneder? I Danmark kan du faktisk nå at få lækre tomater ved at så dine tomatplanter helt frem til starten af juni afhængig af tomatsorten!

Vælger du at købe færdiggroede tomatplanter, kan du plante helt frem til starten af juli og stadig opnå en god høst.

Driller tomatdyrkningen i drivhuset? idényts haveekspert, Lotte Bjarke, har løsningen.

Gratis tomater i lange baner

Hvis du vælger at købe tomatplanter, som skal plantes, har Bente fra Ørbæk et godt trick til, hvordan du får maksimalt udbytte ud af dine tomatplanter:

Køb tre gode tomatplanter. Når de nye skud er ca. 5 cm, knækker du dem af og stikker skuddene i jorden under planten. I løbet af 14 dage har du fine - gratis - planter. Samtidig udvides din tomatsæson.

God fornøjelse!

Hvis du i efteråret står med en masse grønne, umodne tomater, som du ikke ved, hvad du skal stille op med, så har vi svaret.

18. maj 2018
Mere om Drivhus

Havehus i engelsk stil af genbrugsvinduer

Gamle vinduer gav ny charme i Rikkes orangeri eller havehus.

Tilplantning af drivhuset

De tidligt udplantede salathoveder i drivhuset er klar til høst. En ret perfekt timing, for nu er det jo omsider blevet tid til anden runde...

Nyt layout for drivhusbelægning

Se, hvordan haveeksperten bedst klargør drivhuset til en ny sæson.

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

En fast hånd til græskar og melon

Den forsøgsvist plantede melonplante har ikke vist sig fra sin bedste side.

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

Nu skal tomathøsten sikres

Tomatsæsonen er lang i Danmark, og der har været fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset hos Lotte Bjarke. Nu er det tid til, at tomathøst...

Tomater med grønne nakker

Tomaterne har ikke haft de bedste betingelser i denne kølige sommer, men de seneste ugers varme har sat skub i tomaterne i drivhuset.

Få et orangeri som på 1800-tallets danske godser

Et orangeri kan meget mere end et drivhus. Det fungerer som et ekstra, smukt rum året rundt, og du kan dyrke masser af planter, som ikke...

Sjove krydderurter i drivhuset

Haveekspert, Lotte Bjarke, holder meget af at have en masse forskellige krydderurter i drivhuset. I år har hun forsøgt sig med nogle sjove...

Agurketid lige om hjørnet

For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer ligeså godt til agurken som til tomater.

Gør drivhuset klar til tomat, peberfrugt og agurk

idényts haveekspert Lotte Bjarke har gjort drivhuset klar til tomat-, peber,- og agurkeplanter. Hun anbefaler en siveslange som den optimale...

Lav et drivhus på få kvadratmeter

Byg dit eget drivhus, hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.