FOKUS på drivhuse: Få stort udbytte af et minidrivhus

Har du ikke plads til et stort drivhus, er det oplagt at vælge et mindre. Vi viser nogle af de mange muligheder.
Af: Sus Falch, 2005, 7. april 2005

Forhandler: Juliana, tlf. 66 11 18 11

Det kræver ikke meget plads, de store investeringer eller anstrengelser at anskaffe sig et lille drivhus, der bringer foråret frem tidligere og får sommeren til at vare en god tid længere.

En mur – helst af den sydvendte slags – er alle tiders ståsted for et vægdrivhus, der kan rumme mere, end de fleste tror. Især hvis du monterer hylder i drivhuset, hvor krydderurter og sommerblomster kan skyde i vejret.

Mindre plads

En af fordelene ved en vægmodel er, at den ikke optager så meget plads, selv om fritstående også fås i ganske beskedne mål, og vægmodellerne kan fås lige så store som en havestue.

I mange hobbydrivhuse har polykarbonat indtaget førstepladsen som rudemateriale. Polykarbonat bruges til såvel enkeltlagsruder som ruder med flere lag i forskellige tykkelser. Forskellen er, at enkeltlagsversionen er mere gennemsigtig end flerlagsudgaverne, der til gengæld isolerer bedre og giver en mere jævn temperatur gennem hele døgnet. Noget, som de fleste planter sætter stor pris på.

Lige til at sætte op

Drivhusene sælges som samlesæt, der er lige til at fragte hjem fra byggemarkedet eller havecenteret. De er forholdsvis lette at stille op, hvis du følger vejledningen til punkt og prikke og har værktøjet.

Har du ikke mod på et drivhus, så overvej nogle rummelige mistbænke eller spirekasser, som de også hedder. Her kan du fx så den første salat direkte i jorden. Mistbænken er også perfekt til de planter, du har sået inde, og som skal tilvænnes livet udenfor.

Før du køber
Husk at tjekke, om soklen er inkluderet i drivhusets pris. Ellers skal du regne med 500-600 kr. mere til den.

• Vælg en model med vinduer, der kan lukkes op.

• Overvej, om du skal dyrke i jorden, i plantesække eller kapillærkasser, som har indbygget vandreservoir.

• Tjek kvaliteten. Jo kraftigere profiler der er på drivhuset, og jo tykkere polykarbonat der er brugt til ruderne, jo mere robust er det.

• mange forsikringsselskaber dækker kun stormskader, hvis drivhuset er monteret rigtigt. Spørg hos dit selskab, før du sætter drivhuset op.


Skræddersyet til væggen
Drivhuset til væggen er lavet i en kraftig kvalitet. Ruderne er af K-glas med belægning, der gør dem lige så isolerende som polykarbonat. Alle beslag er af rustfrist stål, listerne af gummi, og aluminiumsprofilerne meget kraftige.
Drivhuset kan laves på mål i lige den farve, du vil have, og det kan skilles ad og tages med, hvis du flytter.

Du kan høre mere hos Pavillon Danmark,
tlf. 63 18 18 40.

Til den første tid
Spirekassen af polypropylen måler 100 x 96 cm og koster 398 kr.

EOS Jardin, tlf. 55 45 45 44, anviser nærmeste forhandler

Rummeligt drivhus
Model 300 har to oplukkelige ruder og en skydedør. Det måler 370 x 144 cm og koster 3.195 kr. Dertil kommer soklen, som koster 500 kr.

Ring og hør mere hos Hobbydrivhuse på tlf. 97 97 72 12.

Redaktionen kan ikke indestå for prisændringer og udgåede produkter

7. april 2005 Sus Falch, 2005
Mere om Drivhus

Vis os dit smukke drivhus og kom med i magasinet idenyt

Drivhuset er havens oase. Det er fuld af liv om sommeren, hvor planter, frugter og grøntsager spirer og gror. Om vinteren kan drivhuset bruges til hygge og for nogle, kan den fungere som en lun stue midt i den snedækkede have. Drivhuset er en sand fornøjelse, og vi vil gerne se din stolthed. Se her, hvordan dit drivhus kan komme med i idenyt.

Vægdrivhus - Store drivhusdrømme på lidt plads

Har du store drivhusdrømme men ikke pladsen til det? Så kan et vægdrivhus være noget for dig. Selvom pladsen er trang, er der rig mulighed...

Minidrivhus - Sådan får du succes med små drivhuse

Hvis du ikke har en stor have eller terrasse med plads til et drivhus, så kast dig ud i projekt minidrivhus! Se 10 bud på smukke minidrivhus...

Sådan dyrker du krydderurter i drivhuset året rundt

Når de allersidste tomater og agurker er plukket, og drivhuset er gjort rent, behøver du ikke helt at lukke det ned for vinteren. Brug i stedet vinterhalvret til at dyrke krydderurter i drivhuset. Se, hvilke arter der egner sig bedst! 

Genial idé: Udvid din tomatsæson

Få maksimalt udbytte af dine tomatplanter med dette smarte trick.

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

Nu skal tomathøsten sikres

Tomatsæsonen er lang i Danmark, og der har været fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset hos Lotte Bjarke. Nu er det tid til, at tomathøsten skal sikres.

Tomater med grønne nakker

Tomaterne har ikke haft de bedste betingelser i denne kølige sommer, men de seneste ugers varme har sat skub i tomaterne i drivhuset.

Sjove krydderurter i drivhuset

Haveekspert, Lotte Bjarke, holder meget af at have en masse forskellige krydderurter i drivhuset. I år har hun forsøgt sig med nogle sjove...

Agurketid lige om hjørnet

For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer ligeså godt til agurken som til tomater.

Gør drivhuset klar til tomat, peberfrugt og agurk

idényts haveekspert Lotte Bjarke har gjort drivhuset klar til tomat-, peber,- og agurkeplanter. Hun anbefaler en siveslange som den optimale...

Lav et drivhus på få kvadratmeter

Byg dit eget drivhus, hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.