Denne artikel er sponsoreret

Et Juliana drivhus - en hobby for livet

Nogle er til vinranker, eksotiske krydderurter og søde citrusfrugter, andre holder sig til solmodne tomater og måske en enkelt agurk.
Et Juliana drivhus kan være en ambitiøs hobby eller blot en lille nyttehave med enkle planter. Men glæden ved at plukke selvdyrkede grøntsager er den samme. Juliana

Et Juliana drivhus gør det muligt at begynde dyrkning af grøntsager allerede i det tidlige forår. Eller du kan indrette drivhuset som en lille oase med en god stol, hvor du kan nyde den første forårsvarme.

Et drivhus er en investering i glæde, hygge og sund livsstil. Du har selv styr over, hvordan dine grøntsager bliver dyrket, og du vil hurtigt mærke glæden ved at være selvforsynende med udvalgte ingredienser.

Børn og drivhuset

Dyrk kvalitetstid og høst skønne stunder. Det kan være svært at få hende på fem til at se værdien i at spise bønner og blomkål. Men hvis hun selv har været med til at dyrke grøntsagerne bliver incitamentet til også at spise dem anderlede interessant.

Gør drivhuset til et fælles sted og giv børnene deres egne planter, de kan være med til at så og passe. Det giver hyggelige stunder og børnene lærer samtidig en masse om grøntsager og dyrkning.

Urban gardening

At dyrke egne grøntsager er for mange forbundet med hus og have, men et nyt fænomen er ved at vinde frem - urban gardening. I sin enkelhed handler det om, at dyrke haven i byen. Det kan være på altanen eller måske som et fælles gårdprojekt. De små væksthuse fylder ikke, og kræver ikke så meget vedligehold, men kan sagtens give et fint udbytte.

Se udvalg af store og små drivhuse her: www.juliana.com

Vælg det rigtige drivhus

Et drivhus er en større investering, og det er derfor en god idé, at gøre sig nogle tanker om, hvad man vil bruge drivhuset til. Afklar med dig selv, hvad og hvor meget du vil dyrke i dit drivhus, men tag med i betragtning, at dit ambitionsniveau og lyst højst sandsynlig vil gro i takt med, at dine frø spirer frem fra potter og plantesække.

Mange oplever nemlig, at engagementet for den grønne hobby stiger i takt med, at jorden hober sig op under neglene. Vælg derfor et hus med muligheder. Husk også, at planterne får de bedste grobetingelser, hvis de har lidt luft omkring sig. Størrelsen af dit drivhus hænger naturligvis også sammen med, hvor meget plads du har i haven, og om drivhuset blot er ment som et spisekammer.

Mange vælger efterhånden at bruge drivhuset både til planter og mennesker, ved at indrette den ene ende med bord og stol, så familien kan rykke aftensmaden udenfor allerede på de tidlige forårsdage. Ønsker man denne løsning vil et hus på minimum ti kvadratmeter være at anbefale.

Læs mere om størrelse og placering her

Hvorfor vælge et Juliana Drivhus eller et orangeri

Juliana er garanti for kvalitet. I snart 50 år har Juliana været en markant leverandør af haveglæde - en erfaring, der kan mærkes på vores produkter.

Juliana drivhuse er konstrueret til skandinaviske vejrforhold med stærk blæst og tyngende snemængder. Der er 12 års garanti på profiler og 10 års garanti på polycarbonat, og så har alle modeller en flot finish, der giver et smukt helhedsindtryk.

Juliana har et bredt produktsortiment.

I den billige ende ligger compact-serien - et mindre og enkelt drivhus med begrænset plads, der dog sagtens kan levere friske grøntsager til sommermenuen. Ønsker man mere hus - så er Juliana Premium eller Gartner et godt bud og drømmer man om det klassiske drivhus i træ er Juliana Classic en mulighed.

Endelig har Juliana udviklet Botanica - et orangeri i absolut luksusklasse.
Du kan skabe dit eget Botanica orangeri helt efter dine behov og ønsker. Der er mange muligheder i forhold til størrelser, farver, antal døre og vinduer mm.

Prøv at bygge dit eget Botanica med Botanicabygger her

Bliv inspireret

At have drivhuset som hobby er sjovt, inspirerende og udfordrende. Del dine erfaringer og lær af andres. Klik ind på Drivhusklubben.dk - her kan du finde svar samt få tips og tricks fra andre drivhusejere.

Besøg os her: www.drivhusklubben.dk

16. maj 2012
Mere om Drivhus

Genial idé: Udvid din tomatsæson

Få maksimalt udbytte af dine tomatplanter med dette smarte trick.

Sådan får du det optimale ud af dit drivhus

Du kan dyrke forbløffende mængder varmekrævende grøntsager i drivhuset, men det kræver, at du griber det rigtigt an.

Nyt layout for drivhusbelægning

Se, hvordan haveeksperten bedst klargør drivhuset til en ny sæson.

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

En fast hånd til græskar og melon

Den forsøgsvist plantede melonplante har ikke vist sig fra sin bedste side.

For mange blomster i drivhuset

Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

Bladlus i brusebad

Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

Gråskimmel under observation

Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

Nu skal tomathøsten sikres

Tomatsæsonen er lang i Danmark, og der har været fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset hos Lotte Bjarke. Nu er det tid til, at tomathøst...

Tomater med grønne nakker

Tomaterne har ikke haft de bedste betingelser i denne kølige sommer, men de seneste ugers varme har sat skub i tomaterne i drivhuset.

Få et orangeri som på 1800-tallets danske godser

Et orangeri kan meget mere end et drivhus. Det fungerer som et ekstra, smukt rum året rundt, og du kan dyrke masser af planter, som ikke...

Sjove krydderurter i drivhuset

Haveekspert, Lotte Bjarke, holder meget af at have en masse forskellige krydderurter i drivhuset. I år har hun forsøgt sig med nogle sjove...

Agurketid lige om hjørnet

For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer ligeså godt til agurken som til tomater.

Gør drivhuset klar til tomat, peberfrugt og agurk

idényts haveekspert Lotte Bjarke har gjort drivhuset klar til tomat-, peber,- og agurkeplanter. Hun anbefaler en siveslange som den optimale...

Lav et drivhus på få kvadratmeter

Byg dit eget drivhus, hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.