18 grader – hemmeligheden bag en god agurkehøst

Drivhus

At høste sine egne friske agurker er noget af det mest tilfredsstillende, men der er nogle udfordringer. Læs mere om kunsten at dyrke agurker her.

Foto: iStock

2 gyldne regler, hvis du vil lykkes med agurkedyrkning

Når først agurker har fat i drivhus-jorden og begynder at nyde livet, går det for alvor stærkt. Så stærkt, at der næsten kan opstå jungletilstande efter kort tid.

Men der kræves noget for at få gang i væksten. Agurker skal have hjælp.
Hos havenyt.dk kan du få en masse tricks til dyrkning af agurker, og den væsentligste pointe er, at det meste af arbejdet foregår, inden væksten går i gang.
En agurkeplante har brug for følgende to betingelser for at gro godt i drivhuset:

  1. Jorden skal være minimum 18 grader om morgenen
  2. Vandet må ikke stå op omkring stammen – det skal kunne løbe væk. Det sørger man for ved at hyppe jorden op i en 'høj' og plante agurkeplanten i toppen, så vandet kan løbe fra.

Jungle i drivhuset er ikke godt

Man skulle tro, at den kraftige, optimistiske vækst kun er godt, og at mange små agurker vil give en stor høst.

Det er dog ikke tilfældet. En agurkeplante skal beskæres, så de stærke agurker kan blive modne og store – man er ikke interesseret i en masse små, gule tingster.

En god måde at beskære på er i følge havenyt.dk at fjerne alle blomster på hovedstammen, så planten koncentrerer sig om at udvikle sideskud og dermed blive kraftigere.

Beskæringen er dog ikke helt så simpel, og der findes flere skoler indenfor dette. Læs mere her – blandt andet om metoder til at få masser af miniagurker.

10. februar 2017
Mere om Drivhus

Genial idé: Udvid din tomatsæson

Drivhus Få maksimalt udbytte af dine tomatplanter med dette smarte trick.

Sådan får du det optimale ud af dit drivhus

Drivhus Du kan dyrke forbløffende mængder varmekrævende grøntsager i drivhuset, men det kræver, at du griber det rigtigt an.

Kom godt i gang i drivhuset

Drivhus Udnyt drivhusets beskyttede klima til at tyvstarte din egen produktion i det tidlige forår. Start forårsrengøringen af drivhuset og udnyt...

Gråskimmel ligger på lur i drivhuset

Drivhus Det lune vejr har holdt gråskimmelen væk, men den har nu sat dit umiskendelige lådne præg på både agurk- og tomatbladene.

En fast hånd til græskar og melon

Drivhus Den forsøgsvist plantede melonplante har ikke vist sig fra sin bedste side.

For mange blomster i drivhuset

Drivhus Høsten er i gang i drivhuset. Det er så lækkert. Tomatplanterne er dog udfordret, og der må tages skrappe midler i brug.

Bladlus i brusebad

Drivhus Drivhuset har været alene hjemme den forgangne uge - det har resulteret i overdimensionerede skoleagurker, besøg af myrer og bladlus.

Gråskimmel under observation

Drivhus Lotte Bjarke har netop fundet de første pelsbelagte tegn på gråskimmel i drivhuset. Se her, hvordan hun bekæmper svampesygdommen.

Nu skal tomathøsten sikres

Drivhus Tomatsæsonen er lang i Danmark, og der har været fuld gang i tomatproduktionen i drivhuset hos Lotte Bjarke. Nu er det tid til, at tomathøst...

Tomater med grønne nakker

Drivhus Tomaterne har ikke haft de bedste betingelser i denne kølige sommer, men de seneste ugers varme har sat skub i tomaterne i drivhuset.

Få et orangeri som på 1800-tallets danske godser

Drivhus Et orangeri kan meget mere end et drivhus. Det fungerer som et ekstra, smukt rum året rundt, og du kan dyrke masser af planter, som ikke...

Sjove krydderurter i drivhuset

Drivhus Haveekspert, Lotte Bjarke, holder meget af at have en masse forskellige krydderurter i drivhuset. I år har hun forsøgt sig med nogle sjove...

Agurketid lige om hjørnet

Drivhus For Lotte Bjarke er det tid til at plante agurken ud, så den kan få mere plads. Agurkplanten får en tomatspiral at klatre i, der fungerer ligeså godt til agurken som til tomater.

Gør drivhuset klar til tomat, peberfrugt og agurk

Drivhus idényts haveekspert Lotte Bjarke har gjort drivhuset klar til tomat-, peber,- og agurkeplanter. Hun anbefaler en siveslange som den optimale...

Lav et drivhus på få kvadratmeter

Drivhus Byg dit eget drivhus, hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.