Foto: iStock

Derfor må du aldrig lade din vandslange ligge i solen

Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…

Uskyldigt vandpjaskeri kan ende grueligt galt

På en varm solskinsdag nyder mange børn såvel som voksne at afkøle sig med vandpjaskeri i haven. Vandlegen kan dog hurtigt ende galt inden den overhovedet er begyndt, hvis ikke man passer på.

Sørg for at trampolinen er sikker at hoppe på – sådan gør du

Brandvæsenet advarer mod opvarmet vand i haveslanger

Efter en ulykke i Phoenix, USA i 2016, hvor en lille dreng på 9 måneder fik alvorlige forbrændinger af vand fra en haveslange, advarer det Amerikanske brandvæsen mod at sprøjte med vand fra haveslanger i sommervarmen.

Ulykken skete, da moren til den lille dreng var ved at fylde en børnepool med vand fra haveslangen. Imens hun fyldte børnebassinet lå den 9 måneder gamle baby i græsset ved siden af, og da moren i kærlig leg begyndte at sprøjte vand mod den lille dreng, begyndte han med det samme at skrige højt. 

Skoldhedt vand fra haveslange forårsagede forbrændinger

Moren til din lille dreng fandt hurtigt ud af, at gråden ikke bare skyldtes, at han ikke brød sig om at blive sprøjtet på med vand. Vandet fra haveslangen var nemlig skoldende varmt og gav den lille dreng smertefulde andengradsforbrændinger på 30 procent af sin krop.

Temperaturen på vandet skyldtes, at haveslangen havde ligget i solen hele dagen, hvilket havde fået temperaturen på vandet til at stige til hele 66 grader, da moren begyndte at fylde børnepoolen.

Få gode tips til at afskærme for solen.

Hvor varmt kan vandet blive i en haveslange i Danmark?

Nu tænker du måske, at vandet fra en vandslange i Danmark aldrig vil blive varmt nok til at skade nogen, men det er faktisk ikke rigtigt. 

Selvom vandet måske ikke kan blive lige så varmt i Danmark som i Phoenix, så kan vandet i en vandslange stadig blive varmt nok til at skade børn og dyr. Dette skyldes, at børns og nogle dyrs hud er sartere end voksne menneskers. 

Sørg derfor altid for at lade vandet løbe lidt, inden du retter vandstålen mod dyr eller mennesker. 

28. juni 2018
Mere om Haven

Lørdag er det international arbejd nøgen i haven-dag

Første lørdag i maj er “World Naked Gardening Day” - dagen hvor haventusiaster over hele verden opfordres til at lave havearbejdet nøgen!

Derfor er pollentallet eksploderet over påsken

Har din påskeferie været forstyrret af irriterede øjne og en løbende næse på trods af det gode vejr? Det er der en god grund til. Påskedag...

Sådan tjekker du om havetrampolinen er klar til endnu en sæson

Hver fjerde børnefamilie tjekker kun trampolinens stand hvert år eller sjældnere, men faktisk skal den tjekkes hvert forår og efterår....

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for...

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud. Læs med og find ud af hvad du må, og hvad du ikke må gøre under afbrændingsforbud.

Trøfler – vokser de i din have?

Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper.

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunder og bliv klogere. 

Sådan får du masser af bær i haven

Nyplukkede bær fra haven på en varm sommerdag, med mælk eller fløde til, eller bare helt eau natural og saftige - så bliver det vist ikke...

Fremragende åbning på havefestivalen CPH Garden

Der var mudder, havestjerner og awardshow da Haveselskabet torsdag slog dørene op for CPH Garden 2019.

Pas på! 20 personer på hospitalet efter kontakt med havejord

Bakterier fra havejord menes at have sendt tyve personer på hospitalet med legionærsyge.

Denne robotplæneklipper kan styres med stemmen

En robotplæneklipper er ikke bare en robotplæneklipper... Nu kan du nemlig få en plæneklipper med kunstig intelligens, som gør præcis, hvad...

Nu kan du få grønne fingre OG grøn samvittighed

Glæder du dig også til at skulle i haven og udrette noget igen? Så kan du godt begynde at glæde dig lidt ekstra! For nu kan du nemlig få de...