Derfor må du aldrig lade din vandslange ligge i solen

Haven

Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…

Foto: iStock

Uskyldigt vandpjaskeri kan ende grueligt galt

På en varm solskinsdag nyder mange børn såvel som voksne at afkøle sig med vandpjaskeri i haven. Vandlegen kan dog hurtigt ende galt inden den overhovedet er begyndt, hvis ikke man passer på.

Sørg for at trampolinen er sikker at hoppe på – sådan gør du

Brandvæsenet advarer mod opvarmet vand i haveslanger

Efter en ulykke i Phoenix, USA i 2016, hvor en lille dreng på 9 måneder fik alvorlige forbrændinger af vand fra en haveslange, advarer det Amerikanske brandvæsen mod at sprøjte med vand fra haveslanger i sommervarmen.

Ulykken skete, da moren til den lille dreng var ved at fylde en børnepool med vand fra haveslangen. Imens hun fyldte børnebassinet lå den 9 måneder gamle baby i græsset ved siden af, og da moren i kærlig leg begyndte at sprøjte vand mod den lille dreng, begyndte han med det samme at skrige højt. 

Skoldhedt vand fra haveslange forårsagede forbrændinger

Moren til din lille dreng fandt hurtigt ud af, at gråden ikke bare skyldtes, at han ikke brød sig om at blive sprøjtet på med vand. Vandet fra haveslangen var nemlig skoldende varmt og gav den lille dreng smertefulde andengradsforbrændinger på 30 procent af sin krop.

Temperaturen på vandet skyldtes, at haveslangen havde ligget i solen hele dagen, hvilket havde fået temperaturen på vandet til at stige til hele 66 grader, da moren begyndte at fylde børnepoolen.

Få gode tips til at afskærme for solen.

Læs også:

John byggede sin egen østrigske pavillion i Herning

John Sørensen har ingen tømrerbaggrund OVERHOVEDET, men han satte sig for at bygge en ni-kantet østrigsk inspireret pavillon fra bunden.

Hvor varmt kan vandet blive i en haveslange i Danmark?

Nu tænker du måske, at vandet fra en vandslange i Danmark aldrig vil blive varmt nok til at skade nogen, men det er faktisk ikke rigtigt. 

Selvom vandet måske ikke kan blive lige så varmt i Danmark som i Phoenix, så kan vandet i en vandslange stadig blive varmt nok til at skade børn og dyr. Dette skyldes, at børns og nogle dyrs hud er sartere end voksne menneskers. 

Sørg derfor altid for at lade vandet løbe lidt, inden du retter vandstålen mod dyr eller mennesker. 

28. juni 2018
Mere om Haven

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Haven Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud. Læs med og find ud af hvad du må, og hvad du ikke må gøre under afbrændingsforbud.

Trøfler – vokser de i din have?

Haven Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper.

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Haven Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Haven Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunder og bliv klogere. 

Sådan ser du forskel på kantareller - og sådan finder du rigtige...

Haven Der er noget ekstra lækkert ved at finde sine egne svampe og bringe dem med hjem til kokkerering. Vi har samlet en oversigt, der hjælper...

Slip fantasien løs i haven

Haven Slip fantasien løs og plant krydderurter og grøntsager i blomsterbedet. Det giver flotte resultater, og plantepolitiet kommer ikke efter...

Simpelt trick til en knivsskarp plæne

Haven Sørg for, at græsset ikke overtager dine bede, så gør du havetrimningen nemmere.

Overraskende forskning: Så meget sundere bliver du af havearbejde

Haven Vidste du, at haveglæde kan reducere risikoen for at udvikle depressions- eller angstsymptomer? Her kan læse om nogle af de gode effekter,...

Sådan sikrer du dig en frodig have til sommer

Haven Du kan allerede nu lægge fundamentet til en frodig sommerhave ved at forberede jorden og gøde i rette mængder

3 råd: Forbered dit hjem på foråret

Haven Solen er begyndt at titte frem bag skyerne, og temperaturen stiger langsomt. Det er ved at være tid til at forberede din have på, at foråret er ankommet. Vi giver dig 3 gode bud på hvordan. 

3 tegn på at foråret endelig er kommet

Haven De danske vintre kan føles lange og mørke, hvilket gør de første tegn på forårets ankomst kærkomne. Vi har derfor samlet tre af de tydeligst...

Love og regler om skellinjen mellem dig og din nabo, som du ikke...

Haven Inden du beskærer dit nabos træ, fordi den rager ind over din hæk, er det en god ide, at tage et kig på nogle af de love og regler, der...

John byggede sin egen østrigske pavillion i Herning

Haven John Sørensen har ingen tømrerbaggrund OVERHOVEDET, men han satte sig for at bygge en ni-kantet østrigsk inspireret pavillon fra bunden.  

Se verdens smukkeste haver her

Haven Verdens største haveudstilling foregår i maj i London. Oplev årets største mirakler her - du falder bagover, når du ser, hvad havearkitekter...

Havefestival nærmer sig

Haven Haveselskabet holder Havefestival den 30. og 31. maj 2015. Besøg idényts haveekspert, Lotte Bjarkes, skønne have i Hundslund og få masser...