Fjernstyr og konfigurer din plæneklipper - uanset hvor du befinder dig i verden.
Fjernstyr og konfigurer din plæneklipper - uanset hvor du befinder dig i verden.

Denne robotplæneklipper kan styres med stemmen

En robotplæneklipper er ikke bare en robotplæneklipper... Nu kan du nemlig få en plæneklipper med kunstig intelligens, som gør præcis, hvad du siger. Med nye funktioner som stemmestyring, fjernstyring, firhjulstræk og sporingsanordning har det aldrig været nemmere at slå græsset. De mange avancerede funktioner afspejles dog også i prisen.

Da verdens første robotplæneklipper blev lanceret i 1995, var mange skeptiske. Spørgsmål om, hvorvidt en robot virkelig kunne holde plænen nyklippet og frodig, og hvordan man kunne være sikker på, at robotten ikke klippede staudebedet i småstykker, blev dog hurtigt gjort til skamme - og her 25 år senere nyder mange haveejere godt af de selvkørende plæneklippere. Er du en af dem? Så har vi gode nyheder.

Den svenske havemaskine-producent, Husquarna, har nemlig taget robotplæneklipperen til et helt nyt niveau. Som de første i verden har de inkorporeret kunstig intelligens, også kaldet AI, i deres nye robotplæneklipper Automower® 435X AWD.

Stemmestyr din robotplæneklipper

Det betyder, at du via Amazon, Alexa eller Google Home kan du styre plæneklipperen med din stemme. Du behøver blot at fortælle din smart-højtaler, hvad du vil have din robotplæneklipper til at gøre, og så går den straks i gang.

Indtil videre kan du få udført de mest almindelige kommandoer, som start, stop og parker. Du kan også bede Alexa eller Google om statusopdateringer fra robotplæneklipperen, så du ved, hvor langt den er nået i sin opgave.

Udover stemmestyringen har den nye plæneklipper andre banebrydende funktioner, som gør det endnu lettere at slå græsset.

Styr med en app

Først og fremmest kan den programmeres til at gøre præcis, hvad du vil have. På den måde kan du personliggøre den til dine unikke behov. Samtidig er plæneklipperen udstyret med app’en, Automower® Connect, hvorfra du kan fjernstyre og konfigurere din plæneklipper - uanset hvor du befinder dig i verden. Og du kan spore den, hvis den er stoppet eller har flyttet sig, som de selvkørende maskiner kan finde på. 

Kan håndtere komplekse plæner

Derudover kan den intelligente robotplæneklipper håndtere meget komplekse plæner.

Den kan nemlig smyge sig gennem smalle passager, bevæge sig over flere adskilte plæner, og klare ekstreme stigninger på helt op til 70 % eller 35 grader. Til sammenligning har en sort skipist typisk en stigning på 40-60 %.

Det er et par helt nye funktioner, der gør plæneklipperen rigtig god til kringlede græsplæner. Den har firehjulstræk på alle hjul, hvilket hjælper den med at køre op og ned ad skråninger, og samtidig har den en hældningskontrol, der kan måle stigningen og vurdere, hvor robotten skal lægge trykket på de fire hjul. Derudover har den centerstyring, da dens krop er delt i to fleksible dele for at kunne håndtere hyperkomplekse plæner.

Automower® 435X AWD fra Husquarna. Priser fra 36.999 kroner. 

7. marts 2019
Mere om Haven

Lørdag er det international arbejd nøgen i haven-dag

Første lørdag i maj er “World Naked Gardening Day” - dagen hvor haventusiaster over hele verden opfordres til at lave havearbejdet nøgen!

Derfor er pollentallet eksploderet over påsken

Har din påskeferie været forstyrret af irriterede øjne og en løbende næse på trods af det gode vejr? Det er der en god grund til. Påskedag...

Sådan tjekker du om havetrampolinen er klar til endnu en sæson

Hver fjerde børnefamilie tjekker kun trampolinens stand hvert år eller sjældnere, men faktisk skal den tjekkes hvert forår og efterår....

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for...

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud. Læs med og find ud af hvad du må, og hvad du ikke må gøre under afbrændingsforbud.

Trøfler – vokser de i din have?

Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper.

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunder og bliv klogere. 

Sådan får du masser af bær i haven

Nyplukkede bær fra haven på en varm sommerdag, med mælk eller fløde til, eller bare helt eau natural og saftige - så bliver det vist ikke...

Fremragende åbning på havefestivalen CPH Garden

Der var mudder, havestjerner og awardshow da Haveselskabet torsdag slog dørene op for CPH Garden 2019.

Pas på! 20 personer på hospitalet efter kontakt med havejord

Bakterier fra havejord menes at have sendt tyve personer på hospitalet med legionærsyge.

Derfor må du aldrig lade din vandslange ligge i solen

Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…

Nu kan du få grønne fingre OG grøn samvittighed

Glæder du dig også til at skulle i haven og udrette noget igen? Så kan du godt begynde at glæde dig lidt ekstra! For nu kan du nemlig få de...