Deltag i konkurrencen 'Danmarks grimmeste have'

Haven

... og se andre deltageres katastrofer her, fx den søsyge med rotter og mormors gamle, smukke have, der ikke er smuk mere ...  Du kan stadig nå at lægge dit foto op - følg linket nederst i artiklen. 

 • Efter det store slag ...

  "Vores have ligner bogstaveligt talt en slagmark, efter vi har fjernet diverse bede og et drivhus fra den tidligere ejer, fortæller Thomas Lund om billedet her.
  Og han tilføjer, at der oven i købet er kommet en masse byggeaffald oven i hatten siden. 

 • Rotter, skvalderkål og en hæk fra 1948

  "Min have er noget rod," konstaterer Dorte Schnedler.
  "Man bliver søsyg af at kigge på græsplænen, efter vi har fjernet et par æbletræer. Det har også givet nogle huller lige til at falde i. Skvalderkål har overtaget det hele.
  Mit skur er røget fordi der boede rotter nedenunder. Den hjemmelavede terrasse er ved at falde sammen, hækken er fra 1948. Jeg mangler i den grad maskiner, der kan vende og fjerne græsplænen og ukrudt, og noget der kan trimme og skærer den ældgamle hæk ned og maskiner der kan hjælpe med nye bede

 • Mormors minde blegner

  "Vi har for to år siden overtaget min mormor og morfars hus, som de selv har bygget i 1952. De var rigtige havemennesker, og ikke et græsstrå lå forkert," fortæller Lykke Svaneby, der fortsætter:
  "Efter min mormor døde, mistede min morfar lidt gnisten til at videreføre den flotte have, og han lod lidt træer m.m. komme til. De sidste fire år af hans liv, boede han på plejehjem, så der blev haven slet ikke passet. Vi har renoveret huset fra top til tå, og nu er turen så kommet til haven... men det er lidt uoverskueligt men selvfølgelig nemt at se, hvor man er kommet til, når vi først kommer i gang."

 • Haven, der har sin egen vilje

  P. Hedgaard er ret ligefrem i sin beskrivelse af haveproblemet:
  "Det er en rigtig øjebæ. Jeg kan ikke følge trop, den bestemmer det hele selv," skriver han ved sit foto, der er lagt op på idényts konkurrence 'Danmarks grimmeste have'.
  dényts store forårskonkurrence er klar med en redningsplan til Danmarks grimmeste have.

  Sådan deltager du, og det vinder du:

  Hovedpræmien er en hel vognpark af fantastiske havemaskiner fra Texas Præmien er den ultimative førstehjælpskasse til problemhaven og indeholder hele 9 kvalitetsmaskiner. Her er alt fra havefræseren over buskrydderen til fejemaskinen.

  2. præmien er det skønne stel fra Blue Dancer, som netop er kommet på markedet igen fra Medusa Copenhagen.

  Send et foto af din have til os, som viser, hvorfor DU har brug for havehjælp. Skriv også en kort begrundelse. Dit foto behøver ikke vise hele problemet – vi skal blot have et klart indtryk af, hvor håbløs situationen er, og hvor meget din have trænger til en ansigtsløftning.

  http://www.idenyt.dk/danmarksgrimmestehave

Se alt indhold
27. april 2015
Mere om Haven

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Haven Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Haven Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for...

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Haven Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Haven Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud. Læs med og find ud af hvad du må, og hvad du ikke må gøre under afbrændingsforbud.

Trøfler – vokser de i din have?

Haven Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper.

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Haven Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Haven Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunder og bliv klogere. 

Pas på! 20 personer på hospitalet efter kontakt med havejord

Haven Bakterier fra havejord menes at have sendt tyve personer på hospitalet med legionærsyge.

Derfor må du aldrig lade din vandslange ligge i solen

Haven Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…

Sådan ser du forskel på kantareller - og sådan finder du rigtige...

Haven Der er noget ekstra lækkert ved at finde sine egne svampe og bringe dem med hjem til kokkerering. Vi har samlet en oversigt, der hjælper dig til at finde de lækre kantareller - og hvordan du ser forskel på de forskellige typer af kanteraller.

Sådan redder du din tørkeramte have

Haven Med hele 339 solskinstimer i juli og tørke i hele landet, er de fleste haver kedeligt visne at se på. Men hvad kan du egentlig stille op...

Simpelt trick til en knivsskarp plæne

Haven Sørg for, at græsset ikke overtager dine bede, så gør du havetrimningen nemmere.

Overraskende forskning: Så meget sundere bliver du af havearbejde

Haven Vidste du, at haveglæde kan reducere risikoen for at udvikle depressions- eller angstsymptomer? Her kan læse om nogle af de gode effekter, havearbejde har på din sjæl og krop.

Sådan sikrer du dig en frodig have til sommer

Haven Du kan allerede nu lægge fundamentet til en frodig sommerhave ved at forberede jorden og gøde i rette mængder

3 tegn på at foråret endelig er kommet

Haven De danske vintre kan føles lange og mørke, hvilket gør de første tegn på forårets ankomst kærkomne. Vi har derfor samlet tre af de tydeligst...