Foto: Haveselskabet

Cph Garden 2019 var en stor succes

Med 16.000 glade besøgende fra både ind- og udland, smukke showhaver og en lang række foredrag fra de fremmeste haveformidlere var Cph Garden 2019 en stor succes! 

Weekenden har i den grad stået i havens tegn. De sidste fire dage har det nemlig vrimlet med glade havefolk på Marbækstien i Ballerup, hvor landets største haveshow, Cph Garden 2019, er løbet af stablen.  

Allerede torsdag morgen, da Haveselskabet åbnede lågen for at byde velkommen til den første af fire showdage, var køen udenfor pladsen lang. Siden da strømmede gæsterne til fra nær og fjern, og søndag eftermiddag lå besøgstallet på hele 16.000 gæster.

En bragende succes

Med tusindvis af besøgende fra både ind- og udland, smukke showhaver, indbydende inspirationshaver og en lang række foredrag, debatter, udstillinger, salgsstande og store havefaglige kapaciteter tøver Haveselskabets direktør Charlotte Garby ikke med at kalde Cph Garden 2019 for en succes.

“Det er gået forrygende godt – over al forventning. Vi har fået en masse ros og positive tilkendegivelser fra både publikum og udstillere, og det gør mig meget, meget glad. For det viser med al tydelighed, at der er interesse for og plads til et haveshow i denne her størrelsesorden i Danmark. Det er meget overvældende,” siger hun i en pressemeddelelse.

Showhaver, awards og publikumpriser

I løbet af de fire dage har de stærkeste kræfter fra haveverdenen som Claus Dalby, tv-gartner Knud Bundgaard og kogebogsforfatter Anh Lé stået klar til at inspirere haveejere med spændende foredrag og kurser. Samtidig kunne gæsterne imponeres over otte smukke showhaver og ni mindre inspirationshaver, der med små rum, vilde planter og flotte farver samlede tidens største havetrends på få kvadratmeter.

På showets første dag uddelte en professionel fagjury - med blandt andre havedesigner Dorthe Kvist i spidsen - mange flotte priser, heriblandt prisen for bedste showhave. Her gik prisen til haven 'Skærsommernatsdrøm' af Lise Bollhorn og Erik Dal, men søndag var det publikums stemmer, der kårede årets favoritter i haveverdenen - og det faldt noget anderledes ud.

Og vinderen er..

Det er første gang, at publikum får lov at kåre deres favoritter. Gæsterne ved Cph Garden har i løbet af haveshowet kunne stemme på deres favorit blandt de otte showhaver, ni mindre inspirationshaver og de mange stande. Kåringerne faldt ud som følger:

Publikums showhavefavorit: ‘Havedrømme til alle'

Publikums favorit inspirationshave: ‘Det rummelige haverum’ 

Vinder af Årets udstiller: Radsted Gartneri

Du kan læse om alle showhaverne her.

24. juni 2019
Mere om Haven

Lørdag er det international arbejd nøgen i haven-dag

Første lørdag i maj er “World Naked Gardening Day” - dagen hvor haventusiaster over hele verden opfordres til at lave havearbejdet nøgen!

Derfor er pollentallet eksploderet over påsken

Har din påskeferie været forstyrret af irriterede øjne og en løbende næse på trods af det gode vejr? Det er der en god grund til. Påskedag...

Sådan tjekker du om havetrampolinen er klar til endnu en sæson

Hver fjerde børnefamilie tjekker kun trampolinens stand hvert år eller sjældnere, men faktisk skal den tjekkes hvert forår og efterår....

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for...

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud. Læs med og find ud af hvad du må, og hvad du ikke må gøre under afbrændingsforbud.

Trøfler – vokser de i din have?

Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper.

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunder og bliv klogere. 

Sådan får du masser af bær i haven

Nyplukkede bær fra haven på en varm sommerdag, med mælk eller fløde til, eller bare helt eau natural og saftige - så bliver det vist ikke...

Fremragende åbning på havefestivalen CPH Garden

Der var mudder, havestjerner og awardshow da Haveselskabet torsdag slog dørene op for CPH Garden 2019.

Pas på! 20 personer på hospitalet efter kontakt med havejord

Bakterier fra havejord menes at have sendt tyve personer på hospitalet med legionærsyge.

Derfor må du aldrig lade din vandslange ligge i solen

Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…

Denne robotplæneklipper kan styres med stemmen

En robotplæneklipper er ikke bare en robotplæneklipper... Nu kan du nemlig få en plæneklipper med kunstig intelligens, som gør præcis, hvad...