Foto: Tivoli

Snart kan DU plante tulipaner i Tivoli

Er du en ægte blomster-elsker, skal du sætte kryds i kalenderen den 15. september. Her inviterer Tivoli nemlig til den årlige Blomsterløgdag, hvor du har mulighed for at sætte dit helt eget præg på Haven.

Hvert forår blomstrer hundrede tusinde farverige tulipaner i Tivolis smukke have - og næste år har du mulighed for at finde dit helt eget tulipanløg i blomsterhavet.

Den 15. September 2019 inviterer Tivoli nemlig til den helt særlige Blomsterløgdag, hvor du kan se afsløringen af næste års nye tulipaner, og samtidig plante dit eget personlige løg i den eventyrlige jord. 

125.000 tulipanløg skal plantes

For at Tivolis tulipaner kan stå i fuldt flor næste forår, skal der plantes intet mindre end 125.000 løg i Haven. Derfor har Tivoli en ældgammel tradition med at afsløre næste års tulipaner og samtidig bede gæsterne om at give en hjælpende hånd på dagen. 

 - Årets Blomsterløgdag i Tivoli er en dejlig mulighed for, at vi sammen med Havens gæster kan sige tak for den igangværende sommersæsonen og velkommen til næste års sommersæson. For det er lige præcis det, vi gør ved at plante de første tulipaner, der så vil blomstre til næste forår, siger Tivolis Chefgartner Tom Knudsen. 

Få dit løg med hjem

Mellem klokken 12.30 og 13.30 vil de første 3000 tulipaner blive plantet i bedet omkring Det Store Springvand foran koncertsalen. Som tak for hjælpen får alle, der lægger et løg i bedet, et tilsvarende løg med hjem til deres egen have.

På den måde kan du både lægge løg i Tivolis Have og derhjemme. Du vil også få et diplom med hjem, som giver mulighed for gratis entré, så du når foråret kommer i 2020 kan besøge ”dit eget” tulipanløg. 

Det nye års farverige tulipaner

Næste års blomsterhav bliver rosa, hvid og mørkelilla. 

Derfor er årets tulipanløg en kombination af tre tulipaner – nemlig en rosafarvet Angelique-tulipan, en hvid ”Mount Tacoma”-tulipan, der begge er af typen dobbelte sene tulipaner samt en mørk ”Queen of Night”-tulipan af typen sene, enkelt blomstrende tulipaner. 

Til foråret vil der desuden blive plantet rosafarvede Forglemmigej og Aqualegia mellem løgvæksterne, så det bliver et særdeles farverigt bed at se på.

Besøg løg-boden og få en signeret bog med hjem

På selve dagen vil der være en bod, hvor du kan købe ekstra løg før og under begivenheden. Derudover vil kvinderne bag bogen Tivoli en eventyrlig blomstrende have, forfatteren Marian Hougaard Steffensen og fotografen Ann Malmgren, også signere deres værk om Havens planter og træer.

Tulipanen Angelique

Tulipanen

10. september 2019
Mere om Planter

Her er 3 smukke planter til efterårshaven

Pynt haven med buske og krukker i vidunderlige farver. Se de friske nyheder fra planteriget her.

Sådan passer du din grønne elefantøre med succes

Elefantøre er en sand primadonna i planteriget, som vil kræve meget af dine grønne fingre. Men knækker du koden til den rigtige balance...

Ny overlevelsesguide: Sådan bliver du ekspert i dine stueplanter

Har du vindueskarmen fuld af monstera, filodendron, gummifigen og andre grønne vækster, men er samtidig i tvivl om, hvordan du egentlig...

Sådan genkender du den giftige plante Vild Pastinak

Den ligner en af de smukke sommerblomster, der giver farve til grøftekanter over hele danmark. Men det er ikke blomsten Vild pastinak du skal plukke til buketten. Den er nemlig meget giftig. 

Grønkål: Få succes med denne supergrøntsag i din have

Grønkål er kategoriseret som en supergrøntsag, der kan bruges til rigtig meget! Grønkål er let at dyrke og trives i de fleste næringsrige...

Plant dine stauder i grus – og slip for ukrudt og tørkeplagede...

Der er flere gode grunde til at anlægge et staudebed i grus. En af de største gevinster er, at det er nemt at holde - men et grusbed er...

Sådan får du succes med roser sat om vinteren

Vil du have succes med dine roser, er januar og februar den bedste tid at plante i, så længe jorden er til at komme i. Der er nemlig mange fordele ved at plante de smukke roser i koldt vejr, fortæller rosenekspert. Se, hvordan du får succes med roser sat om vinteren her.

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.

Brug tiden på naturbingo med børnene

Anbefalingerne fra regeringen lyder, at vi skal blive hjemme. Cafeer, restauranter og alle muligheder for fritidsaktiviteter og sport er...

Skab hyggelige udeområder med plantekasser

Med plantekasser kan du hurtigt forvandle dit uderum til en indbydende oase. Giv din have, terrasse eller altan nyt liv med alt fra farverige blomster til smagfulde krydderurter. Se alt, hvad du kan dyrke her - og få inspiration til, hvordan du kan indrette plantekasserne i din have.

Sådan forlænger du jordbærsæsonen i din have

Jordbær i haven kan være en kort fornøjelse. Men følger du vores opskrift, så kan du høste længe.

Danmarks 5 giftigste svampe – disse svampe må du IKKE spise

Inden du går på jagt efter svampe i de danske skove, kan det være en rigtig god ide at få et overblik over, hvilke svampe du skal holde dig...

Spiselige blomster - Den ultimative liste over blomster du kan...

Spiselige blomster kan øge det visuelle såvel som smagsoplevelsen i alt fra dine salater til kager. Her finder du den ultimative liste over blomster du kan bruge i din madlavning - og dem du absolut ikke må bruge, og to lækre opskrifter, så du kan komme i gang med at bruge blomster i maden med det samme.

Få succes med figentræer i danske haver

Med en god plads i solen gror figentræet fint i Danmark. Sørg dog altid for at vælge sorter, der allerede har båret frugt i Danmark. For...

Få den frodigste have: Sådan får du succes med dine blomsterløg

Vil du have en frodig og farverig forårshave, er det nu, du skal lægge blomsterløg. Få det optimale ud af de små knolde med otte sikre tips.