Foto: Tivoli

Snart kan DU plante tulipaner i Tivoli

Er du en ægte blomster-elsker, skal du sætte kryds i kalenderen den 15. september. Her inviterer Tivoli nemlig til den årlige Blomsterløgdag, hvor du har mulighed for at sætte dit helt eget præg på Haven.

Af: Nanna Danborg-Aamand, 10. september 2019

Hvert forår blomstrer hundrede tusinde farverige tulipaner i Tivolis smukke have - og næste år har du mulighed for at finde dit helt eget tulipanløg i blomsterhavet.

Den 15. September 2019 inviterer Tivoli nemlig til den helt særlige Blomsterløgdag, hvor du kan se afsløringen af næste års nye tulipaner, og samtidig plante dit eget personlige løg i den eventyrlige jord. 

125.000 tulipanløg skal plantes

For at Tivolis tulipaner kan stå i fuldt flor næste forår, skal der plantes intet mindre end 125.000 løg i Haven. Derfor har Tivoli en ældgammel tradition med at afsløre næste års tulipaner og samtidig bede gæsterne om at give en hjælpende hånd på dagen. 

 - Årets Blomsterløgdag i Tivoli er en dejlig mulighed for, at vi sammen med Havens gæster kan sige tak for den igangværende sommersæsonen og velkommen til næste års sommersæson. For det er lige præcis det, vi gør ved at plante de første tulipaner, der så vil blomstre til næste forår, siger Tivolis Chefgartner Tom Knudsen. 

Få dit løg med hjem

Mellem klokken 12.30 og 13.30 vil de første 3000 tulipaner blive plantet i bedet omkring Det Store Springvand foran koncertsalen. Som tak for hjælpen får alle, der lægger et løg i bedet, et tilsvarende løg med hjem til deres egen have.

På den måde kan du både lægge løg i Tivolis Have og derhjemme. Du vil også få et diplom med hjem, som giver mulighed for gratis entré, så du når foråret kommer i 2020 kan besøge ”dit eget” tulipanløg. 

Det nye års farverige tulipaner

Næste års blomsterhav bliver rosa, hvid og mørkelilla. 

Derfor er årets tulipanløg en kombination af tre tulipaner – nemlig en rosafarvet Angelique-tulipan, en hvid ”Mount Tacoma”-tulipan, der begge er af typen dobbelte sene tulipaner samt en mørk ”Queen of Night”-tulipan af typen sene, enkelt blomstrende tulipaner. 

Til foråret vil der desuden blive plantet rosafarvede Forglemmigej og Aqualegia mellem løgvæksterne, så det bliver et særdeles farverigt bed at se på.

Besøg løg-boden og få en signeret bog med hjem

På selve dagen vil der være en bod, hvor du kan købe ekstra løg før og under begivenheden. Derudover vil kvinderne bag bogen Tivoli en eventyrlig blomstrende have, forfatteren Marian Hougaard Steffensen og fotografen Ann Malmgren, også signere deres værk om Havens planter og træer.

Tulipanen Angelique

Tulipanen

10. september 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Planter

Denne have-blomst er årets store instagram-hit

De solgule rapsmarker har indtil videre været sommerens helt store hit på sociale medier. Deres popularitet kan sammenlignes med forårets kirsebærtræer i blomst. Nu er der kommet en ny blomster-trend, som kan vippe rapsmarkene af pinden. 

3 vidunderlige plante-nyheder du kan købe NU

Der er nyt fra planteriget! Få tips og læs om de spændende planter i denne artiklen. Spørg efter dem på din planteskole.

Citrontræ: Gode råd og tips til hvordan du lykkes med det eksotiske...

Er du interesseret i et eksotisk citrontræ? Her får du de bedste tips til, hvordan du lykkes med citrontræ indendørs og i haven.

Sådan giver du dine roser en forårskur

Rosen er en af havens smukkeste blomster og de kommer i mange forskellige skikkelser, farver og størrelser. Giv dine roser en forårskur ved at beskære og nære dem - Læs om hvordan du gør her.

Sådan får du succes med stiklingerne

Foråret kommer buldrende og det er, som om alting sker på én gang. Nu kan vi få afløb for al den sammen­ sparede haveenergi, for mens...

Værste forårs-tørke i 15 år: Sådan kommer du og din have sikkert...

Indtil videre har foråret 2020 været det tørreste i 15 år, og der er ikke tegn på, at tørken ender i april. Få gode råd til hvordan du...

Pollen-sæsonen skaber Corona-bekymring: Sådan kender du forskel på...

Hvis du har pollenallergi, har du gener som muligvis minder meget om de symptomer, man får i de indledende stadier ved corona virus. Derfor er det vigtigt at kende forskellen og hvordan man som allergiker, skal forholde sig til smittefaren. 

Ny app skal hjælpe danskere med at holde styr på deres allergisympt...

Birkepollensæsonen er skudt i gang. En ny app, der samler pollental, logbog, allergitest og gode råd om medicin og behandling ét sted, skal...

Birkepollen er kommet tidligt i år

Birketræerne følger trop med de andre forårstræer og blomstrer i år tidligere end sædvanligt på grund af de milde vinter- og forårstemperatu...

Ny rose markerer 100-året for Genforeningen

Grænseforeningen lancerer i samarbejde med Rosa Eskelund en ny Genforeningsrose i anledning af 100-året for Genforeningen i 1920 af Sønderjylland og Danmark. 

Sådan passer du din grønne elefantøre med succes

Elefantøre er en sand primadonna i planteriget, som vil kræve meget af dine grønne fingre. Men knækker du koden til den rigtige balance...

Grønkål: Få succes med denne supergrøntsag i din have

Grønkål er kategoriseret som en supergrøntsag, der kan bruges til rigtig meget! Grønkål er let at dyrke og trives i de fleste næringsrige...

Plant dine stauder i grus – og slip for ukrudt og tørkeplagede...

Der er flere gode grunde til at anlægge et staudebed i grus. En af de største gevinster er, at det er nemt at holde - men et grusbed er også modstandsdygtigt over for varme somre og tørke. Se hvordan du anlægger et grusbed her. 

Sådan får du succes med roser sat om vinteren

Vil du have succes med dine roser, er januar og februar den bedste tid at plante i, så længe jorden er til at komme i. Der er nemlig mange...

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.