Foto: Getty Images

Pollen-sæsonen skaber Corona-bekymring: Sådan kender du forskel på allergi og virus

Hvis du har pollenallergi, har du gener som muligvis minder meget om de symptomer, man får i de indledende stadier ved corona virus. Derfor er det vigtigt at kende forskellen og hvordan man som allergiker, skal forholde sig til smittefaren. 

Af: Karoline Faxe , 20. april 2020

Hvis du er allergiker er der stor sandsynlighed for at du er ramt på dine luftveje, når din allergi er i udbrud. Coronavirussen rammer også luftvejene, og det kan i de indledende stadier af sygdommen, føles som en allergisk reaktion på eksempelvis pollen. Derfor er mange danske allergikere naturligvis bekymrede for hvordan de skal håndtere smittefaren og hvordan deres krop reagerer på at blive smittet med corona, samtidig med at de allerede er ramt af allergi. 

Astma- og Allergi Danmark har sat ekstra mandskab ind og forlænget telefontiderne så de bekymrede allergikere kan få besvaret deres spørgsmål. 

Først og fremmest er det vigitgt at være velbehandlet hvis du har allergi. 

- Det er altid vigtigt at være velbehandlet, når man har allergi og astma. Vi ved, at der er en sammenhæng mellem symptomer fra næsen og forværring af astma. Derfor skal man i pollensæsonen også sørge for, at næsen ikke er stoppet, siger rådgivningschef Betina Hjorth fra Astma- og Allergi Danmark

Allergi eller virus

Men hvordan ved man om man har astma eller allergi eller om man er blevet smittet med coronavirus, når symptomerne ligner hinanden? 

Find ud af om du er ramt af virus eller allergi

  • Farven på dit snot skal være klar - så er det sandsynligvis ikke en virus. Hvis farvenderimod er grøn/gullig har du muligvis fået en virus
  • Hvis du tager antihistamin, øjendråber og næsespray imod din allergi og det virker ved at du får det bedre, så er det sandsynligvis ikke en virus men allergi. 
  • Selvom der er mange ligheder mellem allergi og synptomerne på corona, er der stadig forskelle. Mærk derfor efter om du har øm hals, hoste, feber og åndedrætsbesvær, da dette er klassiske symptomer på coronavirus. Hvis du er allergiker kender du sikkert til symptomer som kløe i øjne, næse og gane, og er altså ikke symptomer på coronavirus. 

Hvis du er det mindste i tvivl, så bliv hjemme og søg information på Astam- og Allergi Danmarks hjemmeside.

Kilde: Astma- og Allergi Danmark og DR.

20. april 2020 Karoline Faxe
Mere om Planter

Denne have-blomst er årets store instagram-hit

De solgule rapsmarker har indtil videre været sommerens helt store hit på sociale medier. Deres popularitet kan sammenlignes med forårets kirsebærtræer i blomst. Nu er der kommet en ny blomster-trend, som kan vippe rapsmarkene af pinden. 

3 vidunderlige plante-nyheder du kan købe NU

Der er nyt fra planteriget! Få tips og læs om de spændende planter i denne artiklen. Spørg efter dem på din planteskole.

Citrontræ: Gode råd og tips til hvordan du lykkes med det eksotiske...

Er du interesseret i et eksotisk citrontræ? Her får du de bedste tips til, hvordan du lykkes med citrontræ indendørs og i haven.

Sådan giver du dine roser en forårskur

Rosen er en af havens smukkeste blomster og de kommer i mange forskellige skikkelser, farver og størrelser. Giv dine roser en forårskur ved at beskære og nære dem - Læs om hvordan du gør her.

Sådan får du succes med stiklingerne

Foråret kommer buldrende og det er, som om alting sker på én gang. Nu kan vi få afløb for al den sammen­ sparede haveenergi, for mens...

Værste forårs-tørke i 15 år: Sådan kommer du og din have sikkert...

Indtil videre har foråret 2020 været det tørreste i 15 år, og der er ikke tegn på, at tørken ender i april. Få gode råd til hvordan du...

Ny app skal hjælpe danskere med at holde styr på deres allergisympt...

Birkepollensæsonen er skudt i gang. En ny app, der samler pollental, logbog, allergitest og gode råd om medicin og behandling ét sted, skal hjælpe allergikere med at få kontrol over deres pollenallergi.

Birkepollen er kommet tidligt i år

Birketræerne følger trop med de andre forårstræer og blomstrer i år tidligere end sædvanligt på grund af de milde vinter- og forårstemperatu...

Ny rose markerer 100-året for Genforeningen

Grænseforeningen lancerer i samarbejde med Rosa Eskelund en ny Genforeningsrose i anledning af 100-året for Genforeningen i 1920 af Sønderjy...

Sådan passer du din grønne elefantøre med succes

Elefantøre er en sand primadonna i planteriget, som vil kræve meget af dine grønne fingre. Men knækker du koden til den rigtige balance mellem lys og vand, er regnskoven kommet for at blive i dit hjem.

Snart kan DU plante tulipaner i Tivoli

Er du en ægte blomster-elsker, skal du sætte kryds i kalenderen den 15. september. Her inviterer Tivoli nemlig til den årlige Blomsterløgdag...

Grønkål: Få succes med denne supergrøntsag i din have

Grønkål er kategoriseret som en supergrøntsag, der kan bruges til rigtig meget! Grønkål er let at dyrke og trives i de fleste næringsrige...

Plant dine stauder i grus – og slip for ukrudt og tørkeplagede...

Der er flere gode grunde til at anlægge et staudebed i grus. En af de største gevinster er, at det er nemt at holde - men et grusbed er også modstandsdygtigt over for varme somre og tørke. Se hvordan du anlægger et grusbed her. 

Sådan får du succes med roser sat om vinteren

Vil du have succes med dine roser, er januar og februar den bedste tid at plante i, så længe jorden er til at komme i. Der er nemlig mange...

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.