Foto: Getty Images

Nu bringer planteskolerne varer ud

Følger du, som de fleste andre danskere, regeringens anbefalinger i forhold til at blive hjemme så vidt som muligt? Så er en tur forbi dit lokale havecenter måske ikke din første prioritet. Men det behøver ikke afholde dig fra at komme i haven og få jord mellem fingrene. Nu tilbyder Plantorama nemlig levering til deres kunders bopæl.

Kunder over hele landet kan nu bestille online og få bragt varerne ud fra det lokale havecenter. Denne ekstra service er blevet til for at imødekomme kundernes behov, under coronakrisen.

- Behovet for at komme i haven er lige så stort – hvis ikke større – end normalt. Det behov vil vi gerne imødekomme med vores nye tiltag, og samtidig gør vi præcis, hvad statsministeren opfordrer til – vi går online, siger Peter Vang Christensen, der er administrerende direktør i Plantorama.

Konceptet hedder Klik og Få leveret og var et tiltag som planteskolekæden alligevel havde planlagt skulle lanceres i foråret 2021. 

Af hensyn til kundernes sikkerhed er konceptet nu allerede blevet implementeret et år tidligere. Som alternativ til hjemmelevering er der også fortsat mulighed for Klik & Hent, hvor varerne bringes helt ud til kunderne på parkeringspladsen, så de ikke behøver at skulle ind i centeret.

Når haveejerne bestiller med Klik & Få Leveret, kan de forvente, at det er medarbejdere fra den lokale Plantorama, der pakker ordren og sørger for leveringen. Hvert center har nemlig to lastbiler til rådighed til at servicere områdets kunder.

Og det er ikke kun Plantorama, der laver nye tiltag for at imødekomme kunderne. Der er nemlig rigtig mange havecentre, der tilbyder levering.

- Jeg synes, at i en situation, hvor mange af sundhedsmæssige grunde er usikre , er tiltagene en god måde for folk at komme i haven, selvom de ikke kan besøge deres lokale havecenter. Især for de ældre og udsatte grupper, som stadig gerne vil udenfor og nyde haven er tiltagene rigtigt nyttige, lyder det fra Per Boisen Andersen, som er direktør for Danske Havecentre.

7. april 2020
Mere om Planter

3 vidunderlige plante-nyheder du kan købe NU

Der er nyt fra planteriget! Få tips og læs om de spændende planter i denne artiklen. Spørg efter dem på din planteskole. 

Her er årets største plantehits

Hvilke planter er de smukkeste, stærkeste, vildeste, nyttigste og mest naturlige lige nu? Og hvilke haveklassikere er kommet i netop den...

Værste forårs-tørke i 15 år: Sådan kommer du og din have sikkert...

Indtil videre har foråret 2020 været det tørreste i 15 år, og der er ikke tegn på, at tørken ender i april. Få gode råd til hvordan du...

Pollen-sæsonen skaber Corona-bekymring: Sådan kender du forskel på...

Hvis du har pollenallergi, har du gener som muligvis minder meget om de symptomer, man får i de indledende stadier ved corona virus. Derfor er det vigtigt at kende forskellen og hvordan man som allergiker, skal forholde sig til smittefaren. 

Ny app skal hjælpe danskere med at holde styr på deres allergisympt...

Birkepollensæsonen er skudt i gang. En ny app, der samler pollental, logbog, allergitest og gode råd om medicin og behandling ét sted, skal...

Birkepollen er kommet tidligt i år

Birketræerne følger trop med de andre forårstræer og blomstrer i år tidligere end sædvanligt på grund af de milde vinter- og forårstemperatu...

Ny rose markerer 100-året for Genforeningen

Grænseforeningen lancerer i samarbejde med Rosa Eskelund en ny Genforeningsrose i anledning af 100-året for Genforeningen i 1920 af Sønderjylland og Danmark. 

Sådan passer du din grønne elefantøre med succes

Elefantøre er en sand primadonna i planteriget, som vil kræve meget af dine grønne fingre. Men knækker du koden til den rigtige balance...

Snart kan DU plante tulipaner i Tivoli

Er du en ægte blomster-elsker, skal du sætte kryds i kalenderen den 15. september. Her inviterer Tivoli nemlig til den årlige Blomsterløgdag...

Ny overlevelsesguide: Sådan bliver du ekspert i dine stueplanter

Har du vindueskarmen fuld af monstera, filodendron, gummifigen og andre grønne vækster, men er samtidig i tvivl om, hvordan du egentlig skal passe dem? Nu er hjælpen på vej. 

Sådan genkender du den giftige plante Vild Pastinak

Den ligner en af de smukke sommerblomster, der giver farve til grøftekanter over hele danmark. Men det er ikke blomsten Vild pastinak du...

Grønkål: Få succes med denne supergrøntsag i din have

Grønkål er kategoriseret som en supergrøntsag, der kan bruges til rigtig meget! Grønkål er let at dyrke og trives i de fleste næringsrige...

Plant dine stauder i grus – og slip for ukrudt og tørkeplagede...

Der er flere gode grunde til at anlægge et staudebed i grus. En af de største gevinster er, at det er nemt at holde - men et grusbed er også modstandsdygtigt over for varme somre og tørke. Se hvordan du anlægger et grusbed her. 

Sådan får du succes med roser sat om vinteren

Vil du have succes med dine roser, er januar og februar den bedste tid at plante i, så længe jorden er til at komme i. Der er nemlig mange...

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.