Blomstermarker er blevet et særdeles populært motiv på sociale medier
Blomstermarker er blevet et særdeles populært motiv på sociale medier Foto: Getty Images

Denne have-blomst er årets store instagram-hit

De solgule rapsmarker har indtil videre været sommerens helt store hit på sociale medier. Deres popularitet kan sammenlignes med forårets kirsebærtræer i blomst. Nu er der kommet en ny blomster-trend, som kan vippe rapsmarkene af pinden. 

Rapsmarkerne er ved at blive passé og ny farverig haveblomst er løbet afsted med danskernes opmærksomhed. Meget tyder på, at lupinen er blevet danskernes nye favoritmotiv på blandt andet Instagram, hvor hashtagget er blevet delt mere end 32.000 gange. 

Danskerne valfarter til lupinmarkerne

Malu Rasmussen og Carsten Nymand dyrker lupiner på deres marker på Lolland. Parret oplever i øjeblikket over 1.000 biler om dagen med folk, der ønsker at tage billeder med de faverige blomstermarker. 

På tre dage har parret oplevet flere biler på deres stille vej, end de har gjort sammenlagt i de 56 år, de har boet på landejendommen. Den store tilstrømning af mennesker er dog ikke noget der generer ægteparret - tværtimod. 

- Det glæder mig da. Og folk opfører sig virkelig pænt. De holder pæn afstand og finder ud af det, selv om parkeringsforholdene ikke ligefrem er indrettet til sådan et rykind, siger Malu Rasmussen til TV2 Øst.

Landbruget får nemlig også gavn af den enorme omtale. På den måde er henrykkelsen gensidig. 

Her kan du opleve lupinmarkerne 

Hvor rapsmarkerne er bredt repræsenteret i det danske landskab, er lupinmarkerne kun at finde i fåtal. Du kan risikere, at skulle på lidt af en køretur, hvis du vil tage billeder med de skønne marker. Lupinmarkerne kan blandt andet opleves på Lolland, Langø, Askø, Fyn og Bornholm. 

Pluk de vilde lupiner

Hvis du, som mange andre, er betaget af lipinblomstens skønhed, er der gode nyheder fra Danmarks Naturfredningsforening. De har nemlig givet grønt lys til at plukke de lupiner, der vokser vildt i naturen og ved veje og stier. 

Lupinblomsten er nemlig en invasiv art. Lupinen kan ændre jordbalancen og skabe gode vækstbetingelser for sig selv. Men det er på bekostning af de omkringliggende plantearter. 

Du kan derfor plukke den prægtige blomst med god samvittighed - så længe du holder dig fra lupinmarkerne. 

På instagram er hashtagget #lupiner delt over 32.000 gange. Herunder kan du se et udpluk af danskernes Instagrambilleder med de farverige lupinmarker.

 

View this post on Instagram

Lupiner i massevis 😍😍 @govisitdenmark @visit.lolland.falster @tv2danmark @tv2vejret @naturstyrelsen #visitlolland #visitlollandfalster #summerindenmark #sommeridanmark #govisitdenmark #visitdenmark #opdagdanmark #travel2denmark #myworldmomondo #momondo #staycurious #danmarkdejligst #tv2danmark #tv2vejret #drvejr #smartphoto #oplevdanmark #besteuropepics #beautifulplaces #voresnatur #naturstyrelsen #nature #naturephotography #naturelovers #baredanmark #flowers #flowerstagram #flower #lupinmark #flowersofinstagram

A post shared by Jette Egtved Hansen (@jette.egtved) on Jun 7, 2020 at 11:05am PDT

 

View this post on Instagram

#lupinmark #lupiner #lolland 🌺🌸

A post shared by 𝕳𝖆𝖑𝖋 𝖌𝖔𝖉𝖉𝖊𝖘𝖘 𝖆𝖓𝖉 𝖍𝖆𝖑𝖋 𝖍𝖊𝖑𝖑 (@anasnack) on Jun 10, 2020 at 9:10am PDT

 

 

View this post on Instagram

💖💖💖 #miloemil #noramoerch #lupiner #lupinmark #lupinefields #lupines

A post shared by N O R A M A R I E M Ø R C H (@noramoerch) on Jun 15, 2020 at 9:44am PDT

24. juni 2020
Mere om Planter

3 vidunderlige plante-nyheder du kan købe NU

Der er nyt fra planteriget! Få tips og læs om de spændende planter i denne artiklen. Spørg efter dem på din planteskole. 

Her er årets største plantehits

Hvilke planter er de smukkeste, stærkeste, vildeste, nyttigste og mest naturlige lige nu? Og hvilke haveklassikere er kommet i netop den...

Værste forårs-tørke i 15 år: Sådan kommer du og din have sikkert...

Indtil videre har foråret 2020 været det tørreste i 15 år, og der er ikke tegn på, at tørken ender i april. Få gode råd til hvordan du...

Pollen-sæsonen skaber Corona-bekymring: Sådan kender du forskel på...

Hvis du har pollenallergi, har du gener som muligvis minder meget om de symptomer, man får i de indledende stadier ved corona virus. Derfor er det vigtigt at kende forskellen og hvordan man som allergiker, skal forholde sig til smittefaren. 

Ny app skal hjælpe danskere med at holde styr på deres allergisympt...

Birkepollensæsonen er skudt i gang. En ny app, der samler pollental, logbog, allergitest og gode råd om medicin og behandling ét sted, skal...

Birkepollen er kommet tidligt i år

Birketræerne følger trop med de andre forårstræer og blomstrer i år tidligere end sædvanligt på grund af de milde vinter- og forårstemperatu...

Ny rose markerer 100-året for Genforeningen

Grænseforeningen lancerer i samarbejde med Rosa Eskelund en ny Genforeningsrose i anledning af 100-året for Genforeningen i 1920 af Sønderjylland og Danmark. 

Sådan passer du din grønne elefantøre med succes

Elefantøre er en sand primadonna i planteriget, som vil kræve meget af dine grønne fingre. Men knækker du koden til den rigtige balance...

Snart kan DU plante tulipaner i Tivoli

Er du en ægte blomster-elsker, skal du sætte kryds i kalenderen den 15. september. Her inviterer Tivoli nemlig til den årlige Blomsterløgdag...

Ny overlevelsesguide: Sådan bliver du ekspert i dine stueplanter

Har du vindueskarmen fuld af monstera, filodendron, gummifigen og andre grønne vækster, men er samtidig i tvivl om, hvordan du egentlig skal passe dem? Nu er hjælpen på vej. 

Sådan genkender du den giftige plante Vild Pastinak

Den ligner en af de smukke sommerblomster, der giver farve til grøftekanter over hele danmark. Men det er ikke blomsten Vild pastinak du...

Grønkål: Få succes med denne supergrøntsag i din have

Grønkål er kategoriseret som en supergrøntsag, der kan bruges til rigtig meget! Grønkål er let at dyrke og trives i de fleste næringsrige...

Plant dine stauder i grus – og slip for ukrudt og tørkeplagede...

Der er flere gode grunde til at anlægge et staudebed i grus. En af de største gevinster er, at det er nemt at holde - men et grusbed er også modstandsdygtigt over for varme somre og tørke. Se hvordan du anlægger et grusbed her. 

Sådan får du succes med roser sat om vinteren

Vil du have succes med dine roser, er januar og februar den bedste tid at plante i, så længe jorden er til at komme i. Der er nemlig mange...

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.