Foto: iStock, theenglishgarden

7 smukke blå planter, som din have vil elske

Den smukke, blå farve symboliserer fred, ro og harmoni – og det er akkurat dét, disse 7 blå planter vil give din have. Vi guider dig i, hvordan du skal plante og pleje blomsterne for at få det bedste resultat i haven.

7 blå blomster til haven

Er du på udkig efter nogle nye planter til din have, som kan give haven ny udstråling? Blå blomster er et smukt syn, og vil i den grad give din have, altankasse eller krukker nyt liv. Vi har fundet syv skønne blomster, der vil pryde enhver have.

1. Evolvulus (Blue Daze)

Blue Daze har nogle underskønne blomsterblade. Blue Daze, som også kaldes Evolvulus, åbner sig om morgenen og lukker sig roligt igen ved aftentid.

Bladene og stilken på Blue Daze er dækket med små, fine hår, som giver en effekt af, at den er beklædt med sølv – ja, flot, det er den og ligeledes nem at få til at blomstre. Du skal bare plante den et solrigt sted og sørge for at vande den jævnligt. Resultatet vil være de smukkeste blå blomster med et tvist af sølv.

2. Salvia azurea (Blue Sage)

Blue Saga står flot oprejst, og er fyldt med en masse blå blomster på en stilk med sølv-skær. En enkelt blomst, som egner sig perfekt i blomsterbedet, der med sin markante blå farve vil skabe et blikfang.

Blue Sage har det bedst i en lidt tør jord. Hvis blot dette krav er opfyldt, så vil den ikke have nogen problemer med at overleve en kold vinter.

Blomstringssæsonen for Blue Sage er i sensommeren, men så har du også en fin og karakteristisk blomst, som du næsten ikke kan få øjnene fra.

3. Delphinium (Auora Blue)

Auora Blue er en høj plante, der med sine dobbeltlagede blomsterblade skaber et tæt og fint udtryk. Sørg for ikke at plante den et sted med meget vind, da den let vil knække, fordi den er så høj og spinkel.

Hver blomst har en hvid midte, som omkranses af de blå blade og skaber dermed en flot kontrast. 

Hvis du gerne vil have en have fyldt med sommerfugle, kan du snildt vælge at plante Auora Blue; sommerfugle er nemlig meget glade for denne blomst.

4. Convolvulus tricolor (Morning Glory)

Du vil kunne nyde Morning Glory i mange måneder, før den stopper med at blomstre. Blomstringssæsonen starter i forsommeren og stopper, når den første frost rammer – og med sine farver som går fra gul til hvid og til sidst blå, så vil du være glad for at have blomsten i din have så længe ad gangen.

Morning Glory folder sig ud når solen rammer og lukker så til igen ved skumringstid.

5. Centaurea Cyanus (Cornflower)

Cornflower, som også er kaldet Centaurea Cyanus, er en blomst, der er kendt i de danske haver – og så gør den sig rigtig godt i simple blomsterbuketter. Centrum i blomsten er en mørk lilla, som passer godt til den lysere blå farve som bladene har. Blomstringsperioden er fra sen forår til sen sommer – og så er den nem at få til at vokse.

6. Meconopsis (Himalayan Blue Poppy)

Denne blå blomst er en skønhed for haven. Den har silkeagtige blade og en let blå farve, som fortryller ethvert bed.

Du kan sagtens give dig i kast med at plante denne blomst, selvom du sikkert har hørt, at det kan være svært. Men det behøver det ikke at være, hvis bare du planter den i let skygge, god jord og et vindstille sted, så får du smukke blomster gennem hele sommeren.

Hvis du planter den i rigtig god jord, så kan den selv formere sig - og så er chancerne for at få en have fyldt med de underskønne blomster stor.

7. Eryngium planum (Sea holly)

Sea Holly er en fascinerende blomst, da den har et specielt udseende. Den er blå-lilla hele vejen igennem fra stilk til blomst.

Hvis du gerne vil have en rigtig høj Sea Holly i din have, så kan den snildt komme op på 90 centimeter, hvis blot du sørger for, at den er plantet i de rette omstændigheder.

Kilder: theenglishgarden, rhodygarden, gardenia, prairiemoon, learn2grow

2. maj 2017
Mere om Planter

Her er 3 smukke planter til efterårshaven

Pynt haven med buske og krukker i vidunderlige farver. Se de friske nyheder fra planteriget her.

Sådan passer du din grønne elefantøre med succes

Elefantøre er en sand primadonna i planteriget, som vil kræve meget af dine grønne fingre. Men knækker du koden til den rigtige balance...

Snart kan DU plante tulipaner i Tivoli

Er du en ægte blomster-elsker, skal du sætte kryds i kalenderen den 15. september. Her inviterer Tivoli nemlig til den årlige Blomsterløgdag...

Ny overlevelsesguide: Sådan bliver du ekspert i dine stueplanter

Har du vindueskarmen fuld af monstera, filodendron, gummifigen og andre grønne vækster, men er samtidig i tvivl om, hvordan du egentlig skal passe dem? Nu er hjælpen på vej. 

Sådan genkender du den giftige plante Vild Pastinak

Den ligner en af de smukke sommerblomster, der giver farve til grøftekanter over hele danmark. Men det er ikke blomsten Vild pastinak du...

Grønkål: Få succes med denne supergrøntsag i din have

Grønkål er kategoriseret som en supergrøntsag, der kan bruges til rigtig meget! Grønkål er let at dyrke og trives i de fleste næringsrige...

Plant dine stauder i grus – og slip for ukrudt og tørkeplagede...

Der er flere gode grunde til at anlægge et staudebed i grus. En af de største gevinster er, at det er nemt at holde - men et grusbed er også modstandsdygtigt over for varme somre og tørke. Se hvordan du anlægger et grusbed her. 

Sådan får du succes med roser sat om vinteren

Vil du have succes med dine roser, er januar og februar den bedste tid at plante i, så længe jorden er til at komme i. Der er nemlig mange...

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.

Brug tiden på naturbingo med børnene

Anbefalingerne fra regeringen lyder, at vi skal blive hjemme. Cafeer, restauranter og alle muligheder for fritidsaktiviteter og sport er lukket ned for en periode. Men heldigvis er naturen stadig åben for danskerne. Få inspiration til hvordan du kan bruge skoven i denne tid.

Skab hyggelige udeområder med plantekasser

Med plantekasser kan du hurtigt forvandle dit uderum til en indbydende oase. Giv din have, terrasse eller altan nyt liv med alt fra farverig...

Sådan forlænger du jordbærsæsonen i din have

Jordbær i haven kan være en kort fornøjelse. Men følger du vores opskrift, så kan du høste længe.

Danmarks 5 giftigste svampe – disse svampe må du IKKE spise

Inden du går på jagt efter svampe i de danske skove, kan det være en rigtig god ide at få et overblik over, hvilke svampe du skal holde dig langt fra, hvis du er i tvivl. Vi har samlet en liste over de 5 giftigste svampe i Danmark.

Spiselige blomster - Den ultimative liste over blomster du kan...

Spiselige blomster kan øge det visuelle såvel som smagsoplevelsen i alt fra dine salater til kager. Her finder du den ultimative liste over...

Få succes med figentræer i danske haver

Med en god plads i solen gror figentræet fint i Danmark. Sørg dog altid for at vælge sorter, der allerede har båret frugt i Danmark. For...