7 smukke blå planter, som din have vil elske

Den smukke, blå farve symboliserer fred, ro og harmoni – og det er akkurat dét, disse 7 blå planter vil give din have. Vi guider dig i, hvordan du skal plante og pleje blomsterne for at få det bedste resultat i haven.

Foto: iStock, theenglishgarden

7 blå blomster til haven

Er du på udkig efter nogle nye planter til din have, som kan give haven ny udstråling? Blå blomster er et smukt syn, og vil i den grad give din have, altankasse eller krukker nyt liv. Vi har fundet syv skønne blomster, der vil pryde enhver have.

1. Evolvulus (Blue Daze)

Blue Daze har nogle underskønne blomsterblade. Blue Daze, som også kaldes Evolvulus, åbner sig om morgenen og lukker sig roligt igen ved aftentid.

Bladene og stilken på Blue Daze er dækket med små, fine hår, som giver en effekt af, at den er beklædt med sølv – ja, flot, det er den og ligeledes nem at få til at blomstre. Du skal bare plante den et solrigt sted og sørge for at vande den jævnligt. Resultatet vil være de smukkeste blå blomster med et tvist af sølv.

2. Salvia azurea (Blue Sage)

Blue Saga står flot oprejst, og er fyldt med en masse blå blomster på en stilk med sølv-skær. En enkelt blomst, som egner sig perfekt i blomsterbedet, der med sin markante blå farve vil skabe et blikfang.

Blue Sage har det bedst i en lidt tør jord. Hvis blot dette krav er opfyldt, så vil den ikke have nogen problemer med at overleve en kold vinter.

Blomstringssæsonen for Blue Sage er i sensommeren, men så har du også en fin og karakteristisk blomst, som du næsten ikke kan få øjnene fra.

3. Delphinium (Auora Blue)

Auora Blue er en høj plante, der med sine dobbeltlagede blomsterblade skaber et tæt og fint udtryk. Sørg for ikke at plante den et sted med meget vind, da den let vil knække, fordi den er så høj og spinkel.

Hver blomst har en hvid midte, som omkranses af de blå blade og skaber dermed en flot kontrast. 

Hvis du gerne vil have en have fyldt med sommerfugle, kan du snildt vælge at plante Auora Blue; sommerfugle er nemlig meget glade for denne blomst.

4. Convolvulus tricolor (Morning Glory)

Du vil kunne nyde Morning Glory i mange måneder, før den stopper med at blomstre. Blomstringssæsonen starter i forsommeren og stopper, når den første frost rammer – og med sine farver som går fra gul til hvid og til sidst blå, så vil du være glad for at have blomsten i din have så længe ad gangen.

Morning Glory folder sig ud når solen rammer og lukker så til igen ved skumringstid.

5. Centaurea Cyanus (Cornflower)

Cornflower, som også er kaldet Centaurea Cyanus, er en blomst, der er kendt i de danske haver – og så gør den sig rigtig godt i simple blomsterbuketter. Centrum i blomsten er en mørk lilla, som passer godt til den lysere blå farve som bladene har. Blomstringsperioden er fra sen forår til sen sommer – og så er den nem at få til at vokse.

6. Meconopsis (Himalayan Blue Poppy)

Denne blå blomst er en skønhed for haven. Den har silkeagtige blade og en let blå farve, som fortryller ethvert bed.

Du kan sagtens give dig i kast med at plante denne blomst, selvom du sikkert har hørt, at det kan være svært. Men det behøver det ikke at være, hvis bare du planter den i let skygge, god jord og et vindstille sted, så får du smukke blomster gennem hele sommeren.

Hvis du planter den i rigtig god jord, så kan den selv formere sig - og så er chancerne for at få en have fyldt med de underskønne blomster stor.

7. Eryngium planum (Sea holly)

Sea Holly er en fascinerende blomst, da den har et specielt udseende. Den er blå-lilla hele vejen igennem fra stilk til blomst.

Hvis du gerne vil have en rigtig høj Sea Holly i din have, så kan den snildt komme op på 90 centimeter, hvis blot du sørger for, at den er plantet i de rette omstændigheder.

Kilder: theenglishgarden, rhodygarden, gardenia, prairiemoon, learn2grow

2. maj 2017
Mere om Planter

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.

Pas på! Disse giftige planter er lette at forveksle med spiselige

Mange nyder at gå på jagt i den danske natur efter spiselige vilde planter, vi kan bruge i vores madlavning. Visse spiselige planter er dog...

Sådan forlænger du jordbærsæsonen i din have

Jordbær i haven kan være en kort fornøjelse. Men følger du vores opskrift, så kan du høste længe.

Danmarks 5 giftigste svampe – disse svampe må du IKKE spise

Inden du går på jagt efter svampe i de danske skove, kan det være en rigtig god ide at få et overblik over, hvilke svampe du skal holde dig langt fra, hvis du er i tvivl. Vi har samlet en liste over de 5 giftigste svampe i Danmark.

Få succes med figentræer i danske haver

Med en god plads i solen gror figentræet fint i Danmark. Sørg dog altid for at vælge sorter, der allerede har båret frugt i Danmark. For...

Få den frodigste have: Sådan får du succes med dine blomsterløg

Vil du have en frodig og farverig forårshave, er det nu, du skal lægge blomsterløg. Få det optimale ud af de små knolde med otte sikre tips.

5 overraskende rester du kan omdanne til smukke planter

Det er ikke kun avocadostenene, du skal gemme. Faktisk er der mange smukke planter til dine potter, der venter på at blive dyrket, hvis du bare ved, hvad du skal gå efter.

Disse 10 krydderurter kan overleve vinteren udenfor

Friske krydderurter er fantastiske at have stående ­i haven – både til pynt og madlavning. Men efterhånden som vejret bliver koldere, er...

Farven på blomster fortæller noget om, hvordan de dufter

Ny stor videnskabelig undersøgelse afslører, at blomster kan bruge farver i et hidtil ukendt omfang til at lokke insekter til.

Sådan holder du fast i løgplanternes magi

Blomstrende løgplanter er skønne i vindueskarmen om vinteren, især omkring juletid. Men hvordan bevarer man energien i forårsbebuderne?

Det kan du bruge dine nedfaldsæbler til

Det er synd bare at smide nedfaldsæbler ud. Hvis de bliver brugt på den rigtige måde, kan de bruges til alt fra most til kompost. Det er...

Tag forskud på foråret med blå løgplanter i haven

Forårsløg findes i en lang række arter og sorter med netop den helt specielle blå farve, som er så velkommen efter en farveløs vinter....

Sådan får du en have, der kan overleve fremtidens vejr

Fremtidens klimaforandringer er ikke for sarte planter. Men hvilke vækster egner sig egentlig bedst til morgendagens vind og vejr? Her får du 6 råd til at få en stærk og robust have.

Dødsensfarlig plante dukket op i Danmark

Den giftige pigæbleplante er til stor overraskelse dukket op i Danmark. Her kan du læse, hvad du bør gøre for at undgå, at du og din familie...

Efterårshaven: 3 smukke planter du kan sætte i jorden nu

Pynt haven med blomsterbuske i smukke farver. Se de friske nyheder fra planteriget her!