Foto: iStock

7 idiotsikrede planter til haven

Ind i mellem skal det bare være nemt. Her er 7 eksempler på hårdføre planter, der med garanti ikke skvatter sammen ved det mindste vejrskift.

1. Begonia belønner dig

Mange begonier har brug for skygge, men Begonia boliviensis klarer sig godt i fuld sol og lidt skygge. Og den belønner dig med orange og røde blomster, som blot skal knipses af, når de afblomstrer. 

2. 'Springvandsgræs' Purple Fountain - fejende smuk

En utrolig smuk græsart, som pynter med sine rødeviolette, viftende toppe. 'Rebrum'-sorten kan tåle næsten hvad som helst, selv en masse regn og blæst.

3. Geranium - smuk og stærk

Geranium – og nogle tilfælde også kaldet pelargonium – er næsten ikke til at udrydde. De mange sorter blomstrer lykkeligt i potter over hele verden, og alt, hvad man skal foretage sig, er at vande og knipse visnende blomster af undervejs.

4. Verbena klarer selv svampeangreb

Verbena er blandt andet kendt for sin modstandsdygtighed overfor svampeangreb. En meget hårdfør og selvrensende plante.

5. Coleus, paletblad, bedstemor med slag i

Coleus, og så kaldet paletblad, har fået en revival efter nogle år med prædikatet 'bedstemorplante'. Men denne meget grafiske, tofarvede plante er usædvanligt dekorativ i haven – samtidig med, at den er hårdfør.

6. Petunia Million Bells - kaskader af blomster

Perfekt at have hængende med kaskaderne af små blomster, og denne variant af petunia er desuden skrap til selv at bekæmpe sygdomme.

7. Lantana, ildkrone, tiltrækker bier og blomster

Denne sejlivede plante tiltrækker bier og sommerfugle, men har også ry for at holde rådyr væk fra haven på grund af sin karakteristiske duft.

Kilde: Real Simple

 

31. juli 2019
Mere om Planter

Her er 3 smukke planter til efterårshaven

Pynt haven med buske og krukker i vidunderlige farver. Se de friske nyheder fra planteriget her.

Sådan passer du din grønne elefantøre med succes

Elefantøre er en sand primadonna i planteriget, som vil kræve meget af dine grønne fingre. Men knækker du koden til den rigtige balance...

Snart kan DU plante tulipaner i Tivoli

Er du en ægte blomster-elsker, skal du sætte kryds i kalenderen den 15. september. Her inviterer Tivoli nemlig til den årlige Blomsterløgdag...

Ny overlevelsesguide: Sådan bliver du ekspert i dine stueplanter

Har du vindueskarmen fuld af monstera, filodendron, gummifigen og andre grønne vækster, men er samtidig i tvivl om, hvordan du egentlig skal passe dem? Nu er hjælpen på vej. 

Sådan genkender du den giftige plante Vild Pastinak

Den ligner en af de smukke sommerblomster, der giver farve til grøftekanter over hele danmark. Men det er ikke blomsten Vild pastinak du...

Grønkål: Få succes med denne supergrøntsag i din have

Grønkål er kategoriseret som en supergrøntsag, der kan bruges til rigtig meget! Grønkål er let at dyrke og trives i de fleste næringsrige...

Plant dine stauder i grus – og slip for ukrudt og tørkeplagede...

Der er flere gode grunde til at anlægge et staudebed i grus. En af de største gevinster er, at det er nemt at holde - men et grusbed er også modstandsdygtigt over for varme somre og tørke. Se hvordan du anlægger et grusbed her. 

Sådan får du succes med roser sat om vinteren

Vil du have succes med dine roser, er januar og februar den bedste tid at plante i, så længe jorden er til at komme i. Der er nemlig mange...

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.

Skab hyggelige udeområder med plantekasser

Med plantekasser kan du hurtigt forvandle dit uderum til en indbydende oase. Giv din have, terrasse eller altan nyt liv med alt fra farverige blomster til smagfulde krydderurter. Se alt, hvad du kan dyrke her - og få inspiration til, hvordan du kan indrette plantekasserne i din have.

Sådan forlænger du jordbærsæsonen i din have

Jordbær i haven kan være en kort fornøjelse. Men følger du vores opskrift, så kan du høste længe.

Danmarks 5 giftigste svampe – disse svampe må du IKKE spise

Inden du går på jagt efter svampe i de danske skove, kan det være en rigtig god ide at få et overblik over, hvilke svampe du skal holde dig...

Spiselige blomster - Den ultimative liste over blomster du kan...

Spiselige blomster kan øge det visuelle såvel som smagsoplevelsen i alt fra dine salater til kager. Her finder du den ultimative liste over blomster du kan bruge i din madlavning - og dem du absolut ikke må bruge, og to lækre opskrifter, så du kan komme i gang med at bruge blomster i maden med det samme.

Få succes med figentræer i danske haver

Med en god plads i solen gror figentræet fint i Danmark. Sørg dog altid for at vælge sorter, der allerede har båret frugt i Danmark. For...

Få den frodigste have: Sådan får du succes med dine blomsterløg

Vil du have en frodig og farverig forårshave, er det nu, du skal lægge blomsterløg. Få det optimale ud af de små knolde med otte sikre tips.