7 idiotsikrede planter til haven

Planter

Ind i mellem skal det bare være nemt. Her er 7 eksempler på hårdføre planter, der med garanti ikke skvatter sammen ved det mindste vejrskift.

Foto: iStock

1. Begonia belønner dig

Mange begonier har brug for skygge, men Begonia boliviensis klarer sig godt i fuld sol og lidt skygge. Og den belønner dig med orange og røde blomster, som blot skal knipses af, når de afblomstrer. 

2. 'Springvandsgræs' Purple Fountain - fejende smuk

En utrolig smuk græsart, som pynter med sine rødeviolette, viftende toppe. 'Rebrum'-sorten kan tåle næsten hvad som helst, selv en masse regn og blæst.

3. Geranium - smuk og stærk

Geranium – og nogle tilfælde også kaldet pelargonium – er næsten ikke til at udrydde. De mange sorter blomstrer lykkeligt i potter over hele verden, og alt, hvad man skal foretage sig, er at vande og knipse visnende blomster af undervejs.

4. Verbena klarer selv svampeangreb

Verbena er blandt andet kendt for sin modstandsdygtighed overfor svampeangreb. En meget hårdfør og selvrensende plante.

5. Coleus, paletblad, bedstemor med slag i

Coleus, og så kaldet paletblad, har fået en revival efter nogle år med prædikatet 'bedstemorplante'. Men denne meget grafiske, tofarvede plante er usædvanligt dekorativ i haven – samtidig med, at den er hårdfør.

6. Petunia Million Bells - kaskader af blomster

Perfekt at have hængende med kaskaderne af små blomster, og denne variant af petunia er desuden skrap til selv at bekæmpe sygdomme.

7. Lantana, ildkrone, tiltrækker bier og blomster

Denne sejlivede plante tiltrækker bier og sommerfugle, men har også ry for at holde rådyr væk fra haven på grund af sin karakteristiske duft.

Kilde: Real Simple

 

10. februar 2017
Mere om Planter

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Planter Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.

Pas på! Disse giftige planter er lette at forveksle med spiselige

Planter Mange nyder at gå på jagt i den danske natur efter spiselige vilde planter, vi kan bruge i vores madlavning. Visse spiselige planter er dog...

Sådan forlænger du jordbærsæsonen i din have

Planter Jordbær i haven kan være en kort fornøjelse. Men følger du vores opskrift, så kan du høste længe.

Danmarks 5 giftigste svampe – disse svampe må du IKKE spise

Planter Inden du går på jagt efter svampe i de danske skove, kan det være en rigtig god ide at få et overblik over, hvilke svampe du skal holde dig langt fra, hvis du er i tvivl. Vi har samlet en liste over de 5 giftigste svampe i Danmark.

Få succes med figentræer i danske haver

Planter Med en god plads i solen gror figentræet fint i Danmark. Sørg dog altid for at vælge sorter, der allerede har båret frugt i Danmark. For...

Få den frodigste have: Sådan får du succes med dine blomsterløg

Planter Vil du have en frodig og farverig forårshave, er det nu, du skal lægge blomsterløg. Få det optimale ud af de små knolde med otte sikre tips.

5 overraskende rester du kan omdanne til smukke planter

Planter Det er ikke kun avocadostenene, du skal gemme. Faktisk er der mange smukke planter til dine potter, der venter på at blive dyrket, hvis du bare ved, hvad du skal gå efter.

Disse 10 krydderurter kan overleve vinteren udenfor

Planter Friske krydderurter er fantastiske at have stående ­i haven – både til pynt og madlavning. Men efterhånden som vejret bliver koldere, er...

Farven på blomster fortæller noget om, hvordan de dufter

Planter Ny stor videnskabelig undersøgelse afslører, at blomster kan bruge farver i et hidtil ukendt omfang til at lokke insekter til.

Sådan holder du fast i løgplanternes magi

Planter Blomstrende løgplanter er skønne i vindueskarmen om vinteren, især omkring juletid. Men hvordan bevarer man energien i forårsbebuderne?

Det kan du bruge dine nedfaldsæbler til

Planter Det er synd bare at smide nedfaldsæbler ud. Hvis de bliver brugt på den rigtige måde, kan de bruges til alt fra most til kompost. Det er...

Tag forskud på foråret med blå løgplanter i haven

Planter Forårsløg findes i en lang række arter og sorter med netop den helt specielle blå farve, som er så velkommen efter en farveløs vinter....

Sådan får du en have, der kan overleve fremtidens vejr

Planter Fremtidens klimaforandringer er ikke for sarte planter. Men hvilke vækster egner sig egentlig bedst til morgendagens vind og vejr? Her får du 6 råd til at få en stærk og robust have.

Dødsensfarlig plante dukket op i Danmark

Planter Den giftige pigæbleplante er til stor overraskelse dukket op i Danmark. Her kan du læse, hvad du bør gøre for at undgå, at du og din familie...

Efterårshaven: 3 smukke planter du kan sætte i jorden nu

Planter Pynt haven med blomsterbuske i smukke farver. Se de friske nyheder fra planteriget her!