Foto: iStock

7 idiotsikrede planter til haven

Ind i mellem skal det bare være nemt. Her er 7 eksempler på hårdføre planter, der med garanti ikke skvatter sammen ved det mindste vejrskift.

Af: Mette Nexmand & Nanna Danborg-Aamand, 31. juli 2019

1. Begonia belønner dig

Mange begonier har brug for skygge, men Begonia boliviensis klarer sig godt i fuld sol og lidt skygge. Og den belønner dig med orange og røde blomster, som blot skal knipses af, når de afblomstrer. 

2. 'Springvandsgræs' Purple Fountain - fejende smuk

En utrolig smuk græsart, som pynter med sine rødeviolette, viftende toppe. 'Rebrum'-sorten kan tåle næsten hvad som helst, selv en masse regn og blæst.

3. Geranium - smuk og stærk

Geranium – og nogle tilfælde også kaldet pelargonium – er næsten ikke til at udrydde. De mange sorter blomstrer lykkeligt i potter over hele verden, og alt, hvad man skal foretage sig, er at vande og knipse visnende blomster af undervejs.

4. Verbena klarer selv svampeangreb

Verbena er blandt andet kendt for sin modstandsdygtighed overfor svampeangreb. En meget hårdfør og selvrensende plante.

5. Coleus, paletblad, bedstemor med slag i

Coleus, og så kaldet paletblad, har fået en revival efter nogle år med prædikatet 'bedstemorplante'. Men denne meget grafiske, tofarvede plante er usædvanligt dekorativ i haven – samtidig med, at den er hårdfør.

6. Petunia Million Bells - kaskader af blomster

Perfekt at have hængende med kaskaderne af små blomster, og denne variant af petunia er desuden skrap til selv at bekæmpe sygdomme.

7. Lantana, ildkrone, tiltrækker bier og blomster

Denne sejlivede plante tiltrækker bier og sommerfugle, men har også ry for at holde rådyr væk fra haven på grund af sin karakteristiske duft.

Kilde: Real Simple

 

31. juli 2019 Mette Nexmand & Nanna Danborg-Aamand
Mere om Planter

3 vidunderlige plante-nyheder du kan købe NU

Der er nyt fra planteriget! Få tips og læs om de spændende planter i denne artiklen. Spørg efter dem på din planteskole. 

Citrontræ: Gode råd og tips til hvordan du lykkes med det eksotiske...

Er du interesseret i et eksotisk citrontræ? Her får du de bedste tips til, hvordan du lykkes med citrontræ indendørs og i haven.

Sådan giver du dine roser en forårskur

Rosen er en af havens smukkeste blomster og de kommer i mange forskellige skikkelser, farver og størrelser. Giv dine roser en forårskur ved...

Sådan får du succes med stiklingerne

Foråret kommer buldrende og det er, som om alting sker på én gang. Nu kan vi få afløb for al den sammen­ sparede haveenergi, for mens tulipanerne blomstrer, og fuglene synger, er der masser af gøremål at kaste sig over. 

Værste forårs-tørke i 15 år: Sådan kommer du og din have sikkert...

Indtil videre har foråret 2020 været det tørreste i 15 år, og der er ikke tegn på, at tørken ender i april. Få gode råd til hvordan du...

Pollen-sæsonen skaber Corona-bekymring: Sådan kender du forskel på...

Hvis du har pollenallergi, har du gener som muligvis minder meget om de symptomer, man får i de indledende stadier ved corona virus. Derfor...

Ny app skal hjælpe danskere med at holde styr på deres allergisympt...

Birkepollensæsonen er skudt i gang. En ny app, der samler pollental, logbog, allergitest og gode råd om medicin og behandling ét sted, skal hjælpe allergikere med at få kontrol over deres pollenallergi.

Birkepollen er kommet tidligt i år

Birketræerne følger trop med de andre forårstræer og blomstrer i år tidligere end sædvanligt på grund af de milde vinter- og forårstemperatu...

Ny rose markerer 100-året for Genforeningen

Grænseforeningen lancerer i samarbejde med Rosa Eskelund en ny Genforeningsrose i anledning af 100-året for Genforeningen i 1920 af Sønderjy...

Sådan passer du din grønne elefantøre med succes

Elefantøre er en sand primadonna i planteriget, som vil kræve meget af dine grønne fingre. Men knækker du koden til den rigtige balance mellem lys og vand, er regnskoven kommet for at blive i dit hjem.

Snart kan DU plante tulipaner i Tivoli

Er du en ægte blomster-elsker, skal du sætte kryds i kalenderen den 15. september. Her inviterer Tivoli nemlig til den årlige Blomsterløgdag...

Grønkål: Få succes med denne supergrøntsag i din have

Grønkål er kategoriseret som en supergrøntsag, der kan bruges til rigtig meget! Grønkål er let at dyrke og trives i de fleste næringsrige...

Plant dine stauder i grus – og slip for ukrudt og tørkeplagede...

Der er flere gode grunde til at anlægge et staudebed i grus. En af de største gevinster er, at det er nemt at holde - men et grusbed er også modstandsdygtigt over for varme somre og tørke. Se hvordan du anlægger et grusbed her. 

Sådan får du succes med roser sat om vinteren

Vil du have succes med dine roser, er januar og februar den bedste tid at plante i, så længe jorden er til at komme i. Der er nemlig mange...

3 blomsternyheder der vil forskønne dit efterår

Efteråret er kommet, og det samme er tre skønne nyheder fra planteriget. Se, hvilke nye blomster og buske du skal plante i din have her.