Foto: iStock m.fl.

8 havetrends, du bør kende i 2017

Hvilke tendenser skal du som haveelsker holde øje med, inden sæsonen går i gang? Her er 8 trends, som er ekstra interessante i 2017.

1. Plant et træ til eftertiden

Din have skal ikke kun glæde dig og familien, men også eftertidens havefolk. Tænk på dem, der kommer efter dig - og plant et træ, der kan gro i hundreder af år. Her et japansk nåletræ.

2. Bunddække mellem sten

Flere af verdens dygtigste havearkitekter eksperimenterer med, hvordan man kan bruge bunddækkeplanter og sten sammen.

Her et eksempel på en have, der skråner, og hvor lobelia er plantet mellem sten på en skrænt - som dekoration og for at forhindre vand i at sive ned i bunden.

Se flere haveidee

3. Højbede i nye designs

Højbede er højeste mode, og de kan designes på mange måder. Her er lidt inspiration. Højbedet her er bygget med trådnet og sten i mellemrummene. Det er både smukt, enkelt og praktisk.

Foto og flere ideer her fra.

4. 'Bede' med grus og småsten

Japanerne har i årtusinder arbejdet med sten i haven, både som dekorationer, men også for at holde på vandet og indrette nye rum.
Et 'stenbed' kan være utrolig smukt, hvis du anlægger det korrekt.

Få mere inspiration.

5. Vandkander som kunst

Accessories er ikke kun ikke udtryk, man bruger om indretningen indendørs, men haven skal også have sine fine pynteting. Her en vandkande fra House Doctor.

6. Vend tilbage til det smukke barometer

Det gamle barometer, som bondemanden gik og bankede på, er kommet på mode igen. Nogle gange kan man stole mere på det end alverdens vejrudsigter, og så er det smukt.

7. Minidrivhuse

Minidrivhuse er en supertrend, og de kan skabe glæde både ude og inde. På den forårskolde altan og terrasse fx.
Du kan for eksempel finde de små drivhuse i Ikea eller her på Gardenista, hvor du også kan læse om flere havetrends.

8. Specialværktøj til haven

Var det noget med en rosentornafplukker? 2017 bliver året, hvor du skal udvide sortimentet i dit haveskur med specialværktøj.

13. januar 2017
Mere om Haven

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for...

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud. Læs med og find ud af hvad du må, og hvad du ikke må gøre under afbrændingsforbud.

Trøfler – vokser de i din have?

Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper.

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunder og bliv klogere. 

Pas på! 20 personer på hospitalet efter kontakt med havejord

Bakterier fra havejord menes at have sendt tyve personer på hospitalet med legionærsyge.

Derfor må du aldrig lade din vandslange ligge i solen

Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…

Sådan ser du forskel på kantareller - og sådan finder du rigtige...

Der er noget ekstra lækkert ved at finde sine egne svampe og bringe dem med hjem til kokkerering. Vi har samlet en oversigt, der hjælper dig til at finde de lækre kantareller - og hvordan du ser forskel på de forskellige typer af kanteraller.

Sådan redder du din tørkeramte have

Med hele 339 solskinstimer i juli og tørke i hele landet, er de fleste haver kedeligt visne at se på. Men hvad kan du egentlig stille op...

Simpelt trick til en knivsskarp plæne

Sørg for, at græsset ikke overtager dine bede, så gør du havetrimningen nemmere.

Overraskende forskning: Så meget sundere bliver du af havearbejde

Vidste du, at haveglæde kan reducere risikoen for at udvikle depressions- eller angstsymptomer? Her kan læse om nogle af de gode effekter, havearbejde har på din sjæl og krop.

Sådan sikrer du dig en frodig have til sommer

Du kan allerede nu lægge fundamentet til en frodig sommerhave ved at forberede jorden og gøde i rette mængder

3 tegn på at foråret endelig er kommet

De danske vintre kan føles lange og mørke, hvilket gør de første tegn på forårets ankomst kærkomne. Vi har derfor samlet tre af de tydeligst...