Rens tagrenderne imens du tjekker dem.
Rens tagrenderne imens du tjekker dem. Foto: iStock og Dansand

3 råd: Forbered dit hjem på foråret

Solen er begyndt at titte frem bag skyerne, og temperaturen stiger langsomt. Det er ved at være tid til at forberede din have på, at foråret er ankommet. Vi giver dig 3 gode bud på hvordan. 

Haven i foråret

I takt med at vejret bliver bedre, bevæger flere mennesker sig ud i haverne. Vi har samlet 3 gode ideer til, hvordan du kan forberede din have til foråret.  

1. Tjek tag og tagrender efter vinteren

Vinteren kan være hård ved taget, og har du ikke tid til det store tagtjek lige nu, så tjek nogle af de ømmeste punkter. Tjek først i tagrenderne - ligger der her stykker af tagmateriale, så er det tegn på, at taget er ved at forvitre. Kig også efter revner i tagbelægningen, og tjek, at sten eller plader ikke har forskubbet sig i løbet af vinteren.

Her kan du læse mere om, hvordan du tjekker og renser dine tagrender. 

2. Kom fugesand mellem fliserne

Foråret banker for alvor på døren, og det sikreste forårstegn er som altid, at ukrudtet viser en fantastisk grokraft. Vil du sikre dig mod en uhæmmet mængde ukrudt mellem fliserne, så er det nu du skal friske fugerne op med nyt fugesand. Begynd med at fjerne gammel ukrudt mellem fliserne og rens fugerne op. Gør evt. belægningen ren med vand og lad stenene tørre. Nu er det tid til at feje nyt fugesand ned i fugerne. Fej både diagonalt og lige på fugerne, så du arbejder mest muligt materiale ned mellem fliserne. Til sidst fejer du belægningen ren og glæder dig over, at du er foran ukrudtet mellem fliserne.

Her kan du læse mere om, hvordan du renser og kommer fugesand mellem dine fliser.

3. Gør haveredskaberne klar

Fik du ikke gjort haveredskaberne helt rene og klare, da sæsonen sluttede, så er det nu, de skal gøres klar til en ny sæson. Plæneklipperen skal rengøres godt for gammelt græs, og kniven skal måske slibes. Diverse håndredskaber bør du også gøre rene, og spaden og øksen og andre redskaber, der skal være skarpe, bør også slibes. Har redskaberne træskafter, kan du slibe dem let med sandpapir og så give dem en omgang olie. Det pynter og forlænger skaftets liv.

Her kan du læse mere om, hvordan du gør dine haveredskaber klar til foråret og sommeren.

23. marts 2018
Mere om Haven

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for...

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud. Læs med og find ud af hvad du må, og hvad du ikke må gøre under afbrændingsforbud.

Trøfler – vokser de i din have?

Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper.

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunder og bliv klogere. 

Pas på! 20 personer på hospitalet efter kontakt med havejord

Bakterier fra havejord menes at have sendt tyve personer på hospitalet med legionærsyge.

Derfor må du aldrig lade din vandslange ligge i solen

Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…

Sådan ser du forskel på kantareller - og sådan finder du rigtige...

Der er noget ekstra lækkert ved at finde sine egne svampe og bringe dem med hjem til kokkerering. Vi har samlet en oversigt, der hjælper dig til at finde de lækre kantareller - og hvordan du ser forskel på de forskellige typer af kanteraller.

Sådan redder du din tørkeramte have

Med hele 339 solskinstimer i juli og tørke i hele landet, er de fleste haver kedeligt visne at se på. Men hvad kan du egentlig stille op...

Simpelt trick til en knivsskarp plæne

Sørg for, at græsset ikke overtager dine bede, så gør du havetrimningen nemmere.

Overraskende forskning: Så meget sundere bliver du af havearbejde

Vidste du, at haveglæde kan reducere risikoen for at udvikle depressions- eller angstsymptomer? Her kan læse om nogle af de gode effekter, havearbejde har på din sjæl og krop.

Sådan sikrer du dig en frodig have til sommer

Du kan allerede nu lægge fundamentet til en frodig sommerhave ved at forberede jorden og gøde i rette mængder

3 tegn på at foråret endelig er kommet

De danske vintre kan føles lange og mørke, hvilket gør de første tegn på forårets ankomst kærkomne. Vi har derfor samlet tre af de tydeligst...