Få her de bedste havetips

Haven er det sted, hvor man kan få lov til at slappe af. Det er et fristed for mange danskere, hvor der kan holdes hyggelige grillfester, nyde den skønne blomsterduft, dyrke grøntsager, frugt og krydderier eller bare lytte til den skønne fuglesang. Her kan du få de allerbedste tips og tricks til haven.

Men når man er haveejer, er det vigtigt, at man passer alt, hvad der hører til det at være i besiddelse af en hyggelig og indbydende have. Alle ved, at det kan være et stort stykke arbejde at pleje både græsplænen, fliserne og alle havens planter, hvad end du ejer en lille have eller en stor have.

Sådan passer du bedst din have

Du finder her de allerbedste tips til, hvordan du plejer haven. Og det gælder både køkkenhavens skønne urter og krydderier samt gode tips og tricks til, hvordan du bekæmper ukrudt og uønskede skadedyr. Du får også de allerbedste tips til, hvordan du plejer havens mange blomster og planter.

Græsplænen og haveredskaber skal passes

Græsplænen er også noget, der skal passes. Det inkluderer både, at man sørger for at fjerne mos, plejer græsplænen med klipning og gødning, fjerner visne blade og generelt bare sørger for, at der er god havestemning på alle tider af året.

Noget som mange måske glemmer at gøre, men som ikke desto mindre er yderst vigtigt, når det handler om at passe godt på sin have, det er at passe godt på de mange haveredskaber. Det er vigtigt, at redskaberne vedligeholdes, rengøres og plejes. Det gælder både de små haveredskaber og de store havemaskiner. Det kan nemlig have stor betydning for tilstanden af både hegn og hæk og det overordnede havedesign, at de redskaber, man bruger i haven, er i god stand. 

Sådan dyrker du planterne i haven

I en smuk have hører sig også smukke blomster til. For at få havens dejlige planter til at gro, kan det være nødvendigt at bruge en række forskellige sprøjtemidler. Det kan også være, du drømmer om den perfekte køkkenhave. Til begge dele er det vigtigt, at man sætter sig ind i, hvilken slags gødning, der egner sig bedst til netop din have, så du på bedst mulig vis undgår sygdomme eller uønskede kryb og kravl i planterne. 

Havens hyggelige terrasse

Terrassen eller udestuden har også stor betydning for havens overordnede udtryk. Måske drømmer du om at pynte haven med flotte havelamper eller hyggelige havelys, og i så fald er det vigtigt, at man sørger for at finde den helt rigtige udendørsbelysning, der kan klare alt slags vind og vejr.

Her kan du læse alt om, hvilke der er bedst for både dig og din have.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Haven
Haven Med hele 339 solskinstimer i juli og tørke i hele landet, er de fleste haver kedeligt visne at se på. Men hvad kan du egentlig stille op...
Skadedyr
Skadedyr Simpel fælde, der holder hvepse væk, vækker begejstring. Den er effektiv, men utroligt nem at lave selv.
Haven
Haven Den danske natur er tørret så meget ud, at det nu kan ses selv fra rummet.
Skadedyr
Skadedyr Hvepsene i Danmark har fået optimale livsbetingelser i 2018, og det betyder desværre store hvepsebo og aggressive hvepse. Ekspert mener...
Køkkenhaven
Køkkenhaven Salat, krydderurter og grøntsager, der spises rå, må ikke vandes med vand fra regnvandstønden - vandet kan indeholde farlige bakterier,...
Haven
Haven Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder...
Dyr i haven
Dyr i haven Flere er blevet syge efter at have været i kontakt med giftig dansk larve. Sådan genkender du den
Dyr i haven
Dyr i haven Et facebook-opslag opfordrer lige nu til, at du skal fodre bier med sukkervand. Det er dog en rigtig dårlig idé. Læs hvorfor her
Haven
Haven Bakterier fra havejord menes at have sendt tyve personer på hospitalet med legionærsyge.
Haven
Haven Hver tredje idényt-læser glemmer havens vigtigste måned. Er det dig? Så har du meget at vinde i år.
Grill og udekøkken
Grill og udekøkken Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill,...
Haveredskaber og -maskiner
Haveredskaber og -maskiner Hvert år kommer over 8.000 danskere til skade under havearbejdet. Mange af disse ulykker kan undgås, hvis du bare følger disse råd.
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.