Få her de bedste havetips

Haven er det sted, hvor man kan få lov til at slappe af. Det er et fristed for mange danskere, hvor der kan holdes hyggelige grillfester, nyde den skønne blomsterduft, dyrke grøntsager, frugt og krydderier eller bare lytte til den skønne fuglesang. Her kan du få de allerbedste tips og tricks til haven.

Men når man er haveejer, er det vigtigt, at man passer alt, hvad der hører til det at være i besiddelse af en hyggelig og indbydende have. Alle ved, at det kan være et stort stykke arbejde at pleje både græsplænen, fliserne og alle havens planter, hvad end du ejer en lille have eller en stor have.

Sådan passer du bedst din have

Du finder her de allerbedste tips til, hvordan du plejer haven. Og det gælder både køkkenhavens skønne urter og krydderier samt gode tips og tricks til, hvordan du bekæmper ukrudt og uønskede skadedyr. Du får også de allerbedste tips til, hvordan du plejer havens mange blomster og planter.

Græsplænen og haveredskaber skal passes

Græsplænen er også noget, der skal passes. Det inkluderer både, at man sørger for at fjerne mos, plejer græsplænen med klipning og gødning, fjerner visne blade og generelt bare sørger for, at der er god havestemning på alle tider af året.

Noget som mange måske glemmer at gøre, men som ikke desto mindre er yderst vigtigt, når det handler om at passe godt på sin have, det er at passe godt på de mange haveredskaber. Det er vigtigt, at redskaberne vedligeholdes, rengøres og plejes. Det gælder både de små haveredskaber og de store havemaskiner. Det kan nemlig have stor betydning for tilstanden af både hegn og hæk og det overordnede havedesign, at de redskaber, man bruger i haven, er i god stand. 

Sådan dyrker du planterne i haven

I en smuk have hører sig også smukke blomster til. For at få havens dejlige planter til at gro, kan det være nødvendigt at bruge en række forskellige sprøjtemidler. Det kan også være, du drømmer om den perfekte køkkenhave. Til begge dele er det vigtigt, at man sætter sig ind i, hvilken slags gødning, der egner sig bedst til netop din have, så du på bedst mulig vis undgår sygdomme eller uønskede kryb og kravl i planterne. 

Havens hyggelige terrasse

Terrassen eller udestuden har også stor betydning for havens overordnede udtryk. Måske drømmer du om at pynte haven med flotte havelamper eller hyggelige havelys, og i så fald er det vigtigt, at man sørger for at finde den helt rigtige udendørsbelysning, der kan klare alt slags vind og vejr.

Her kan du læse alt om, hvilke der er bedst for både dig og din have.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Grill og udekøkken
Grill og udekøkken Vi elsker at grille i Danmark, og vi er da også det land i Europa, hvor flest har en grill. Nogle sværger til den klassiske kulgrill,...
Haveredskaber og -maskiner
Haveredskaber og -maskiner Hvert år kommer over 8.000 danskere til skade under havearbejdet. Mange af disse ulykker kan undgås, hvis du bare følger disse råd.
Dyr i haven
Dyr i haven Den varme sommer er hård kost for landets pindsvin. Men heldigvis kan du hjælpe. Læs hvordan her
Dyr i haven
Dyr i haven Kunne du godt tænke dig lidt flere besøg af de små, stikkende havevenner, så læs med her og få 3 gode tips til flere pindsvin i haven.
Græsplæne
Græsplæne Overlæge fra Odense Universitetshospital opfordrer børnefamilier om at være ekstra opmærksomme på legende børn og robotplæneklippere...
Dyr i haven
Dyr i haven Dyrenes beskyttelse advarer mod det traditionelle foderbræt. Læs hvorfor her.
Havetips
Havetips Vi hjælper dig igennem den tørre sommerperiode med disse 5 råd, der vil sikre din haves overlevelse.
Haven
Haven Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud....
Planter
Planter Naturstyrelsen advarer mod denne smukke plante, der kan medføre forbrændinger og eksemlignende udslæt.
Haven
Haven Det kan gå frygtelig galt, hvis du lader din vandslange ligge i solen i mange timer på en varm solskinsdag…
Græsplæne
Græsplæne Du ville måske ønske, at du var den glade ejer af en græsslåmaskine med en indbygget opsamlerboks til græsset, men har du en græsslåmaskin...
Havekalender
Havekalender Vi har startet et nyt forum, hvor du kan nørde havens sæsoner sammen med andre læsere. Hver dag deler vi eksperternes bedste tips, holder...
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.