Lad der blive lys i huset med resterne fra efterårshaven

Gå på rov i haven efter lys, liv og mystik og skumle gør-det-selv projekter. Her er 9 hyggelige DIY-projekter med ting fra haven i efteråret. 

Hvide kogler

Haven er ved at gå i hi. Der er ikke mere, der skal spises, men der er stadig meget, der kan bruges. 

Afblegede kogler ser mystiske og uforklarlige ud. Det er ret nem at fremkalde effekten. Koglerne skal bare helt neddykkes i blegemiddel i ca. 24 timer. Se her hvordan man gør.

Porcelænskogler: De kridhvide kogler ligner noget, der er lavet af porcelæn, men i virkeligeheden er det bare kogler, der er dyppet i flydende latex. Giv dem en snor i toppen og hæng dem på juletræet. Det giver et frisk pift og noget at tale om med latex på træet.

Kilde: afblegede kogler

Kilde: porcelænskogler 

Farvede kogler

Fyrretræskogler og andre koglerier er perfekte at male på, sålænge de er afvaskede og tørre. Koglerne på billedet er oven i købet vintage-kogler, der er malet for længe siden (1950'erne) og siden har ligget og fået patina.

Lysende efterårsblade

Efterårsblade limet fast på sylteglas giver et meget stemningsfyldt skær med et lille myggelys inde i glasset.

Kvistkuglelys

Det virker lidt mystisk, at sådan en rund kogle kan laves ud af kviste. Se, hvordan man gør på næste opslag. 

I skumringen med et lys inde i midten af kuglen vil uhyggen eller hyggen brede sig på liflig vis.  

Kilde: usefuldiy.com

Sådan laver du kvistkuglen

Kvistkuglen bygges simpelthen op omkring en ballon. Det er den, der giver formen. Så knalder man bare ballonen, når man er færdig med at lime kvistene sammen. Husk at efterlade et hul i bunden, så resterne af ballonen kan komme ud, og så lyset kan komme ind.  

Drivtømmer

Efterårsstormene pisker havet op. Så er der altid masser af drivtømmer, du kan finde nede ved stranden. Måske ser de enkelte stykker ikke ud af noget, men så kan man jo sætte dem sammen. Til en ugle... Til en varulv. Til en...? 

Kilde: art.ekstrak.com

Malede sten

Mal runer, mandorlaer og andre symboler på sten med fin kinesisk pensel og blæk, der holder. Her er det den fascinerende columbiansk/newzealandske kunstner Maria Mercedes, der har kridtehvidtet de glatte sten.

Kilde: magamerlina.com

Der er lys i lampen

Eller udhul en pære og lav et lille mikroklima derinde i lysets fravær. 

God fornøjelse med efterårsprojekterne. Haven ligger derude, og venter bare på at blive brugt af. 

Kilde: deviantart.com

16. oktober 2017
Mere om Halloween

Det perfekte halloween-slik til dig, der vil drille børnene

Halloween står for døren. Her er nogle listige, overraskende chokolader, som du kan give til børnene, når de ringer på og forlanger slik - hvis du kan nænne det.

Udsmykning af græskar til Halloween

Til Halloween hører udsmykkede græskar sig til. Få her inspiration til, hvordan du selv kan dekorere dine græskar.

Her er en af de helt store skræmmefavoritter til Halloween

Halloween er lige på trapperne, hvilket betyder, at (u)hyggen snart spreder sig i de danske hjem. Forstil dig at du går mod, hvad du tror...

Græskarlygter løfter stemningen

Der har været igang i græskarværkstedet hos Lotte Bjarke. Hun har lavet smukke, festlige græskarlygter, som kan lyse op i nattemørket.

Uundværligt Halloween råd: Sådan får du græskarhovedet til at...

Åndernes nat og efterårets fest er på trapperne. Halloween kalder. Gys og skræk venter forude. Græskarhoveder i massevis kommer til at lyse...

Halloween med blomster

Halloween står for døren, og det er derfor tid til udsmykning af græskar. Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her, hvordan du kan...

Græskar med morgenhår

Det er snart Halloween og udskæring af græskarhoveder er begyndt. Lotte Bjarke har lavet forskellige, utraditionelle udskæringer af årets græskar.

Dejlige ting du skal nå her i efteråret

Høste æbler, bage en ægte pumpkin pie, strikke et vamset halstørklæde. Her er en række skønne aktiviteter, du kan tage fat på nu.

De vildeste græskarlygter

Halloween er lige om hjørnet, hvilket betyder uhygge, skøre kostumer og ikke mindst udskårne græskar. Her får du inspiration til at lave en...

Tag med til Halloween-land

Få inspiration til en sjov og (u)hyggelig Halloween. Der er opskrifter på tærter, græskarhoveder og kostumer.Gå på opdagelse i Halloween-land

Sød uhygge og masser af græskar til Halloween

Halloween er en af de yngste traditioner, vi har herhjemme. Det var faktisk først i 1998, at danskerne blev tilbudt gyserfilm-maraton,...

Halloween - klar til en rigtig sjov og uhyggelig aften

Den 31. oktober er det Allehelgensaften og ifølge folketroen, er det den aften, hvor hekse og genfærd er løs, for at vanære og håne de...

Halloween

Vi fejrer halloween den 31. oktoberHalloween kommer oprindeligt fra USA. Her er græskarret lysende “midtpunkt” og ungerne klæder sig ud og går fra dør til dør for at tigge om slik.Allehelgensaften er den danske udgave – en gammel hedensk skik, hvor man festede og ærede de døde og brændte bål for at rense ud og give plads til genfødsel og frugtbarhed. Herhjemme tændte man lys i roelygter for at holde genfærdene væk.I dag har vi adopteret mange af de amerikanske skikke. Det er også lettere at snitte i et græskar, og ungerne griber gerne endnu en anledning til at klæde sig ud.

Halloween - uhyggelig fest for børn og voksne

Halloween er over os. Den amerikanske tradition bliver mere og mere populær i Danmark. Har du lyst til at prøve noget nyt til børnefødselsda...