Vil du have noget uhyggeligt slik at give "gæsterne", når de står uden for døren og råber gys eller guf, så put disse "fingre" i deres poser.
Vil du have noget uhyggeligt slik at give "gæsterne", når de står uden for døren og råber gys eller guf, så put disse "fingre" i deres poser.

Halloween - klar til en rigtig sjov og uhyggelig aften

Halloween

Den 31. oktober er det Allehelgensaften og ifølge folketroen, er det den aften, hvor hekse og genfærd er løs, for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag. I Danmark bruger vi det amerikanske navn halloween for den aften.

Foto: DansukkerOpskrift på "fingre"
Ca. 40 stk:
4 1/2 dl hvedemel
1 dl sukker
200 g smør eller margarine
40 smuttede mandler
Frugtfarve.

Sådan går du frem
Bland mel, sukker og smør til en dej. Lad dejen hvile koldt i 30 min. Smut mandlerne. Del dejen i 20 stykker, der rulles ud til "fingre". Tryk en mandel fast i hver "finger". Bages ved 175° i ca. 10 min. Lad kagerne køle af. Mal fingerroden og mandlerne med frugtfarven.
Opskrift: Dansukker
.

Få græskarret til at holde længere
Græskarlygten har det desværre med at rådne hurtigt. Du kan få det til at holde lidt længere, hvis bruger gummihandsker, når du skærer det ud. På den måde undgår du bakterier, som får græskarret til at gå i forrådnelse. Og så skal det altid stå ude – indenfor går det hurtigt til.

  
Foto: Pia Fiil ChristensenGræskar med slik
Lav selv små græskar. Du skal bruge orange crepepapir, sort isoleringstape og slik. Tegn en cirkel på papiret – brug en skål til at tegne efter, klip, læg slik i, kram papiret, og luk med tape. Børnene elsker dem – og til voksenfest kan de fyldes med pistacienødder.
 
  

 
Sød græskarpige 

Hvorfor ikke vælge et kostume, der ligner et stort
græskar i dagens anledning. Kostumet med lille hat findes i M/L – svarer til ca. 7-10 år – og koster 164 kr. Fra Temashop.dk

 Hvad er Halloween egentlig og hvordan kom højtiden til os? Læs det her

Foto: festtema.dkDraculas vinglas
Rødt vinglas med fod formet som skelethånd i guld. Glasset er lavet i plastik, og sætter prikken over i'et på festbordet til halloweenfesten. 20 kr. Fra festtema.dkFoto: Temashop.dkUhyggeligt forhæng til døren
Lad gæsterne gå igennem et "edderkoppespind". Det sorte forhæng er 137 cm langt. Fra Temashop.dk. 55 kr.

 

21. september 2010
Mere om Halloween

Det perfekte halloween-slik til dig, der vil drille børnene

Halloween Halloween står for døren. Her er nogle listige, overraskende chokolader, som du kan give til børnene, når de ringer på og forlanger slik - hvis du kan nænne det.

Lad der blive lys i huset med resterne fra efterårshaven

Halloween Gå på rov i haven efter lys, liv og mystik og skumle gør-det-selv projekter. Her er 9 hyggelige DIY-projekter med ting fra haven i efteråret...

Udsmykning af græskar til Halloween

Halloween Til Halloween hører udsmykkede græskar sig til. Få her inspiration til, hvordan du selv kan dekorere dine græskar.

Her er en af de helt store skræmmefavoritter til Halloween

Halloween Halloween er lige på trapperne, hvilket betyder, at (u)hyggen snart spreder sig i de danske hjem. Forstil dig at du går mod, hvad du tror er et hyggeligt bål. Da du kommer helt tæt på, går det op for dig, at det ikke er noget almindeligt bål, du står ved. Flammerne danser nemlig over en bunke brændende dødningehoveder…

Græskarlygter løfter stemningen

Halloween Der har været igang i græskarværkstedet hos Lotte Bjarke. Hun har lavet smukke, festlige græskarlygter, som kan lyse op i nattemørket.

Uundværligt Halloween råd: Sådan får du græskarhovedet til at...

Halloween Åndernes nat og efterårets fest er på trapperne. Halloween kalder. Gys og skræk venter forude. Græskarhoveder i massevis kommer til at lyse...

Halloween med blomster

Halloween Halloween står for døren, og det er derfor tid til udsmykning af græskar. Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her, hvordan du kan pynte græskar med blomster.

Græskar med morgenhår

Halloween Det er snart Halloween og udskæring af græskarhoveder er begyndt. Lotte Bjarke har lavet forskellige, utraditionelle udskæringer af årets...

Dejlige ting du skal nå her i efteråret

Halloween Høste æbler, bage en ægte pumpkin pie, strikke et vamset halstørklæde. Her er en række skønne aktiviteter, du kan tage fat på nu.

De vildeste græskarlygter

Halloween Halloween er lige om hjørnet, hvilket betyder uhygge, skøre kostumer og ikke mindst udskårne græskar. Her får du inspiration til at lave en flot og skræmmende græskarlygte.

Tag med til Halloween-land

Halloween Få inspiration til en sjov og (u)hyggelig Halloween. Der er opskrifter på tærter, græskarhoveder og kostumer.Gå på opdagelse i Halloween-lan...

Sød uhygge og masser af græskar til Halloween

Halloween Halloween er en af de yngste traditioner, vi har herhjemme. Det var faktisk først i 1998, at danskerne blev tilbudt gyserfilm-maraton,...

Halloween

Halloween Vi fejrer halloween den 31. oktoberHalloween kommer oprindeligt fra USA. Her er græskarret lysende “midtpunkt” og ungerne klæder sig ud og går fra dør til dør for at tigge om slik.Allehelgensaften er den danske udgave – en gammel hedensk skik, hvor man festede og ærede de døde og brændte bål for at rense ud og give plads til genfødsel og frugtbarhed. Herhjemme tændte man lys i roelygter for at holde genfærdene væk.I dag har vi adopteret mange af de amerikanske skikke. Det er også lettere at snitte i et græskar, og ungerne griber gerne endnu en anledning til at klæde sig ud.

Halloween - uhyggelig fest for børn og voksne

Halloween Halloween er over os. Den amerikanske tradition bliver mere og mere populær i Danmark. Har du lyst til at prøve noget nyt til børnefødselsda...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.