Foto: Colourbox m.fl.

Dejlige ting du skal nå her i efteråret

Høste æbler, bage en ægte pumpkin pie, strikke et vamset halstørklæde. Her er en række skønne aktiviteter, du kan tage fat på nu.

Det danske efterår er ekstra smukt og farverigt i år, og det skal udnyttes. Her er en liste over ting, du bør gøre for dig selv og familien lige nu.

1. Pluk selv æbler

Æblehøsten er ekstra lang i år, flere uger, på grund af det kolde forår, og derfor kan du stadig tage på pluk-selv-ture til plantager rundt omkring i Danmark. For eksempel til Kildebrønde Plantage ved Greve. På plantagens hjemmeside står:
"Æblehøsten er lang i år, her er forsat mange æbler på træerne og vi er lige gået i gang med Wellant og Jonagold. Vi tilbyder også selvpluk af Elstar, Ingrid Marie og Aroma. Tag på en dejlig venne-eller familieudflugt, eller blot en skøn rolig alene-tur i plantagen, pluk dine egne æbler til hele vinteren."

Læs mere om Kildebrønde Plantage her

Camilla Plum på Fugleberggaard her følgende tips til æblehøsten

"Hvis man overhovedet kan, skal man plukke æblerne ned, når de er akkurat modne. Æbler skal behandles som spædbørn, hvis de skal holde. Dvs. ikke noget med at kaste dem. De må ikke stødes, så rådner de. Læg dem forsigtigt i trækasser og stil dem så koldt som muligt, de holder bedst ved ca. 3–5 grader. På den anden side skal de stå frostfrit, men det er sjældent et problem før efter nytår, og der er de fleste æbler spist."

2. Lav din egen varme æblecider

Intet luner helt ind i sjælen som varm æblecider. Her er en nem opskrift, som også tager lidt forskud på juleglæderne med bl.a. kanel og kardemomme.

Få opskriften på æblecider her 

3. Bag en ægte amerikansk pumpkin pie

Amerikanerne elsker Halloween og græskar, og græskartærte er en fast del af deres menu i disse måneder, især til den årlige Thanks Giving-fest, som holdes i november.
Tærten findes i et hav af versioner, men den mest enkle og tro mod originalen er faktisk den bedste. Prøv denne fra Alletiders Kogebog denne weekend.

Bag en pumpkin pie fra bunden 

4. Strik eller hækl noget varmt og vamset

Det går aldrig af mode at strikke og hækle selv. Faktisk er de helt unge generationer begyndt med håndarbejdet igen, og der findes et væld af gode opskrifter på nettet.
Vi har fundet en særlig god håndarbejdsblog for begyndere, men der er også masser af inspiration for øvede.

Find strikke- og hækle-opskrifter her

5. Bind de smukkeste dekorationer af efterårsløv

Efterårsskoven er utrolig smuk i år, og du har sikkert lagt mærke til, at løvet nærmest gløder i rødt og orange.
Der er mange måder at hente skoven og haven ind i dine egne stuer, og her er en hjemmeside, som viser, hvordan man selv kan binde kranse og andre flotte dekorationer.

Se, hvordan du selv laver dekorationer her

22. oktober 2015
Mere om Halloween

Det perfekte halloween-slik til dig, der vil drille børnene

Halloween står for døren. Her er nogle listige, overraskende chokolader, som du kan give til børnene, når de ringer på og forlanger slik - hvis du kan nænne det.

Lad der blive lys i huset med resterne fra efterårshaven

Gå på rov i haven efter lys, liv og mystik og skumle gør-det-selv projekter. Her er 9 hyggelige DIY-projekter med ting fra haven i efteråret...

Udsmykning af græskar til Halloween

Til Halloween hører udsmykkede græskar sig til. Få her inspiration til, hvordan du selv kan dekorere dine græskar.

Her er en af de helt store skræmmefavoritter til Halloween

Halloween er lige på trapperne, hvilket betyder, at (u)hyggen snart spreder sig i de danske hjem. Forstil dig at du går mod, hvad du tror er et hyggeligt bål. Da du kommer helt tæt på, går det op for dig, at det ikke er noget almindeligt bål, du står ved. Flammerne danser nemlig over en bunke brændende dødningehoveder…

Græskarlygter løfter stemningen

Der har været igang i græskarværkstedet hos Lotte Bjarke. Hun har lavet smukke, festlige græskarlygter, som kan lyse op i nattemørket.

Uundværligt Halloween råd: Sådan får du græskarhovedet til at...

Åndernes nat og efterårets fest er på trapperne. Halloween kalder. Gys og skræk venter forude. Græskarhoveder i massevis kommer til at lyse...

Halloween med blomster

Halloween står for døren, og det er derfor tid til udsmykning af græskar. Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her, hvordan du kan pynte græskar med blomster.

Græskar med morgenhår

Det er snart Halloween og udskæring af græskarhoveder er begyndt. Lotte Bjarke har lavet forskellige, utraditionelle udskæringer af årets...

De vildeste græskarlygter

Halloween er lige om hjørnet, hvilket betyder uhygge, skøre kostumer og ikke mindst udskårne græskar. Her får du inspiration til at lave en...

Tag med til Halloween-land

Få inspiration til en sjov og (u)hyggelig Halloween. Der er opskrifter på tærter, græskarhoveder og kostumer.Gå på opdagelse i Halloween-land

Sød uhygge og masser af græskar til Halloween

Halloween er en af de yngste traditioner, vi har herhjemme. Det var faktisk først i 1998, at danskerne blev tilbudt gyserfilm-maraton,...

Halloween - klar til en rigtig sjov og uhyggelig aften

Den 31. oktober er det Allehelgensaften og ifølge folketroen, er det den aften, hvor hekse og genfærd er løs, for at vanære og håne de...

Halloween

Vi fejrer halloween den 31. oktoberHalloween kommer oprindeligt fra USA. Her er græskarret lysende “midtpunkt” og ungerne klæder sig ud og går fra dør til dør for at tigge om slik.Allehelgensaften er den danske udgave – en gammel hedensk skik, hvor man festede og ærede de døde og brændte bål for at rense ud og give plads til genfødsel og frugtbarhed. Herhjemme tændte man lys i roelygter for at holde genfærdene væk.I dag har vi adopteret mange af de amerikanske skikke. Det er også lettere at snitte i et græskar, og ungerne griber gerne endnu en anledning til at klæde sig ud.

Halloween - uhyggelig fest for børn og voksne

Halloween er over os. Den amerikanske tradition bliver mere og mere populær i Danmark. Har du lyst til at prøve noget nyt til børnefødselsda...