Denne artikel er sponsoreret

Vi vil have unikke rejseoplevelser med hjem i bagagen

Charterrejser og storbyrejser er ikke længere nok for danskerne. Vi vil på unikke og autentiske oplevelsesrejser, og derfor er eksotiske rejser som for eksempel safari i Afrika, hvor man bor på camp, blevet særligt populære.

Et brusende vandfald mellem smukke bjerge og træer og løver, der jagter antiloper på savannen. Det er oplevelser som disse, der i højere og højere grad er kommet på danskernes rejseønskelister de seneste år. Albatros er et af de rejsebureauer, der ser en generel tendens til, at folk efterspørger oplevelsesrejser.


”Vi ser et billede af, at mange i dag gerne vil noget andet end at ligge og dase på stranden eller tage på storbyferier. De vil på længere rundrejser flere forskellige steder og få flere oplevelser,” fortæller salgsdirektør hos Albatros, Jens Rasmussen.


Særligt oplever Albatros, at safari i Afrika, rundrejser i Asien, flodkrydstogter i Burma samt krydstogter til de polare områder er steget i popularitet.

Et lag længere ind

Ifølge Jens Rasmussen er der flere grunde til, at oplevelsesrejser er blevet så populære.

”En af tendenserne er, at folk gerne vil noget andet, end det alle andre gør. Folk har været på charterrejser, så nu vil de prøve noget anderledes,” mener Jens Rasmussen, der også peger på, at danskerne i højere grad end tidligere søger efter at få en autentisk oplevelse, når de skal holde ferie.

”Folk vil gerne et lag længere ind. De vil besøge små lokale byer og finde frem til steder, som ikke findes i turistguiden.”

Vil stadig have luksus

Selvom danskerne vil have autentiske oplevelsesrejser, betyder det dog ikke, at de har lyst til at leve primitivt. Hos Albatros mærker de, at folk efterspørger noget unikt og spændende, men stadig med luksuspræg, som for eksempel deres camps og lodges i Afrika.


”Vores camps ligger midt i Big Five-området, hvilket betyder, at dyrene kommer ind i campen. Man kan opleve, at der går gazeller rundt ude foran éns telt, eller at elefanter kommer hen og drikker af søen lige foran campen, mens man sidder og spiser. Man får altså en super autentisk oplevelse. Samtidigt er teltene, man bor i, lækre, store og med pænt bad, og der er også pool,” fortæller Jens Rasmussen. 

Alle sanser er åbne

Selvom de luksuriøse camps indbyder til afslapning, vælger de fleste turister at prioritere at tage på de mange spændende ture, som Albatros arrangerer. Og selvom programmet er spækket med aktiviteter, får man alligevel slappet en masse af, mener Jens Rasmussen.

For når man først er ude på safari og kigger en løve direkte i øjnene, er det slet ikke muligt at gøre andet end at slå tankerne fra og være fuldstændigt opslugt i øjeblikket.


”Det er en unik oplevelse, hvor alle sanser er åbne. Man ved ikke, hvad man kommer til at se og opleve, så alle indtryk bliver taget ind. Man er fuldt ud til stede. ”

Læs mere om safari-rejser her.

3. juli 2018
Mere om Ferie

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har samlet alt, du skal vide for at vælge det helt rigtige spahotel, her. 

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Sådan udlejer du dit sommerhus med succes

Står dit sommerhus ofte tomt? Ved at udleje din feriebolig kan du både give dit hus liv og samtidig få dækket mange af dine faste udgifter....

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er nemlig et gavmildt år, når det gælder fridage. Se, hvor mange året byder på, og hvornår de falder, her. 

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej,...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbringe en herlig feriedag med familien, så er idényts store guide til Danmarks sjoveste og hyggeligste forlystelsesparker den helt rette for dig. 

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i...

Det SKAL du have styr på ved leje af sommerhus

Lejer du et sommerhus er mulighederne mange. Skal du leje gennem privat eller bureau? Hvor meget koster det? Få tips til hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du undgår ubehagelige overraskelser.

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en...

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

Tag i sommerhus hele året

Et ophold i et dansk feriehus kan være lige præcis dét, I har brug for uden for sæsonen.