Denne artikel er sponsoreret

Vi vil have unikke rejseoplevelser med hjem i bagagen

Ferie

Charterrejser og storbyrejser er ikke længere nok for danskerne. Vi vil på unikke og autentiske oplevelsesrejser, og derfor er eksotiske rejser som for eksempel safari i Afrika, hvor man bor på camp, blevet særligt populære.

Et brusende vandfald mellem smukke bjerge og træer og løver, der jagter antiloper på savannen. Det er oplevelser som disse, der i højere og højere grad er kommet på danskernes rejseønskelister de seneste år. Albatros er et af de rejsebureauer, der ser en generel tendens til, at folk efterspørger oplevelsesrejser.


”Vi ser et billede af, at mange i dag gerne vil noget andet end at ligge og dase på stranden eller tage på storbyferier. De vil på længere rundrejser flere forskellige steder og få flere oplevelser,” fortæller salgsdirektør hos Albatros, Jens Rasmussen.


Særligt oplever Albatros, at safari i Afrika, rundrejser i Asien, flodkrydstogter i Burma samt krydstogter til de polare områder er steget i popularitet.

Et lag længere ind

Ifølge Jens Rasmussen er der flere grunde til, at oplevelsesrejser er blevet så populære.

”En af tendenserne er, at folk gerne vil noget andet, end det alle andre gør. Folk har været på charterrejser, så nu vil de prøve noget anderledes,” mener Jens Rasmussen, der også peger på, at danskerne i højere grad end tidligere søger efter at få en autentisk oplevelse, når de skal holde ferie.

”Folk vil gerne et lag længere ind. De vil besøge små lokale byer og finde frem til steder, som ikke findes i turistguiden.”

Vil stadig have luksus

Selvom danskerne vil have autentiske oplevelsesrejser, betyder det dog ikke, at de har lyst til at leve primitivt. Hos Albatros mærker de, at folk efterspørger noget unikt og spændende, men stadig med luksuspræg, som for eksempel deres camps og lodges i Afrika.


”Vores camps ligger midt i Big Five-området, hvilket betyder, at dyrene kommer ind i campen. Man kan opleve, at der går gazeller rundt ude foran éns telt, eller at elefanter kommer hen og drikker af søen lige foran campen, mens man sidder og spiser. Man får altså en super autentisk oplevelse. Samtidigt er teltene, man bor i, lækre, store og med pænt bad, og der er også pool,” fortæller Jens Rasmussen. 

Alle sanser er åbne

Selvom de luksuriøse camps indbyder til afslapning, vælger de fleste turister at prioritere at tage på de mange spændende ture, som Albatros arrangerer. Og selvom programmet er spækket med aktiviteter, får man alligevel slappet en masse af, mener Jens Rasmussen.

For når man først er ude på safari og kigger en løve direkte i øjnene, er det slet ikke muligt at gøre andet end at slå tankerne fra og være fuldstændigt opslugt i øjeblikket.


”Det er en unik oplevelse, hvor alle sanser er åbne. Man ved ikke, hvad man kommer til at se og opleve, så alle indtryk bliver taget ind. Man er fuldt ud til stede. ”

Læs mere om safari-rejser her.

3. juli 2018
Mere om Ferie

Forlystelseparker i Danmark - den ultimative guide

Ferie Her er Danmarks 10 største forlystelseparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbringe en herlig feriedag med familien, så er idényts store guide til Danmarks sjoveste og hyggeligste forlystelsesparker den helt rette for dig. 

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Ferie Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Ferie Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en...

Gode tips til campinglivet

Ferie Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Ferie Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.

Guide: Danmarks bedste badestrande

Ferie Danmark er begavet med en utrolig lang kystlinje – og mange steder også med meget fint sand. Det er en kombination, der skaber strande i...

Derfor bør du sætte din kuffert i badekarret, når du rejser

Ferie Selvom det kan lyde mærkeligt, så er der én rigtig god grund til at placere din kuffert i hotellets badekar, når du er ude at rejse. På den måde mindsker du nemlig chancen for at få ubudne gæster med hjem.

Billige flyrejser - sådan snyder du rejsesøgemaskinerne og rejsebur...

Ferie Er du også træt af ubegribelige ekstragebyrer, når du booker flybilletter? Her er 10 tips til, hvordan du kan være et skridt foran Momondo,...

De bedste tips: Campingforberedelser til campingferie

Ferie Den bedste campingferie starter derhjemme. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal forberede sig på og sætte sig ind i, inden man kører...

Cykelferie i Danmark

Ferie Den rigtige oplevelse af Danmark får du i sadlen på en cykel.

10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark

Ferie Her får du 10 bud på særlige ferieoplevelser, du kan få lige her i Danmark.

6 skønne feriedestinationer til påskeferien

Ferie Hvis du gerne vil rejse i påsken, men har svært ved at bestemme dig for destinationen, er her 6 skønne steder, der måske kunne vække rejsely...

Start ferien på din computer

Ferie VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

Tag i sommerhus hele året

Ferie Et ophold i et dansk feriehus kan være lige præcis dét, I har brug for uden for sæsonen.

Tag på ferie i Danmark - 20 danske naturperler

Ferie I Danmark er der aldrig langt mellem naturoplevelserne, men vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, landet byder på, kan du...