Denne artikel er sponsoreret

Tag på ø-togt i Danmark med det nye ”Ø-pas”

Danmark er et ø-rige, så hvorfor ikke bruge et par fridage - eller en hel ferie – og tage på ”ø-togt” i Danmark.

At Danmark er et ø-rige kommer næppe bag på nogen, så hvorfor ikke bruge et par fridage - eller en hel ferie – og tage på ”ø-togt” i Danmark. Det nye tiltag, ”Ø-passet”, inspirerer og viser vej til hele 37 danske øer, og er med til at gøre oplevelsen endnu større.

Stressfri ferie af fineste karat

Et ø-ophold på en af Danmarks mange øer er stressfri ferie af fineste karat. Her er ingen stress og jag, men fred og ro, storslået natur og masser af frisk luft. Her går livet sin stille gang, men det er absolut ikke gået i stå, og rundt omkring vil du opleve stor kreativitet og virkelyst. Her kan du finde charme og autencitet og de lokale ø-boere fortæller gerne om deres ø.

Er du til aktiv ferie, skal du ikke holde dig tilbage. Som lystsejler nyder du sikkert allerede godt af de mange småhavne, der gemmer sig rundt omkring på de danske øer, men også vandrere og cyklister har noget at glæde sig til, for øerne lokker med utallige turmuligheder. Her er flade strækninger for de mindre rutinerede og bakket og mere udfordrende terræn for de mere øvede. Oplev fx Anholts ørken, Bornholms klippeformationer, Sejerøs stejle skrænter eller Vadehavet.  

Oplev også det særlige ø-lys, når solens stråler reflekteres i havets overflade. Men oplev også mørket, for her er ingen storbylys, der forstyrrer og udvisker stjernehimlen. Og glæd dig over at mange af de danske øer har flere solskinstimer end på fastlandet. Det mildere klima giver bedre vilkår for frugttræer og også for vinplanter, der dyrkes rundt omkring. Med de forskellige afgrøder følger også diverse kulinariske ø-specialiteter, så dit ø-togt kan også byde på gastronomiske oplevelser. På Fejø kan du fx prøve øens berømte æblecider, på Aarø vin og på Ærø whisky. Øernes opdræt af kvæg, får og lam ender ofte som særlige ø-specialiteter, og der er gode muligheder for at smage dem på øen eller købe dem i lokale gårdbutikker.   

Med et ”Ø-pas” i lommen bliver det hele meget sjovere

Ø-passet viser vej til næsten alle de øer i Danmark, der kan nås med færge. I passet bliver hver ø præsenteret med et landkort, forskellige fakta-oplysninger og information om øens forskellige oplevelsesmuligheder, så med et ”Ø-pas” i baglommen bliver det meget nemmere at finde vej på dit helt eget ø-togt.

Og samtidig er det blevet sjovere, for ”Ø-passet” viser ikke bare vej til de enkelte øer, det gør det også muligt at samle på ø-mærker, så du nemt kan holde styr på, hvor mange øer du efterhånden får oplevet. På færgen til øen finder du en plade med en silhuet af øen samt en særlig pen. Med pennen gnider du silhuetten af øen over i ”Ø-passet”, og så kan du fx konkurrere med familie og venner om, hvem der har besøgt flest øer.

Kommer du i eget fartøj, kan du også være med. Så skal du bare kigge efter pladen med ø-silhuetten og den særlige pen på havnen. Rigtig god fornøjelse.

Du kan få ”Ø-passet” på ø-færgerne eller bestille det hos Dansk Ø-ferie

Besøg ”Ø-passet” på Facebook, hvor der også løbende vil være konkurrencer og tilbud

Se ”Ø-passet” som bladrefil.

23. maj 2017
Mere om Ferie

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er nemlig et gavmildt år, når det gælder fridage. Se, hvor mange året byder på, og hvornår de falder, her. 

Forlystelseparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelseparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbrin...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en ferie i et sommerhus en oplagt mulighed.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.

Guide: Danmarks bedste badestrande

Danmark er begavet med en utrolig lang kystlinje – og mange steder også med meget fint sand. Det er en kombination, der skaber strande i verdensklasse. Se vores miniguide og find den strand, der passer perfekt til dig og din familie.

Derfor bør du sætte din kuffert i badekarret, når du rejser

Selvom det kan lyde mærkeligt, så er der én rigtig god grund til at placere din kuffert i hotellets badekar, når du er ude at rejse. På den...

Billige flyrejser - sådan snyder du rejsesøgemaskinerne og rejsebur...

Er du også træt af ubegribelige ekstragebyrer, når du booker flybilletter? Her er 10 tips til, hvordan du kan være et skridt foran Momondo,...

De bedste tips: Campingforberedelser til campingferie

Den bedste campingferie starter derhjemme. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal forberede sig på og sætte sig ind i, inden man kører ud på den åbne landevej. Du finder her de bedste råd til, hvordan familien får den absolut bedste campingferie.

Cykelferie i Danmark

Den rigtige oplevelse af Danmark får du i sadlen på en cykel.

10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark

Her får du 10 bud på særlige ferieoplevelser, du kan få lige her i Danmark.

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

Tag i sommerhus hele året

Et ophold i et dansk feriehus kan være lige præcis dét, I har brug for uden for sæsonen.

Tag på ferie i Danmark - 20 danske naturperler

I Danmark er der aldrig langt mellem naturoplevelserne, men vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, landet byder på, kan du...