Denne artikel er sponsoreret

Tag på ø-togt i Danmark med det nye ”Ø-pas”

Danmark er et ø-rige, så hvorfor ikke bruge et par fridage - eller en hel ferie – og tage på ”ø-togt” i Danmark.

At Danmark er et ø-rige kommer næppe bag på nogen, så hvorfor ikke bruge et par fridage - eller en hel ferie – og tage på ”ø-togt” i Danmark. Det nye tiltag, ”Ø-passet”, inspirerer og viser vej til hele 37 danske øer, og er med til at gøre oplevelsen endnu større.

Stressfri ferie af fineste karat

Et ø-ophold på en af Danmarks mange øer er stressfri ferie af fineste karat. Her er ingen stress og jag, men fred og ro, storslået natur og masser af frisk luft. Her går livet sin stille gang, men det er absolut ikke gået i stå, og rundt omkring vil du opleve stor kreativitet og virkelyst. Her kan du finde charme og autencitet og de lokale ø-boere fortæller gerne om deres ø.

Er du til aktiv ferie, skal du ikke holde dig tilbage. Som lystsejler nyder du sikkert allerede godt af de mange småhavne, der gemmer sig rundt omkring på de danske øer, men også vandrere og cyklister har noget at glæde sig til, for øerne lokker med utallige turmuligheder. Her er flade strækninger for de mindre rutinerede og bakket og mere udfordrende terræn for de mere øvede. Oplev fx Anholts ørken, Bornholms klippeformationer, Sejerøs stejle skrænter eller Vadehavet.  

Oplev også det særlige ø-lys, når solens stråler reflekteres i havets overflade. Men oplev også mørket, for her er ingen storbylys, der forstyrrer og udvisker stjernehimlen. Og glæd dig over at mange af de danske øer har flere solskinstimer end på fastlandet. Det mildere klima giver bedre vilkår for frugttræer og også for vinplanter, der dyrkes rundt omkring. Med de forskellige afgrøder følger også diverse kulinariske ø-specialiteter, så dit ø-togt kan også byde på gastronomiske oplevelser. På Fejø kan du fx prøve øens berømte æblecider, på Aarø vin og på Ærø whisky. Øernes opdræt af kvæg, får og lam ender ofte som særlige ø-specialiteter, og der er gode muligheder for at smage dem på øen eller købe dem i lokale gårdbutikker.   

Med et ”Ø-pas” i lommen bliver det hele meget sjovere

Ø-passet viser vej til næsten alle de øer i Danmark, der kan nås med færge. I passet bliver hver ø præsenteret med et landkort, forskellige fakta-oplysninger og information om øens forskellige oplevelsesmuligheder, så med et ”Ø-pas” i baglommen bliver det meget nemmere at finde vej på dit helt eget ø-togt.

Og samtidig er det blevet sjovere, for ”Ø-passet” viser ikke bare vej til de enkelte øer, det gør det også muligt at samle på ø-mærker, så du nemt kan holde styr på, hvor mange øer du efterhånden får oplevet. På færgen til øen finder du en plade med en silhuet af øen samt en særlig pen. Med pennen gnider du silhuetten af øen over i ”Ø-passet”, og så kan du fx konkurrere med familie og venner om, hvem der har besøgt flest øer.

Kommer du i eget fartøj, kan du også være med. Så skal du bare kigge efter pladen med ø-silhuetten og den særlige pen på havnen. Rigtig god fornøjelse.

Du kan få ”Ø-passet” på ø-færgerne eller bestille det hos Dansk Ø-ferie

Besøg ”Ø-passet” på Facebook, hvor der også løbende vil være konkurrencer og tilbud

Se ”Ø-passet” som bladrefil.

23. maj 2017
Mere om Ferie

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af dit flyselskab. 

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbri...

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...

Ferieformen silent retreat hitter - se om det er noget for dig

Har du brug for at komme ned i gear, finde dig selv og finde en indre ro? Så er ferieformen silent retreat måske noget for dig. Læs mere her.

Forkæl dine smagsløg på ferien

Gastrokroer, gourmetrestauranter, madfestivaler, håndlavede lækkerier - overalt i Danmark er maden kommet i centrum for ferieoplevelsen....

Staycation er den nye ferieform

Staycation er en helt ny måde at holde ferie på. Se her, hvad ferieformen dækker over, og hvem den egner sig til.

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i bilen OG en god start på turen.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.