Ferieoplevelser i Danmark hitter som aldrig før.
Ferieoplevelser i Danmark hitter som aldrig før. Foto: PR

Staycation: Sådan holder danskerne corona-ferie i Danmark

Mange danskere har fået øjnene op for naturen, og flere søger derfor til nye spændende og naturrige områder i Danmark, når ferien skal planlægges. Læs her, hvordan danskerne holder corona-ferie i Danmark.

Af: Katrine Johansen , 25. februar 2021

Ferie i Danmark, også kaldet ‘staycation’, er blevet et hit under corona, hvor storbyferier og badeferier sydpå har lange udsigter. Derfor er flere og flere, som en afveksling fra hverdagen, gået på opdagelse blandt de mange områder, Danmark har at byde på. Danskerne søger nemlig i stigende grad naturoplevelser. 

“Vi oplever en kæmpe interesse for, hvad Syd- og Sønderjylland og særligt naturen har at byde på. Samtidig reserverer børnefamilier, som eller normalt ville tage sydpå, plads som aldrig før. Og samtidig er strand- og bademuligheder jo alligevel aldrig mere end blot en køretur væk”, fortæller Heidi Maimburg, der er direktør hos Ribe Byferie Resort, i en pressemeddelelse.

Hos Ribe Byferie Resort har man også tydeligt mærket tendensen. Her er efterspørgslen på at holde ferie i de små danske byer steget markant.

“Normalt er 80 procent af bookingerne fra udlandet og 20 procent fra Danmark. I år er det omvendt. Vi modtager bookinger fra hele landet, mens især sjællænderne er vilde med Ribe og omegn, og det tyder på, at mange gerne vil rejse lidt længere for at opleve noget nyt og anderledes i år”. 

Søger mod naturen

På grund af coronarestriktionernes indvirkning på mange af de indendørs aktiviteter, søger danskerne i stor stil ud i naturen, hvor der er rum og luft. Det kan Danmarks Naturfredningsforening bekræfte, der løbende tæller antallet af besøgende i de danske skove. 

“Der er kort sagt mennesker alle vegne fra morgen til aften, som motionerer eller blot nyder naturens afstressende virkning på sindet. Det glæder os, at så mange har genfundet glæden ved naturen, og at vi kan mærke, at danskerne også har en ny lyst til at opsøge naturoplevelser, de ikke nødvendigvis kan få der, hvor de bor”, siger Thomas Neumann, der er naturvejleder og organisationskonsulent hos Danmarks Naturfredningsforening.  

På baggrund af en undersøgelse, som Friluftsrådet har fået foretaget af Kantar Gallup om danskernes naturvaner i foråret 2020, så har 34 procent af de adspurgte opholdt sig mere i naturen, og hver fjerde svarer, at de har besøgt et naturområde, de ikke havde besøgt før coronakrisen. 

Genopdag kulturarven 

Selv om man ikke må rejse på storbyferie for at opleve historiske byer, der byder på alverdens kulturarv, så kan man ifølge Heidi Maimburg alligevel godt opleve noget lignende herhjemme. Det handler bare om at genopdage den danske kulturarv. 

“Vi har en tendens til at glemme, at de danske byer er et sandt skatkammer af kulturarv. Og når vi nu ikke må besøge museer og slotte, er det en oplagt mulighed for at gå på opdagelse i byernes gader og stræder”, siger hun og tilføjer:

“I nogle byer kan ”skattene” godt være lidt gemt af vejen, så det er bare med at være nysgerrig og se forbi facaderne og butiksruderne. Kig op over gadeplanet, hvor de gamle bygningsfacader tit kan være bevaret, udforsk baggårdene og find de gamle handelsgårde og følg de snoede brostensbelagte gader til byernes ældste kvarterer. Det lønner sig”

25. februar 2021 Katrine Johansen
Mere om Syd-/Sønderjylland

Nordens største spa er åbnet i Sønderborg

Alsik Hotel byder på store, lyse værelser, gourmetoplevelser og spa-afdeling i fire etager. Vi har besøgt hotellet.

Hold ferie i Sønderjylland med slotte, Vadehavet og videnskabspark

Sønderjylland er for mange lig med Vadehavet – og det er også en naturattraktion, som du ikke skal gå glip af, men ellers anbefaler vi en...

Vadehavscentret

Vesterhavet er ikke sådan at komme udenom: Tidevand, stormflod og voldsomme kræfter er forenet i havet mod vest. I Vadehavscentret kan du...

Besøg Danfoss Universe

Har dit barn en potentiel ingeniør i maven, eller er du selv lidt af en Ole Opfinder, er Danfoss Universe et sted, du skal besøge. Det ligger på det nordlige Als og er Danmarks første oplevelsespark spækket med levende naturfænomener, spændende teknik og sjove aktiviteter. Her kan hele familien blive klogere på naturens kræfter, videnskabens forunderlige verden og den teknik, der gør vores hverdag lettere. Og aktiviteterne bliver rigtig sjove, når du både bruger kroppen og hovedet. Picnickurve kan bestilles på forhånd og nydes i parken Danfoss Universe · Mads Patent Vej 1 6430 Nordborg, Als · Tlf. 74 88 74 88 Åbent hele året. Normalt fra 10-17.

Oplevelser i grænselandet

Sønderjylland byder på en rejse i dansk historie og danskhed med oplevelser for hele familien.