Silent retreat handler om at trække sig tilbage i stilhed.
Silent retreat handler om at trække sig tilbage i stilhed.

Ferieformen silent retreat hitter - se om det er noget for dig

Har du brug for at komme ned i gear, finde dig selv og finde en indre ro? Så er ferieformen silent retreat måske noget for dig. Læs mere her.

Silent retreat er blevet en populær måde at holde ferie på. Læs her, hvad det går ud på, og se om din feriedestination skal byde på mere stilhed end normalt denne sommer. 

Hvad er silent retreat?

Den direkte oversættelse af begrebet silent retreat er at trække sig tilbage i stilhed. Det er en ferieform, hvor den indre eremit har hovedrollen, og hvor dit åndelige selv er i centrum. Der er ofte et spirituelt element med bøn eller meditation og yoga. 

Hvem er det velegnet til?

Det er oplagt at søge silent retreat, hvis man har brug for en kontrast til en hverdag, som føles for fyldt med beslutninger, e-mails, arrangementer og ord. Det er også en mulighed for at komme i dybere kontakt med sig selv og sin plads i verden. 

De fleste silent retreat-steder kræver, at man er offline, og nogle steder må man heller ikke læse bøger eller skrive imens – man skal lære at være i sig selv uden forstyrrelser. Man kan som regel godt tage afsted som par eller  venner; det kan være rart at kunne tale om oplevelserne sammen bagefter. Men flere dages silent retreat er under ingen omstændigheder for børn. Og har man problemer, man tumler med i hverdagen, skal man som minimum sikre sig, at det er et sted, hvor der er kompetent hjælp, hvis man får en krise undervejs. Mange overraskes over, hvor svært det i grunden er at være i sig selv. Men mange fortæller også, hvor meget de har fået ud af det.

Hvor kan du gøre det?

Silent retreat forbindes ofte med Østens spiritualitet, og der er mange steder i blandt andet Thailand og Indien. Men man kan også tage på silent retreat i mange andre lande, inklusive Danmark. 

Hvornår er det bedst?

Når du har tid, lyst og overskud til at være i selskab med dig selv. Hvis der akut venter anstrengende opgaver forude, eller hvis du har personlige problemer, skal du overveje, om det er det rigtige tidspunkt. Silent retreat er ikke et quickfix af stress eller en hurtig genvej til et nyt og bedre dig.

Hvordan gør du?

Du kan begynde med at google mulighederne eller spørge efter erfaringer i din omgangskreds, for eksempel på sociale medier, men det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad reglerne og konceptet er hvert sted. Nogle steder er spartanske med primitiv overnatning og få og små måltider, ofte veganske, og med strenge regler for tidspunkter for meditation, og hvad man må og ikke må under opholdet. Andre griber det løsere an.

Spørg gerne tidligere deltagere – der er ofte anmeldelser online, eksempelvis på TripAdvisor – om deres erfaringer, så du får en bedre fornemmelse af, om stedet og ferieformen er noget for dig. Læs eventuelt også forfatter Niels Lyngsøs bog ‘Stilhed’, som netop handler om hans oplevelser med at gå i silent retreat.

4. juni 2019
Mere om Ferie

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen, er der en række ting, du skal have styr på, hvis du vil styre uden om uheld og bøder.

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove...

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har samlet alt, du skal vide for at vælge det helt rigtige spahotel, her. 

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej,...

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekenden eller nyde en længere ferie med masser af hygge og afslapning.

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbringe en herlig feriedag med familien, så er idényts store guide til Danmarks sjoveste og hyggeligste forlystelsesparker den helt rette for dig. 

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...

Staycation er den nye ferieform

Staycation er en helt ny måde at holde ferie på. Se her, hvad ferieformen dækker over, og hvem den egner sig til.

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i bilen OG en god start på turen.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.