Foto: Getty Images

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i bilen OG en god start på turen.

At pakke bilen til ferien er som at udregne en ligning: Du har X antal ting, som ikke kan være større end Y. Okay, godt nok. Men så er der jo selve udregningen. Ups, nej, det var ikke så let, som vi troede. 

Tingene tages gerne ind og ud nogle gange, før du opdager, at du ikke får plads til børnene eller hunden, og til sidst kommer op med en halvgod løsning - som gerne indebærer lidt skænderier på vejen.

Derfor har vi lavet en liste over, hvad du burde gøre, for at få plads til alt i bilen og samtidig få en god start på ferien.

1. Kast ikke bare tingene ind i bilen

Det er temmelig nemt bare at begynde at læse tingene ind i bilen med det samme. Men sådan finder du også hurtigt ud af, at der ikke er plads til alt.

Begynd derfor med at lægge alle tingene du skal have med dig på turen, i nærheden af bilen for  et bedre overblik over, hvad der faktisk skal være plads til.

Sørg for, at alle i familien gør dette. At opdage, at der er en ekstra taske midt i læseprocessen, kan betyde, du skal starte helt forfra.

2. Tænk over hvor du skal hen og hvad du har brug for, når du er der

Om du ankommer til destinationen om morgenen eller aftenen, kan påvirke, hvordan bilen skal pakkes.

Ankommer du om morgenen, har du måske tid til at kunne tage alt ud på en gang med det samme. Mens, ankommer du om aftenen, vil du måske først tømme bilen dagen efter.

Læg derfor jeres ting strategisk, sådan at tingene, som skal bruges først, ligger lettest tilgængeligt. Så undgår du at måtte tage en masse ud af bilen, for at lægge det ind igen.

3. Tænk smart

Ved du på forhånd, du skal have mange ting med på turen, kan det være klogt at vakuumpakke tøjet i tasken eller kufferten. Har du større ting, som dyne og pude, kan det nemt udløse meget mere plads i bilen. 

Men uanset om du vakuumpakker ting eller ej, kan det være godt at spørge sig selv på forhånd, om du SKAL have alt du pakker med på rejsen. Er I en stor familie, som skal rejse, bør I tænke praktisk og funktioner, når I pakker. Tag ikke ting med, bare fordi I tror, at I måske får brug for det.

Du kan pakke bilen smart, men så skal du også tænke smart. Det er ikke alt, der nødvendigvis er plads til i bilen, uanset hvor smart du pakker. 

4. Start med et godt grundlag

Som i de fleste projekter er det klogt at starte med et godt grundlag. Sørg for, at bilen er tømt for affald og andet, som ikke skal med på turen.

Begynd så med at lægge de tungeste, samt de fladeste ting nederst i bagagerummet, og byg oven på.

Så undgår du også, at de tunge ting kommer flyvende gennem bilen, hvis du skulle bliver nødt til at lave hårde opbremsninger på turen. I bilen bliver løse genstande 30 gange tungere. Hvis du overvejer, om du skal bruge tagboksen eller skiboksen, skal du også passe på, da den kan være farlig i trafikken.

5. Leg Tetris!

At pakke bilen kan sammenlignes med at spille Tetris. Du har nogle genstande og et rum, som nægter at ændre form og størrelse, uanset hvor meget du ville ønske det.

Efter du har placeret de tungeste og fladeste ting nederst, er det bare at sætte gang i stablingen. Prøv at stable tingene oven på hinanden, så du udfylder så mange lufthuller, som muligt.

6. Udnyt selv de mindste huller

Du har stablet tingene så godt du kan, men der er fortsat stadig lufthuller i bagagerummet. Brug disse huller for hvad de er værd.

Måske der er en handlepose, som kan få en plads i et hul, i stedet for at ligge på gulvet ved børnene på bagsædet?

7. Tag ting ud, som skal bruges under turen

Rejser du med børn, er der altid en del ting, som skal bruges på selve bilturen: iPad, musik, spil, måske et tøj- eller et bleskifte.

8. Læg tingene tilgængeligt

Skal der alligevel laves et stop for at lede efter noget i bagagerummet midt under rejsen, er det en god idé at være forberedt på dette, inden I kører. 

Når du pakker bilen, bør du lægge alle tasker og lignende mest mulig tilgængeligt - med lynlåsen ude. Så slipper du for, at skulle tage en masse ting ud, for at få fat på det du skal bruge.

9. Glem ikke komfort

Skal I ud på en lang tur, er det en god idé at pakke til en behagelig rejse. Prøv derfor at undgå at fylde bagsædet op med en masse ting - uanset hvor meget det frister.

Tag hellere en runde og se hvorvidt, I skal have alt det, I har pakket med, eller om I for eksempel kan handle maden, når I er kommet frem til destinationen.

View this post on Instagram

#homegoods #backhome #hollidaysVacation #fullcar

A post shared by GoodtimesinocVacationRentals (@goodtimesinoc) on Dec 29, 2018 at 9:32am PST

10. Tænk nyt

Du har prøvet alle tipsene ovenover, men indser alligevel, at der ikke er plads, til alt du gerne vil have med. 

Så er der kun en ting at gøre: tænk nyt. Har du for eksempel en tagboks? Så kan du lægge bagagen i tagboksen - medmindre den er fyldt med skiudstyr. Vær bare opmærksom på maksimal vægten.

Selvom det er bedst at give plads og komfort under rejsen, kan løsningen også være at lægge tingene i fodenden ved passagersæderne.

20. marts 2019
Mere om Ferie

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af dit flyselskab. 

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbri...

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...

Ferieformen silent retreat hitter - se om det er noget for dig

Har du brug for at komme ned i gear, finde dig selv og finde en indre ro? Så er ferieformen silent retreat måske noget for dig. Læs mere her.

Sådan holder du familieferie uden at sprænge banken

Danmark har ry for at være et dyrt ferieland, men med lidt opfindsomhed kan du få masser af skønne lokale oplevelser med hele familien uden...

Forkæl dine smagsløg på ferien

Gastrokroer, gourmetrestauranter, madfestivaler, håndlavede lækkerier - overalt i Danmark er maden kommet i centrum for ferieoplevelsen....

Staycation er den nye ferieform

Staycation er en helt ny måde at holde ferie på. Se her, hvad ferieformen dækker over, og hvem den egner sig til. 

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.