Du får mange fridage til at nyde haven i år. 2019 er nemlig et rigtigt medarbejder-år.
Du får mange fridage til at nyde haven i år. 2019 er nemlig et rigtigt medarbejder-år. Foto: Getty Images

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er nemlig et gavmildt år, når det gælder fridage. Se, hvor mange året byder på, og hvornår de falder, her. 

Når vi træder ind i et nyt år, er det et ofte stillet spørgsmål, om det bliver et medarbejder-år eller et arbejdsgiver-år, når det kommer til antallet af fridage. 

I år er ingen undtagelse – og hvis du er glad for fridage, forlængede weekender og fritid, går du et godt år i møde.

2019 er nemlig noget nær det perfekte år, når det gælder, hvordan helligdagene falder. 

2019 byder på hele 13 fridage, der ikke falder i en weekend - præcis ligesom det var tilfældet i 2018, der var et af de bedste fridagsår i mange år.

Er du på arbejdsmarkedet, kan du derfor glæde dig over at have fri 147 dage i 2019 – tre flere end 2017 og seks flere end 2016. 

Sådan falder fridagene i 2019

Nytårsfri

Den første fridag, som året byder på er som altid nytårsdag den 1. januar. 

Påskeferie

Søndag den 14. april er palmesøndag, der som altid efterfølges af de to helligdage, skærtorsdag og langfredag, der i år falder den 18. april og den 19. April.

Påskedag falder søndag den 21. april, mens 2. påskedag falder dagen efter, mandag den 22. april. Du har dermed tre fridage oven i weekenden. 

Påsken falder sent i år, og det kan forhåbentlig give anledning til solskin, forårsstemning og påskefrokoster i haven. 

Tre fridage i maj 

Arbejdernes internationale kampdag, der hvert år fejres den 1. maj, falder i 2019 på en onsdag. For mange lønmodtagere betyder det en ekstra fridag.  

Et par uger senere, fredag 17. Maj, er det store bededag – og dermed forlænget weekend for de fleste.

Kristi himmelfartsdag falder torsdag den 30. maj, og giver som altid en fridag. 

Grundlovsdag og pinse 

Grundlovsdag falder onsdag den 5. Juni, hvor mange får en ekstra fridag at nyde den sidste forårstid i. 

Pinsen falder søndag 9. og mandag 10. juni. Det betyder, at du ved at bruge to fridage, kan få næsten en uges ferie fra 5. juni til 11. juni.  

Tre fridage over julen

I år falder juleaften på en tirsdag. Derfor får langt de fleste danskere tre dage fri fra den 24. til den 26. december.  

Blot en uge senere kan vi fejre nytårsaften med en fridag tirsdag den 31. december. 

10. januar 2019
Mere om Ferie

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej,...

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekenden eller nyde en længere ferie med masser af hygge og afslapning.

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbringe en herlig feriedag med familien, så er idényts store guide til Danmarks sjoveste og hyggeligste forlystelsesparker den helt rette for dig. 

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...

Ferieformen silent retreat hitter - se om det er noget for dig

Har du brug for at komme ned i gear, finde dig selv og finde en indre ro? Så er ferieformen silent retreat måske noget for dig. Læs mere...

Sådan holder du familieferie uden at sprænge banken

Danmark har ry for at være et dyrt ferieland, men med lidt opfindsomhed kan du få masser af skønne lokale oplevelser med hele familien uden at skulle tømme bankkontoen. Og mange af de bedste oplevelser er gratis.

Forkæl dine smagsløg på ferien

Gastrokroer, gourmetrestauranter, madfestivaler, håndlavede lækkerier - overalt i Danmark er maden kommet i centrum for ferieoplevelsen....

Staycation er den nye ferieform

Staycation er en helt ny måde at holde ferie på. Se her, hvad ferieformen dækker over, og hvem den egner sig til.

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i bilen OG en god start på turen.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.