Foto: Getty Images

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekenden eller nyde en længere ferie med masser af hygge og afslapning.

Af: Nicole Hardt, 28. marts 2019

Orø er ‘Isefjordens perle’. Orø er specielt også kendt blandt lokale og besøgende for sin børnevenlige strande og mange trampestier, hvor du med vandreskoene på kan opleve natur og et rigt dyreliv.

Som de lokale siger: “Kom til Orø ... og få øro.” 

Vi har samlet en rejseguide til dig, så du er helt klar, når turen går til Orø.

Tag færgen til Orø og rundt i Isefjorden

Når du skal med færgen ud til Orø, kan du allerede her begynde at nyde ferien. I Isefjorden sejler hele fire færger rundt, som alle har en betydelig smuk udsigt, fyldt med natur, og to af dem sejler flere gange i timen. Du har mulighed for at købe en samlet færgebillet til alle fire færger, så du kan komme hele fjorden rundt. Samtidig får du også rabat på diverse seværdigheder og attraktioner. 

Nyd udsigten fra Stensberg

Fra Orøs højdepunkt Stensbjerg, som er 28 meter over havet, har du panoramaudsigt til nogle af Danmarks smukkeste fjordlandskaber. 

Vandtårnet på Stensbjerg, også kendt som Margrethesbakken, blev i 2014 renoveret og dekoreret af kunstneren Steen B. Langvad. Den nye udsmykning består af malerier af Orøs historie.

Camping på Orø

Skal du på en længere tur til Orø, er der overnatningsmuligheder for enhver smag. På campingpladsen Orø Strandcamping er der plads til din campingvogn eller telt, og du har mulighed for at leje en af deres hytter. Vil du endnu tættere på naturen, har du også mulighed for at leje et shelter og sove ude i det fri.

Bad ved Orø badestrand

Lige uden for campingpladsen finder du en Blå Flag Strand. Stranden på Orø er specielt populær blandt børn, da sandet er dejligt og vandet er lavt. Vandet omkring Orø er også helt perfekt til kano- og kajakture. Hvis du om sommeren tager forbi ishuset, kan børnene tage en tur på legepladsen med hoppepude ved campingpladsen, mens du nyder din is.

View this post on Instagram

#orø #søndag #muslingeskal

A post shared by Charlotte Egholm (@cegholm) on Mar 3, 2019 at 5:06am PST

 

Vandre langs Orøs trampestier

Hvis du vil helt tæt på naturen kan du tage en vandretur på en af Orøs mange trampestier og udforske Orøs plante- og dyreliv. Vær på udkig efter sæler og marsvin ved vandet og på land kan du kigge efter ræve eller se sjældne orkideer og mygblomsten, der kun findes få steder i Danmark.

Tag med Orø-toget rundt

På Orø har de ingen offentlig transport. Men de har deres eget tog, der dog ikke kører på skinner. Køb en dagsbillet til 30 kroner for voksne og 15 kroner for børn under 13 år. Børn under fire år kører gratis. På turen Orø rundt kommer du forbi populære steder som Orø Bryghus og Orøstrand Dyrepark.

Udforsk Orøstrand Dyrepark

Vil du på savanne tur, kan du tage din familie med i Orøstrand Dyrepark. Her er over 400 dyr, fordelt på 50 forskellige arter. Parken har både kæle- og bondegårdsdyr som kaniner og heste, men også vildere dyr som struds, lama, silkeaber og øgler. Tag blandt andet ind og se Danmarks største tigerpytonslange.

Tag på lystfiskeri ved Orøs kyster

Skal du have en afslappende ferie med en god fisketur, er Orø et rigtig godt sted at tage hen. Fra Orøs kyster kan du nemlig nemt fange mange fladfisk, havørred og ål. Skal du have størst chance for fangst skal du tage mod det nordlige af Orø. 

 

Få en øl på Orø Bryghus

På Orø har de deres helt eget bryghus, hvor de brygger øl lavet på rene råvarer. Her kan du købe øl, betille ølsmagning eller sæt dig og slap af med en kold øl i deres lille pub. Bryghuset er under renovering i hele 2019, men åbner igen i 2020. 

Smag på Orø

Orø forkæler dine smagsløg. Hos Orø Røgeriet kan du få laks, makrel, sild, ål og rejer. Hos Orøs tre biavlere frister de med honning og andre søde sager, som fransk nougat. Når det er blevet kaffetid, kan du tage forbi Marliese’s Gårdcafé til økologisk kaffe og kage.

28. marts 2019 Nicole Hardt
Mere om Ferie

Nu kommer frosten: Sådan sikrer du sommerhuset

Salget af sommerhuse er steget markant i 2020, og de mange nye sommerhusejere går nu deres første vinter i møde. Læs mere om, hvordan du kan gøre sommerhuset klar til vinterens kulde og frost her.

Pas på smitten: Sådan kommer du sikkert gennem efterårsferien

Hvad skal man lave i en coronaramt efterårsferie? Sundhedsstyrelsen kommer nu danskerne til hjælp med inspiration til aktiviteter, som både...

Den ultimative guide til Danmarks blomsterparker og botaniske haver

Skal du holde ferie i Danmark, så tag en tur rundt i landet og bliv inspireret til din egen have i Danmarks flotteste blomsterparker og...

Genialt trick: Sådan sparer du kassen på sommerhusleje

Hvis du skal opleve andre kroge af Danmark denne sommer, så skal du sikkert også leje et sommerhus. Der er nemlig mange penge at hente ved at leje et sommerhus, hvis du kender denne finte for at opnå optimal udbytte.

Danske dyreparker - den ultimative guide

Skal du holde ferie i Danmark i år, så forkæl dig selv og familien med en tur til en af de danske dyreparker eller zoologiske haver. idenyt...

Friluftsferie i Danmark? Tre gode råd til weekendturen

Mens nætterne hastigt bliver lysere og dagene længere, er højsæsonen for vandreture og overnatninger i den frie natur over os. Danskerne...

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager i sommerhus i påsken, men hvordan er reglerne? Læs med og få opklaret om du kan tage i sommerhus.

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen,...

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...