Djursland – Det vildeste Danmark

Djursland er det område i Danmark med den største koncentration af familieattraktioner, hvor især Djurs Sommerland tiltrækker gæster fra hele Norden. Med Djurspakken kan i selv sammensætte jeres perfekte familieferie – og husk at få plads i tidsplanen til en picnic i den fascinerende natur i Nationalpark Mols Bjerge.

Af: , 19. januar 2017

Jyllands næse byder på vildt mange oplevelser til en ferie for hele familien. Tag fra Danmarks største rutsjebaner i Djurs Sommerland til en af de mange børnevenlige sandstrande langs den 250 km kyststrækning – Eller fra tropiske dyr i Randers Regnskov til det spændende liv under havets overflade i Kattegatcentret.

Ree Park Safari giver mulighed for at opleve eksotiske dyr fra Afrika, Asien, Nordamerika og Sydamerika. Tag på safaritur på den afrikanske savanne eller med det nye damptoget Amerika Expressen ud over den Nordamerikanske prærie.

Er det mere de nordiske dyr, der lokker, har Skandinavisk Dyrepark isbjørne, ulve, havørne og andre fascinerende dyr fra hele Skandinavien. 

Otte lande på én dag

I Nimtofte ligger Djurs Sommerland, der har otte forskellige temalande, hvor man bl.a. kan lege vikinger, sørøvere og cowboydere på én og samme dag. Forlystelsesparken tilbyder 60 forskellige forlystelser og Danmarks største rutsjebaner, og så er de for tredje år i træk kåret som Nordens bedste sommerland.

Djurs Sommerlands kæmpe rutschebane-nyhed DrageKongen (Foto: Djurs Sommerland)

Kåringen skyldes bl.a., at Djurs Sommerland investerer meget i nye forlystelser, der trækker mange til. Men den afslappede atmosfære i sommerlandet betyder også meget for de besøgende, fortæller administrerende direktør for Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen. 

– Gæsterne kan gå og hygge sig i vores parklignende område med venner og familie samtidig med, at de kan nyde et godt grin med hinanden i de forskellige forlystelser. Og så får vi også meget ros for vores personale, der med deres engagement og høje service sørger for at fuldende den helstøbte oplevelse, siger Henrik B. Nielsen

En af parkens mest populære forlystelser er Danmarks længste rutsjebane, hvor man sidder på ATV’ere og bliver skudt afsted to gange på en 1 km lang rutsjebanetur. Det er en meget intens og til tider grænseoverskridende oplevelse, som bringer et smil frem hos små som store.

I maj i år åbnede den splinternye forlystelse DrageKongen, som bliver Europas hurtigste og længste Family Suspended Coaster. 

– De sidste par år har vi arbejdet på at finde den næste store forlystelse, der skal gøre det endnu mere attraktivt for børnefamilierne at besøge Djurs Sommerland. Vi har været på udkig efter en familieforlystelse med internationalt niveau, der kan give vores gæster endnu en oplevelse, der er værd at køre langt efter. DrageKongen er en Family Thrill Coaster, der helt sikkert vil opleves som både spændende og grænseoverskridende for fartglade gæster i alle aldre på trods af, at vi forventer, at børn kan prøve den fra de er 120 cm, fortæller Henrik B. Nielsen. 

Den nye kæmperutschebane, hvor gæsterne skydes ind i dragens mørke grotte, før det går højt til vers, er en investering på 90 millioner kroner. Turen bliver et ægte adrenalinskud, når man får frit løb på den 825 meter lange tur.

Sammensæt selv familieferien

Flere dage kan hurtigt gå med Djurslands mange attraktioner. Heldigvis kan man på forhånd sammensætte sin ferie, så alt, man gerne vil opleve, kan nås.

djurspakken.dk kan man kombinere de mere end 15 forskellige attraktioner med overnatning på hotel, feriecenter eller et af Djurslands mange campingpladser både ved vandet og midt inde i landet. Prøv eksempelvis den firestjernede Grenaa Strand Camping, der ligger lige ned til den børnevenlige strand i Grenaa. 

Vægtergang i Ebeltoft

Ebeltoft er turisternes foretrukne by på Djursland. Her kan man spankulere rundt i de smalle brostensgader og shoppe i nogle af de mange bindingsværkshuse.

Ebeltoft har også tradition for vægtergang, der stammer fra slutningen af 1600-tallet, hvor vægterne skulle tænde og slukke gadebelysningen samt opretholde ro og orden. I dag kan vægterne opleves hver aften i sommerperioden, hvor de synger på trappen til Det Gamle Rådhus og går deres runde i byen.

Ebeltoft har ud over Ree Park Safari også flere attraktioner. Her ligger Museum Østjylland, der har skiftende udstillinger og aktiviteter for både børn og voksne, Glasmuseet Ebeltoft med sin unikke samling af moderne international glaskunst, og Fregatten Jylland – verdens længste træskib.

Turen ud til Kalø Slotruin bringer selv krudtugler ned i gear, og langs dæmningen går områdets køer og græsser.

Ned i gear ved Mols Bjerge

Selvom det altid er sjovt med masser af aktiviteter og fart over feltet, er det også vigtigt at komme ned i gear og nyde ferien.  Det kan man i Mols Bjerge – en af Danmarks fire nationalparker. Naturen er skabt af gletsjere fra istiden og har betagende udsigter, skov og søer samt masser af dyre- og planteliv.

Ved foden af Nationalparken ligger Kalø Slotsruin, der er et af landets bedst bevarede middelalderborge. Som noget nyt er det muligt via en indvendig trappe at komme op på toppen af slotsruinen og nyde den fantastiske udsigt over Mols Bjerge, Kalø Vig og Aarhus bugten. 

Landskabet i den 180 km2 store Nationalpark er som skabt til at snøre vandrestøvlerne, hoppe på jernhesten eller trække i badetøjet. Her er afmærkede vandrestier, nye cykelstier, en undervandssti og børnevenlige badestrande.

Læs mere på visitdjursland.com.

19. januar 2017
Mere om Østjylland