Foto: Getty Images

Det kan du opleve i Nordjylland

Toppen af Danmark byder blandt andet på vild natur, hyggelige byer, alt godt fra havet, Nordens eneste museum for papirkunst og brede badestrande.

Gastronomi

Jomfru­hummere, sydesalt, fisk, urter, bjesk, vildt... det er ikke svært at spise og drikke godt i Nord­jylland, og der er forskellige mad­festivaler året igennem, hvor især havets råvarer er i centrum.

Der er også mange bryggerier i Nordjylland­, og i Frederikshavn og Aalborg­ kan du tage på ølvandring og smage nogle af de mange typer øl, som brygges længst mod nord.

Læs mere her.

Foto: Toppenafdanmark.dk

For børn

Nordsøen Ocea­n­arium er Nordeuropas største oceanarium og kan blandt andet prale med en klumpfisk og nogle af de eminente jægere, som Nordsøen er hjemsted for – ikke mindst sæler, som du kan opleve blive fodret. I alt rummer akvarierne 7.000 fisk og 6 millioner liter vand, og der er aktiviteter for både mindre og større børn.

Læs mere her.

Foto: Nordsoenoceanarium.dk

Kultur

En af de nyeste kulturoplevelser­ i Nordjylland er Center for Papirkunst, som er Nordens eneste museum af sin art. Her kan du blandt andet opleve papirkunstneren Bit Vejles overvældende­ papirklip. Hun videref­ører den ældgamle kinesiske kunst psali­grafi, hvor man så at sige bruger saksen som pensel – en teknik, som H.C. Andersen også benyttede sig af.

Publikum kan selv prøve kræfter med at skabe kunst i papir ved at folde, rive eller klippe, og skiftende udstillinger viser papirets mange muligheder.

Læs mere her.

Foto: Wikimedia

Natur

Nordjyllands natur er noget af det vildeste­, som Danmark kan byde på, og ikke mindst Nationalpark Thy er rig på oplevelser. Det er især de store klit­heder­­, der gør nationalparken til noget helt særligt i dansk natur­.

Læs mere her.

Dertil kommer de tre steder, som Nordjylland har med i Danmarks Naturkanon: Lille Vildmose, Skagen­ med Råbjerg­ Mile samt kysten ved Svinkløv med Fosdalen­, hvor der hersker en næsten regnskovsagtig frodighed – en skarp kontrast til kysten. 

Læs mere her.

Foto: Nationalparkthy.dk

Bonus

Skal det kildre i maven af at komme højt til vejrs, er Cloostårnet i udkanten af Frederikshavn et godt bud. Fra toppen, som er 160 meter over havet, er der i klart vejr en forrygende udsigt over store dele af Nordjylland.

Læs mere her.

21. marts 2019
Mere om Nordjylland

Fantastiske ferieoplevelser ved Limfjorden

Aktiviteterne ved Limfjorden er mange, og der er lidt for enhver smag. Vi har lavet en liste over hvilke steder, du skal tage et smut forbi, når du skal på ferie eller weekend ved Limfjorden.

Hold ferie i Nordjylland - få overblik over de gode seværdigheder

Nyd ferien i Nordjylland med ture i Danmarks største skov, Rold Skov, besøg Gasmuseet i Hobro, gå under jorden i Thingbæk Kalkminer, og...