Foto: GettyImages

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

Er du ved at planlægge juleshoppingen eller drømmer du om en getaway i det sene efterår, der ikke sprænger budgettet? Så kan det godt betale sig at pakke kufferten og tage et smut forbi et af vores nabolande. Lige nu er valutaerne i Sverige og Norge nemlig på det laveste niveau i årtier - og det gør det både langt billigere at fylde shoppingkurven med julens gaver og nyde livet som dansk turist. 

Derfor har rejsesøgemaskinen momondo samlet et par gode råd til, hvordan du lige nu kan få lidt ekstra smæk på ferieskillingen, når du rejser i Sverige og Norge.

Spar på mad, shopping og hotel

Når vi rejser, er den første udgift vi tænker på typisk transporten til feriemålet som fly, bil eller tog. Men ifølge Lasse Skole Hansen, der er presseansvarlig hos momondo, er de penge, vi bruger under selve ferien til mad, shopping og hotel en mindst lige så stor post på budgettet - og det er her, at vi lige nu kan vi få meget mere for vores danske krone, når vi rejser i vores nordiske nabolande. Ifølge Nationalbankens valutakurser koster en svensk krone nemlig 0,6957 danske kroner og en norsk krone 0,7340 danske kroner. 

- Netop nu er der en gevinst for danskerne i Norge og Sverige. I Sverige ligger restaurantpriserne for eksempel i forvejen under tilsvarende danske steder – og med en svensk krone, der er svækket i forhold til den danske, bliver et lækkert måltid endnu billigere, siger Lasse Skole Hansen i en pressemeddelelse.  

Spis ude og betal i lokal valuta på hotellet 

Vil du have mest mulig gavn af den svage nabovaluta fremhæver han især især to poster, hvor du kan spare penge: hotel og restaurant. Det kan blandt andet en god idé at booke hotellet hjemmefra, men afregne i lokal valuta på stedet. Det giver nemlig en bedre vekselkurs end at betale i danske kroner - også selvom det ofte er en lettere mulighed at betale med kreditkort. Hvis restaurantbesøg er en vigtig del af ferien, er der også mange penge at spare på at gå ud at spise. 

Tag på oplevelse i Norge og Sverige

Drømmer du om en ferie i jule- og vintermånederne, er der også mange spændende ting at opleve i vores nordiske nabolande.

Lige nu er det for eksempel sæson for nordlys, som du kan se både på svensk og norsk jord. Skisæsonen er også snart ved sin opstart, og i stedet for at se mod alperne, hvor Euroen står stærkt i forhold til den danske krone, kan Trysil i Norge eller svenske Idre Fjäll være en lettere, billigere og bedre mulighed. Samtidig byder de større byer som Malmø, Stockholm, Oslo og Bergen også på et rigt kulturliv, smuk arkitektur og gode shoppingmuligheder. 

En smuttur til London

Det er dog ikke kun i Sverige og Norge, at møntfoden har fået nogle tæsk. Brexit-uroen har også længe presset det britiske pund. For øjeblikket koster et pund 8,6265 danske kroner sammenlignet med 10,5 kroner før afstemningen om udtrædelse af EU. Har en tur til London længe stået på ønskelisten, kan der altså også være penge at spare her.

Er du gået i gang med ferieplanlægningen, bør du huske på, at der generelt er et højere pristryk i Norge end i Sverige. Og det skal tages med i ferieplanlægningen, når budgettet lægges.

5. november 2019
Mere om Ferie

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager i sommerhus i påsken, men hvordan er reglerne? Læs med og få opklaret om du kan tage i sommerhus.

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen,...

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove...

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har samlet alt, du skal vide for at vælge det helt rigtige spahotel, her. 

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej,...

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekenden eller nyde en længere ferie med masser af hygge og afslapning.

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbringe en herlig feriedag med familien, så er idényts store guide til Danmarks sjoveste og hyggeligste forlystelsesparker den helt rette for dig. 

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...

Ferieformen silent retreat hitter - se om det er noget for dig

Har du brug for at komme ned i gear, finde dig selv og finde en indre ro? Så er ferieformen silent retreat måske noget for dig. Læs mere...

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i bilen OG en god start på turen.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.