Foto: Campingrådet

I Danmark er camping en kvalitetsoplevelse

Et godt alternativ til den hjemlige baghave er campingferie. Her kan du besøge egne af landet, du måske aldrig har været i, bo tæt ved vand eller anden smuk natur, finde aktiviteter til børnene – og så behøver du ikke en gang selv lægge udstyr til.

Af: , 19. januar 2017

Vådt tøj i et utæt telt, kø til brusekabinen og halvkold mad fra et enkelt gasblus. Hvis du har været barn i forrige århundrede, så har du måske været udsat for campingture, hvor friluftslivet muligvis var i højsædet, men komforten var en mangelvare.

Hvis du har været på en dansk campingplads fornylig, så ved du godt, at disse fortidsminder hører lige netop fortiden til.

I dag er private badeforhold, aktivitetskalender og flere former for forkælelse blevet en del af campingoplevelsen, hvilket da også har været med til at holde ferieformen populær hos danskerne.

Efter finanskrisen satte en bremse på indkøbene, er der igen kommet gang i salget af campingvognene, ligesom campingpladserne melder om flere solgte sæsonpladser.

Frihed med eget hus

Med mere en 141.000 indregistrerede campingvogne i Danmark, er der ingen tvivl om, at danskerne kan lide at køre på ferie med deres eget lille hus bagpå. Og det er primært friheden, der tiltrækker mange campister: Man kan flytte, hvis stedet eller vejret ikke lever op til forventningerne og man blive lidt længere, hvis stedet lige falder i ens smag.

Ikke mindst med børn har campinglivet mange fordele. De fleste campingpladser tilbyder masser af muligheder og rum, hvor børnene kan møde jævnaldrende og få nye kammerater. Med børnene aktiveret og glade, følger som regel også glade og tilfredse forældre.

Kvalitet frem for pris

Selvom campinggæsterne på danske campingpladser primært er danskere, er der faktisk også en stigning igen af både tyskere og svenskere, og især hollændere og nordmænd, der indlogerer sig på de danske campingpladser.

I modsætning til i sommerhuset sker der bare mere for børn i alle aldre på en campingplads, og så er de danske campingpladser også af langt større kvalitet end i f.eks. Norge og Sverige. Hele fire danske pladser har i år fået ’Best Camping’-udnævnelsen af ADAC og ANWB (de tyske og hollandske FDM) – en europæisk hædersbevisning til campingpladser ud over det sædvanlige.

Fokus på kvalitet er også nødvendigt for de danske campingpladser, da grundomkostningerne – løn, strøm, vand osv. – er høje ved at drive en plads. Det gør det svært at konkurrere på pris alene.

Derfor satser mange campingpladser herhjemme på kvalitet og på at tænke gæsternes behov ind i koncepterne.

Når vi kører campingvognen til udlandet, kan vi til gengæld ikke helt sætte næsen op efter samme standard generelt.

Flere danskere vælger at købe sæsonpladser igen, så de kan komme af sted på camping også uden for ferien. (Foto: Campingrådet)

Ikke-campister er velkomne

Siden de danske campingpladser fik mulighed for at bygge og udleje hytter i starten af 00’erne, har flere ’ikke-campister’ fået øjnene op for campinglivets glæder. Hytterne gør det muligt at besøge campingpladserne uden selv at skulle investere i udstyr, og for nogle bliver mødet så positivt, at de går ud og investerer i egen vogn efterfølgende. Andre nyder friheden i at kunne vælge mellem forskellige ferieformer fra år til år.

Charterturismen har inspireret campingpladserne til at satse en del på swimmingpools og badelande, da det er store hit hos børnefamilien. Men uanset, om campingpladsen har badeland, minigolf eller bådebro, så er der stadig fokus på gode gamle dyder: snobrødsbagning og boldturneringer vinder stadig mange børnesmil på de danske campingpladser.

Flere danske campingpladser har udvidet campingoplevelsen med pakkerejser og weekendophold, hvor man f.eks. kan bo i luksustelte – såkaldt glamping (glamour+camping) eller cykle/padle rundt mellem forskellige campingpladser, så mulighederne for at få en anderledes og skræddersyet campingoplevelse er blevet en del større de senere år.

På danskecampingpladser.dk kan du søge og finde campingpladserne, beskrivelser og stjerner.

I Danmark finder man mange skønne campingpladser ved både vand og skov. Faktisk er det mange steder svært at komme til at bo tættere på vandet som ved en campingplads. (Foto: Campingrådet)

Hvad betyder stjernerne?

Danske Campingpladser har et stjernesystem, ligesom vi kender fra hoteller m.m. Men i modsætning til, hvad mange måske tror, så har siger stjernerne ikke så meget om, hvilke aktiviteter og former for underholdning, der er på pladsen.

Det er i stedet en indikator på, i hvor udbredt grad personalet står til rådighed, og hvor mange faciliteter – f.eks. toilet, bad, køkkener, spiseplads, butik osv., der står til rådighed for gæsterne.

Som regel skal man regne med, at der er flest oplevelser for børnefamilierne på de tre- til femstjernede pladser. Mange campingpladser har decideret ansat personale til at skabe aktiviteter til børnene.

Prøv de danske øer

Camping er en fantastisk måde at opleve den danske natur på om sommeren. Er du til afslapning og livet i et lavere gear, så får du på de mindre øer en helt speciel oplevelse.

De store øer Bornholm og Fyn er også interessante med mange gode campingpladser og aktiviteter.

Er du mere til storby, så findes der også fine campingpladser nær byerne, som ligger op til en kombination af pulserende byliv og afslappende campingovernatninger. 

19. januar 2017
Mere om Ferie

Nu kommer frosten: Sådan sikrer du sommerhuset

Salget af sommerhuse er steget markant i 2020, og de mange nye sommerhusejere går nu deres første vinter i møde. Læs mere om, hvordan du kan gøre sommerhuset klar til vinterens kulde og frost her.

Pas på smitten: Sådan kommer du sikkert gennem efterårsferien

Hvad skal man lave i en coronaramt efterårsferie? Sundhedsstyrelsen kommer nu danskerne til hjælp med inspiration til aktiviteter, som både...

Den ultimative guide til Danmarks blomsterparker og botaniske haver

Skal du holde ferie i Danmark, så tag en tur rundt i landet og bliv inspireret til din egen have i Danmarks flotteste blomsterparker og...

Genialt trick: Sådan sparer du kassen på sommerhusleje

Hvis du skal opleve andre kroge af Danmark denne sommer, så skal du sikkert også leje et sommerhus. Der er nemlig mange penge at hente ved at leje et sommerhus, hvis du kender denne finte for at opnå optimal udbytte.

Danske dyreparker - den ultimative guide

Skal du holde ferie i Danmark i år, så forkæl dig selv og familien med en tur til en af de danske dyreparker eller zoologiske haver. idenyt...

Friluftsferie i Danmark? Tre gode råd til weekendturen

Mens nætterne hastigt bliver lysere og dagene længere, er højsæsonen for vandreture og overnatninger i den frie natur over os. Danskerne...

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager i sommerhus i påsken, men hvordan er reglerne? Læs med og få opklaret om du kan tage i sommerhus.

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen,...

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...