Foto: Campingrådet

I Danmark er camping en kvalitetsoplevelse

Et godt alternativ til den hjemlige baghave er campingferie. Her kan du besøge egne af landet, du måske aldrig har været i, bo tæt ved vand eller anden smuk natur, finde aktiviteter til børnene – og så behøver du ikke en gang selv lægge udstyr til.

Vådt tøj i et utæt telt, kø til brusekabinen og halvkold mad fra et enkelt gasblus. Hvis du har været barn i forrige århundrede, så har du måske været udsat for campingture, hvor friluftslivet muligvis var i højsædet, men komforten var en mangelvare.

Hvis du har været på en dansk campingplads fornylig, så ved du godt, at disse fortidsminder hører lige netop fortiden til.

I dag er private badeforhold, aktivitetskalender og flere former for forkælelse blevet en del af campingoplevelsen, hvilket da også har været med til at holde ferieformen populær hos danskerne.

Efter finanskrisen satte en bremse på indkøbene, er der igen kommet gang i salget af campingvognene, ligesom campingpladserne melder om flere solgte sæsonpladser.

Frihed med eget hus

Med mere en 141.000 indregistrerede campingvogne i Danmark, er der ingen tvivl om, at danskerne kan lide at køre på ferie med deres eget lille hus bagpå. Og det er primært friheden, der tiltrækker mange campister: Man kan flytte, hvis stedet eller vejret ikke lever op til forventningerne og man blive lidt længere, hvis stedet lige falder i ens smag.

Ikke mindst med børn har campinglivet mange fordele. De fleste campingpladser tilbyder masser af muligheder og rum, hvor børnene kan møde jævnaldrende og få nye kammerater. Med børnene aktiveret og glade, følger som regel også glade og tilfredse forældre.

Kvalitet frem for pris

Selvom campinggæsterne på danske campingpladser primært er danskere, er der faktisk også en stigning igen af både tyskere og svenskere, og især hollændere og nordmænd, der indlogerer sig på de danske campingpladser.

I modsætning til i sommerhuset sker der bare mere for børn i alle aldre på en campingplads, og så er de danske campingpladser også af langt større kvalitet end i f.eks. Norge og Sverige. Hele fire danske pladser har i år fået ’Best Camping’-udnævnelsen af ADAC og ANWB (de tyske og hollandske FDM) – en europæisk hædersbevisning til campingpladser ud over det sædvanlige.

Fokus på kvalitet er også nødvendigt for de danske campingpladser, da grundomkostningerne – løn, strøm, vand osv. – er høje ved at drive en plads. Det gør det svært at konkurrere på pris alene.

Derfor satser mange campingpladser herhjemme på kvalitet og på at tænke gæsternes behov ind i koncepterne.

Når vi kører campingvognen til udlandet, kan vi til gengæld ikke helt sætte næsen op efter samme standard generelt.

Flere danskere vælger at købe sæsonpladser igen, så de kan komme af sted på camping også uden for ferien. (Foto: Campingrådet)

Ikke-campister er velkomne

Siden de danske campingpladser fik mulighed for at bygge og udleje hytter i starten af 00’erne, har flere ’ikke-campister’ fået øjnene op for campinglivets glæder. Hytterne gør det muligt at besøge campingpladserne uden selv at skulle investere i udstyr, og for nogle bliver mødet så positivt, at de går ud og investerer i egen vogn efterfølgende. Andre nyder friheden i at kunne vælge mellem forskellige ferieformer fra år til år.

Charterturismen har inspireret campingpladserne til at satse en del på swimmingpools og badelande, da det er store hit hos børnefamilien. Men uanset, om campingpladsen har badeland, minigolf eller bådebro, så er der stadig fokus på gode gamle dyder: snobrødsbagning og boldturneringer vinder stadig mange børnesmil på de danske campingpladser.

Flere danske campingpladser har udvidet campingoplevelsen med pakkerejser og weekendophold, hvor man f.eks. kan bo i luksustelte – såkaldt glamping (glamour+camping) eller cykle/padle rundt mellem forskellige campingpladser, så mulighederne for at få en anderledes og skræddersyet campingoplevelse er blevet en del større de senere år.

På danskecampingpladser.dk kan du søge og finde campingpladserne, beskrivelser og stjerner.

I Danmark finder man mange skønne campingpladser ved både vand og skov. Faktisk er det mange steder svært at komme til at bo tættere på vandet som ved en campingplads. (Foto: Campingrådet)

Hvad betyder stjernerne?

Danske Campingpladser har et stjernesystem, ligesom vi kender fra hoteller m.m. Men i modsætning til, hvad mange måske tror, så har siger stjernerne ikke så meget om, hvilke aktiviteter og former for underholdning, der er på pladsen.

Det er i stedet en indikator på, i hvor udbredt grad personalet står til rådighed, og hvor mange faciliteter – f.eks. toilet, bad, køkkener, spiseplads, butik osv., der står til rådighed for gæsterne.

Som regel skal man regne med, at der er flest oplevelser for børnefamilierne på de tre- til femstjernede pladser. Mange campingpladser har decideret ansat personale til at skabe aktiviteter til børnene.

Prøv de danske øer

Camping er en fantastisk måde at opleve den danske natur på om sommeren. Er du til afslapning og livet i et lavere gear, så får du på de mindre øer en helt speciel oplevelse.

De store øer Bornholm og Fyn er også interessante med mange gode campingpladser og aktiviteter.

Er du mere til storby, så findes der også fine campingpladser nær byerne, som ligger op til en kombination af pulserende byliv og afslappende campingovernatninger. 

19. januar 2017
Mere om Ferie

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er nemlig et gavmildt år, når det gælder fridage. Se, hvor mange året byder på, og hvornår de falder, her. 

Forlystelseparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelseparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbrin...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en ferie i et sommerhus en oplagt mulighed.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.

Guide: Danmarks bedste badestrande

Danmark er begavet med en utrolig lang kystlinje – og mange steder også med meget fint sand. Det er en kombination, der skaber strande i verdensklasse. Se vores miniguide og find den strand, der passer perfekt til dig og din familie.

Derfor bør du sætte din kuffert i badekarret, når du rejser

Selvom det kan lyde mærkeligt, så er der én rigtig god grund til at placere din kuffert i hotellets badekar, når du er ude at rejse. På den...

Billige flyrejser - sådan snyder du rejsesøgemaskinerne og rejsebur...

Er du også træt af ubegribelige ekstragebyrer, når du booker flybilletter? Her er 10 tips til, hvordan du kan være et skridt foran Momondo,...

De bedste tips: Campingforberedelser til campingferie

Den bedste campingferie starter derhjemme. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal forberede sig på og sætte sig ind i, inden man kører ud på den åbne landevej. Du finder her de bedste råd til, hvordan familien får den absolut bedste campingferie.

Cykelferie i Danmark

Den rigtige oplevelse af Danmark får du i sadlen på en cykel.

10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark

Her får du 10 bud på særlige ferieoplevelser, du kan få lige her i Danmark.

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

Tag i sommerhus hele året

Et ophold i et dansk feriehus kan være lige præcis dét, I har brug for uden for sæsonen.

Tag på ferie i Danmark - 20 danske naturperler

I Danmark er der aldrig langt mellem naturoplevelserne, men vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, landet byder på, kan du...