Foto: iStock

6 skønne feriedestinationer til påskeferien

Hvis du gerne vil rejse i påsken, men har svært ved at bestemme dig for destinationen, er her 6 skønne steder, der måske kunne vække rejselysten.

Af: Sarah Lyster Nielsen, 18. januar 2017

Tag på tur i påsken

Grundet de mange helligdage er påsken en oplagt rejsetid, og i år falder ferien endda midt i april, så der er rimelige chancer for lækkert, lunt vejr. Men hvor skal rejsen mon gå til? 

Mangler du det helt rigtige sted, kan du finde inspiration i vores liste, der indeholder en række skønne rejsedestinationer, der er helt perfekte til en lille sviptur i påsken.

Malta

Den lille ønation er et af verdens mindste lande, men der er masser af opleve. Malta ligger i Middelhavet og har en rig historie, som blandt andet inkluderer korsriddere og smuk arkitektur, og temperaturen ligger på cirka 16-20 grader i april måned. 

Donau-floden

Et krydstogt ned ad Donau-floden er en smuk oplevelse, og det er muligt at se flere forskellige lande og byer uden at skulle køre mange kilometer i bil. 

Her er der udsigt til fantastiske flodlandskaber og mulighed for spændende oplevelser i både Tyskland, Østrig og en lang række østeuropæiske lande med imponerende kultur og arkitektur.

Nordengland

I Nordengland kan du gå i vikingernes fodspor og udforske områdets historie, der har stærke bånd til Danmark og Skandinavien. Besøg vikingernes hovedstad York, og gå på opdagelse i det smukke landskab og de charmerende engelske landsbyer. 

Island

Island er uden tvivl et besøg værd bare for den helt unikke og storslåede natur. Her kan du opleve vulkanlandskaber, tage på hvalsafari og slappe helt af i Den Blå Lagune - der er lidt for enhver smag, og vil du gerne blande naturoplevelserne med bylivet, byder Reykjavik på masser af kultur og velsmagende gourmetmad.

Norditalien

Norditalien er en fantastisk rejsedestination, og uanset om du er naturmenneske eller madøre, vil der helt sikkert være nok at se og smage på. 

Du kan besøge den smukke Gardasø, imponerende nationalparker, smage på lokale vine og oliven og tage på visit i spændende byer som Milano, Venedig og Cinque Terre. 

Lissabonkysten

Blot 30 km fra Lissabon ligger den charmerende badeby Calais, hvor du kan nyde den portugisiske kyst og de flotte omgivelser.

Byen har et væld af smukke strande, og selv om det måske er lidt tidligt at bade, er Cascais stadig et lækkert område, hvor du kan slappe af og nyde det gode liv. 

Samtidigt er der ikke langt til Lissabon, så hvis du gerne vil shoppe og mærke byens puls, kan det lade sig gøre meget nemt og hurtigt. 

Kilde: Albatros

18. januar 2017 Sarah Lyster Nielsen
Mere om Ferie

Nu kommer frosten: Sådan sikrer du sommerhuset

Salget af sommerhuse er steget markant i 2020, og de mange nye sommerhusejere går nu deres første vinter i møde. Læs mere om, hvordan du kan gøre sommerhuset klar til vinterens kulde og frost her.

Pas på smitten: Sådan kommer du sikkert gennem efterårsferien

Hvad skal man lave i en coronaramt efterårsferie? Sundhedsstyrelsen kommer nu danskerne til hjælp med inspiration til aktiviteter, som både...

Den ultimative guide til Danmarks blomsterparker og botaniske haver

Skal du holde ferie i Danmark, så tag en tur rundt i landet og bliv inspireret til din egen have i Danmarks flotteste blomsterparker og...

Genialt trick: Sådan sparer du kassen på sommerhusleje

Hvis du skal opleve andre kroge af Danmark denne sommer, så skal du sikkert også leje et sommerhus. Der er nemlig mange penge at hente ved at leje et sommerhus, hvis du kender denne finte for at opnå optimal udbytte.

Danske dyreparker - den ultimative guide

Skal du holde ferie i Danmark i år, så forkæl dig selv og familien med en tur til en af de danske dyreparker eller zoologiske haver. idenyt...

Friluftsferie i Danmark? Tre gode råd til weekendturen

Mens nætterne hastigt bliver lysere og dagene længere, er højsæsonen for vandreture og overnatninger i den frie natur over os. Danskerne...

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager i sommerhus i påsken, men hvordan er reglerne? Læs med og få opklaret om du kan tage i sommerhus.

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen,...

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...