Oplev nogle af Danmarks bedste badestrande.
Oplev nogle af Danmarks bedste badestrande. Foto: iStock

Guide: Danmarks bedste badestrande

Danmark er begavet med en utrolig lang kystlinje – og mange steder også med meget fint sand. Det er en kombination, der skaber badestrande i verdensklasse. Se vores miniguide og find den strand, der passer perfekt til dig og din familie.

Skønne badestrande i Danmark

Der er strande i hele landet, så du skal aldrig køre særligt langt for at finde en egnet badestrand. De fleste strande er prydet med det blå flag, som er garant for, at vandet er rent. I højsæsonen kan du også finde mange badestrande, der er bemandet med livreddere i dagtimerne.

Badestrande for enhver smag

Danmark er således næsten helt omsluttet af vand. Ligegyldigt hvor du befinder dig i Danmark, så er der aldrig længere end 50 kilometer til kysten.

Det betyder, at vi på listen over lande med længst kystlinje ligger nummer 17 i verden trods vores beskedne størrelse. Med så meget kyst på så forholdsvist lidt plads, så er det klart, at det er muligt at finde nogle dejlige badestrande rundt omkring i landet, og der er virkelig noget for enhver smag.

Fra vildt til listigt

Der er gode badestrande ved den vilde, jyske vestkyst, hvor bølgerne ofte går højt, og hvor du skal tage dig i agt for understrømme, og der er masser af bademuligheder i de indre danske farvande, hvor vandet ofte er mere roligt.

Der er små, listige badestrande med plads til ganske få gæster og så er der lange strækninger med strande så brede, at det er tilladt at køre i bil.

Og så skal du huske, at stranden også er et fantastiske sted uden for badesæsonen. Du kan altid gå på jagt efter det eftertragtede rav eller bare lade dig blæse igennem på en ruskende efterårsdag.

Her er fem fantastiske badestrande spredt ud over landet, som alle er en dukkert værd!

1. Smuk badestrand på Bornholm

Ved Dueodde finder vi en af de flotteste badestrande. Det hvide og ultrafine sand er kendt i hele landet og er et af de steder, der skal besøges, når turen går til Bornholm. Vandet er klart og rent – og med mange revler, så der både er lavt og dybt tæt på kysten. Badestranden strækker sig over flere kilometer på begge sider af øens sydspids. Den starter i Snogebæk som sommerhusenes nærmest helt egen smalle strand – bliver flere hundrede meter bred på sydspidsen og slutter igen "smalt i det".

2. Badestrand på Sjælland til familier

Gudmindrup strand ved Sejrøs Bugt er en rigtig familiestrand med lavt vand helt inde ved kysten. Den fine sandstrand støder op til forholdsvis lave klitter. I sommerferien er livreddere på plads, og der er toiletter ved p-pladsen. Når vinden arter sig, så er Gudmindrup Strand også ideel til wind- og kitesurfing. Stranden blev kåret som Danmarks bedste badestrand i 2007 af Jyllands-Posten.

3. Lavvandet badestrand på Fyn

Kerteminde Nordstrand på Fyn er den mest populære badestrand i Kerteminde. Nordstranden er en udpræget sandstrand med mange revler. Det betyder, at man kan komme langt ud, før det bliver rigtig dybt. Af samme grund er den også børnevenlig. Her er parkeringsplads og en kiosk. Desuden er der også en badebro på stranden, beachvolley- og håndboldbaner og naturligvis toiletter.

4. Lang badestrand i Jylland Øst (Bisnap)

Bisnap Strand ved Hals og Aalborg Bugt er også i den meget børnevenlige ende. Her er sandstrand, lave klitter og sandbund ude i vandet, som kun meget langsomt bliver dybere. Badestranden er en del af en lang sammenhængende strand, der strækker sig fra Hals i den sydlige ende til Hou i den nordlige. Er vejret ikke til at bade, så er her en fantastisk gå- eller løbetur langs vandet.

5. Vild og mild badestrand i Jylland Øst (Blåvand)

Blåvand Strand – lige nord for Esbjerg er en af perlerne blandt områdets fantastiske sandstrande. Stranden er delt op i en nord- og en syd-strand. Den sydlige del er delvist skærmet af Horns Rev, der sørger for at vandforholdene her er børnevenlige uden kraftig strøm og voldsomme bølger. Nordstranden derimod er mere vild og med et stort område med klitter, hvor det er muligt at finde læ på blæsende dage.

Her er listen over badestrande og havne på Sjælland med Blå Flag for 2019

Faxe: Feddet Strand

Holbæk: Blegstrædehagen, Holbæk Søbad Venedig, Nørrestænge Strand (Orø)

Kalundborg: Havnsø Havn, Bjerge Sydstrand, Reersø Nordstrand, Vesterlyng Nordstrand, Ulstrup Sønderstrand, Saltbæk Badebro, Gisseløre Badebro, Mullerup Strand. 

Køge: Køge Marina

Lejre: Herslev Havn, Herslev Strand

Næstved: Enø Strand

Ringsted: Haraldsted Lillesø

Roskilde: Vigen Strandpark

Slagelse: Revkrogen strand, Stillinge Strand, Svenstrup Strand, Færgehavnen Strand, Granskoven strand, Kobæk strand, Musholm Bugt Strand.

Sorø: Sorø Sø, Parnas, Tystrup Sø

Vordingborg: Hårbølle Strand, Svinø Strand, Klintholm, Ore Camping, Ulvshale Strand, Præstø Strand, Klinteparken

Frederikssund: Kulhuse Strand, Marbæk Strand

Gribskov: Gilleleje Veststrand, Tisvildeleje Strand, Rågeleje Strand, Tinkerup Strand, Dronningmølle Strand, Smidstrup Strand, Stængehus, Strandbjerggård

Halsnæs: Trekanten Strand, Liseleje Strand, Stranden ved Gråstenvej

Helsingør: Helsingør Nordhavn, Hornbæk Havn, Grønnehave Strand, Kronborgbugten, Langebro, Hornbæk Strand Øst, Hornbæk Strand Vest

Ishøj: Ishøj Fritidshavn, Ishøj Strand, Brøndby Strand, Hundige Strand, Vallensbæk Strand

Leder du efter en badestrand på Fyn eller i Jylland? Find din badestrand her. 

Kilde: VisitDanmark, VisitOdsherred og Destination Bornholm

15. marts 2019
Mere om Ferie

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen, er der en række ting, du skal have styr på, hvis du vil styre uden om uheld og bøder.

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove...

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har samlet alt, du skal vide for at vælge det helt rigtige spahotel, her. 

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej,...

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekenden eller nyde en længere ferie med masser af hygge og afslapning.

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbringe en herlig feriedag med familien, så er idényts store guide til Danmarks sjoveste og hyggeligste forlystelsesparker den helt rette for dig. 

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...

Ferieformen silent retreat hitter - se om det er noget for dig

Har du brug for at komme ned i gear, finde dig selv og finde en indre ro? Så er ferieformen silent retreat måske noget for dig. Læs mere...

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i bilen OG en god start på turen.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.