Oplev nogle af Danmarks bedste strande.
Oplev nogle af Danmarks bedste strande. Foto: iStock

Guide: Danmarks bedste badestrande

Danmark er begavet med en utrolig lang kystlinje – og mange steder også med meget fint sand. Det er en kombination, der skaber strande i verdensklasse. Se vores miniguide og find den strand, der passer perfekt til dig og din familie.

Skønne badestrande i Danmark

Der er strande i hele landet, så du skal aldrig køre særligt langt for at finde en egnet badestrand. De fleste strande er prydet med det blå flag, som er garant for, at vandet er rent. I højsæsonen kan du også finde mange strande, der er bemandet med livreddere i dagtimerne.

Noget for enhver smag

Danmark er således næsten helt omsluttet af vand. Ligegyldigt hvor du befinder dig i Danmark, så er der aldrig længere end 50 kilometer til kysten.

Det betyder, at vi på listen over lande med længst kystlinje ligger nummer 17 i verden trods vores beskedne størrelse. Med så meget kyst på så forholdsvist lidt plads, så er det klart, at det er muligt at finde nogle dejlige strande rundt omkring i landet, og der er virkelig noget for enhver smag.

Se Danmarks 10 største og bedste forlystelseparker for hele familien.

Fra vildt til listigt

Der er gode badestrande ved den vilde, jyske vestkyst, hvor bølgerne ofte går højt, og hvor du skal tage dig i agt for understrømme, og der er masser af bademuligheder i de indre danske farvande, hvor vandet ofte er mere roligt.

Der er små, listige strande med plads til ganske få gæster og så er der lange strækninger med strande så brede, at det er tilladt at køre i bil.

Og så skal du huske, at stranden også er et fantastiske sted uden for badesæsonen. Du kan altid gå på jagt efter det eftertragtede rav eller bare lade dig blæse igennem på en ruskende efterårsdag.

Her er 5 fantastiske strande spredt ud over landet, som alle er en dukkert værd! 

1. Bornholm

Ved Dueodde finder vi en af de flotteste strande. Det hvide og ultrafine sand er kendt i hele landet og er et af de steder, der skal besøges, når turen går til Bornholm. Vandet er klart og rent – og med mange revler, så der både er lavt og dybt tæt på kysten.Stranden strækker sig over flere kilometer på begge sider af øens sydspids. Den starter i Snogebæk som sommerhusenes nærmest helt egen smalle strand – bliver flere hundrede meter bred på sydspidsen og slutter igen "smalt i det". 

2. Sjælland

Gudmindrup strand ved Sejrøs Bugt er en rigtig familiestrand med lavt vand helt inde ved kysten. Den fine sandstrand støder op til forholdsvis lave klitter. I sommerferien er livreddere på plads, og der er toiletter ved p-pladsen. Når vinden arter sig, så er Gudmindrup Strand også ideel til  wind- og kitesurfing. Blev kåret som Danmarks bedste badestrand i 2007 af Jyllands-Posten.

3. Fyn

Kerteminde Nordstrand på Fyn er den mest populære strand i Kerteminde. Nordstranden er en udpræget sandstrand med mange revler. Det betyder, at man kan komme langt ud, før det bliver rigtig dybt. Af samme grund er den også børnevenlig. Her er parkeringsplads og en kiosk. Desuden er der også en badebro på stranden, beachvolley- og håndboldbaner og naturligvis toiletter.

Se idényts store guide til Danmarks hyggeligste og bedste kræmmermarkeder i 2018.

4. Jylland Øst (Bisnap)

Bisnap Strand ved Hals og Aalborg Bugt er også i den meget børnevenlige ende. Her er sandstrand, lave klitter og sandbund ude i vandet, som kun meget langsomt bliver dybere. Stranden er en del af en lang sammenhængende strand, der strækker sig fra Hals i den sydlige ende til Hou i den nordlige. Er vejret ikke til at bade, så er her en fantastisk gå- eller løbetur langs vandet.

5. Jylland Øst (Blåvand)

Blåvand Strand – lige nord for Esbjerg er en af perlerne blandt områdets fantastiske sandstrande. Stranden er delt op i en nord- og en syd-strand. Den sydlige del er delvist skærmet af Horns Rev, der sørger for at vandforholdene her er børnevenlige uden kraftig strøm og voldsomme bølger. Nordstranden derimod er mere vild og med et stort område med klitter, hvor det er muligt at finde læ på blæsende dage.

Her er listen over alle strande og havne på Sjælland med Blå Flag for 2018

Faxe: Feddet Strand

Holbæk: Blegstrædehagen, Holbæk Søbad Venedig, Nørrestænge Strand

Kalundborg: Havnsø Havn, Bjerge Sydstrand, Reersø Nordstrand, Vesterlyng Nordstrand, Ulstrup Sønderstrand, Saltbæk Badebro, Gisseløre Badebro, Mullerup Strand.

Køge: Køge Marina

Lejre: Herslev Havn, Herslev Strand

Næstved: Enø Strand

Ringsted: Haraldsted Lillesø

Roskilde: Vigen Strandpark

Slagelse: Revkrogen strand, Stillinge Strand, Svenstrup Strand, Færgehavnen Strand, Granskoven strand, Kobæk strand, Musholm Bugt Strand.

Sorø: Sorø Sø, Parnas, Tystrup Sø

Vordingborg: Hårbølle Strand, Svinø Strand, Klintholm, Ore Camping, Ulvshale Strand, Præstø Strand, Klinteparken

Frederikssund: Kulhuse Strand, Marbæk Strand

Gribskov: Gilleleje Veststrand, Tisvildeleje Strand, Rågeleje Strand, Tinkerup Strand, Dronningmølle Strand, Smidstrup Strand, Strandbakkerne, Stængehus, Strandbjerggård,

Halsnæs: Trekanten Strand, Liseleje Strand, Stranden ved Gråstenvej

Helsingør: Helsingør Nordhavn, Hornbæk Havn, Grønnehave Strand, Kronborgbugten, Langebro, Hornbæk Strand Øst, Hornbæk Strand Vest,

Ishøj: Ishøj Fritidshavn, Ishøj Strand, Brøndby Strand, Hundige Strand, Vallensbæk Strand

Leder du efter en strand på Fyn eller i Jylland? Find din strand her.

Kilde: VisitDanmark, VisitOdsherred og Destination Bornholm

19. juni 2018
Mere om Ferie

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er nemlig et gavmildt år, når det gælder fridage. Se, hvor mange året byder på, og hvornår de falder, her. 

Forlystelseparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelseparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbrin...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en ferie i et sommerhus en oplagt mulighed.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.

Derfor bør du sætte din kuffert i badekarret, når du rejser

Selvom det kan lyde mærkeligt, så er der én rigtig god grund til at placere din kuffert i hotellets badekar, når du er ude at rejse. På den måde mindsker du nemlig chancen for at få ubudne gæster med hjem.

Billige flyrejser - sådan snyder du rejsesøgemaskinerne og rejsebur...

Er du også træt af ubegribelige ekstragebyrer, når du booker flybilletter? Her er 10 tips til, hvordan du kan være et skridt foran Momondo,...

De bedste tips: Campingforberedelser til campingferie

Den bedste campingferie starter derhjemme. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal forberede sig på og sætte sig ind i, inden man kører...

Cykelferie i Danmark

Den rigtige oplevelse af Danmark får du i sadlen på en cykel.

10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark

Her får du 10 bud på særlige ferieoplevelser, du kan få lige her i Danmark.

6 skønne feriedestinationer til påskeferien

Hvis du gerne vil rejse i påsken, men har svært ved at bestemme dig for destinationen, er her 6 skønne steder, der måske kunne vække rejsely...

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

Tag i sommerhus hele året

Et ophold i et dansk feriehus kan være lige præcis dét, I har brug for uden for sæsonen.

Tag på ferie i Danmark - 20 danske naturperler

I Danmark er der aldrig langt mellem naturoplevelserne, men vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, landet byder på, kan du...