Oplev den afslappede stemning på campingferie.
Oplev den afslappede stemning på campingferie. Foto: Isabella, Hjarbæk Fjord Camping m.fl.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

Hvorfor vælge en campingferie?

På en campingplads leves livet afslappet, og der er fokus på et godt børneliv med masser af legekammerater og aktiviteter. Hvis du spørger børn, hvor de helst vil holde ferie, så scorer campinglivet højt hos de fleste. Her kan de finde legekammerater fireogtyve syv, der er altid aktivitetsmuligheder specielt til dem, de er tæt på strand eller vand, og det gør ikke så meget at møde op til frokost foran teltet med lidt sorte negle efter dagens første lege.

Tilbring en uforglemmelig dag med familien i en af disse forlystelsesparker.

De voksne, der foretrækker en ferie i campingvogn eller telt, prioriterer muligheden for at ”flytte sig” hurtigt lige så højt som det at kunne optræde i en såkaldt campinghabit (joggingtøj) uden at nogen løfter en finger.

Ferie med masser af luksus

Campinglivet rummer det hele – og i dag er campingpladserne af høj standard samtidig med, at de er beliggende på eller ved de allermest attraktive naturområder, vi har. Og selvfølgelig kan du nu også besøge campingpladser med eget vandland, havudsigt fra vognen, egen vandhane, privat familiebadeværelse og wellness.

I den anden ende af mulighederne kan du i dag finde fantastiske naturområder, hvor du må overnatte i telt eller primitive shelters. Så er du til naturen som nabo, så er en campingferie helt sikkert noget, der vil tilfredsstille både dig, ungerne – og din pengepung.

Se vores store guide til kræmmermarkeder i Danmark.

3 forskellige former for camping

Her finder du 3 forskellige former for camping, der varierer i pris og komfort, alt efter hvordan du ønsker at bo på din campingferie.   

1. Lej en hytte på en campingplads

Er du nybegynder som campist, så kan du tjekke temperaturen på livet her ved at leje en hytte på en campingplads. Alt efter beliggenhed og krav kan du finde hytter til en overnatningspris fra ca. 400 kr. i døgnet.

Her har vi besøgt ”Det lille hus ved fjorden”, der er beliggende nærmest i vankanten på Hjarbæk Fjord Camping. Her koster en overnatning for op til 6 personer fra 800 kr. + strøm.

2. Lej en campingvogn

En moderne campingvogn med fortelt, der er tilpasset individuelle krav, giver dig stort set de samme bekvemmeligheder som derhjemme. I tilgift er du i naturen, så snart du lyner teltet op.

3. Lej en teltplads

Skal det være endnu mere primitivt – og nemt at flytte sig rundt, så er teltet optimalt. Og teltet anno 2018 er både designmæssigt gennemtænkt, slidstærkt og funktionelt. Denne løsning er fra Isabella. 

Tjek ledighed og priser her

Her kan du tjekke ledighed og priser på campingpladser rundt i Danmark. Skal I flere af sted på campingferie, så lav en prioriteret liste over, hvilke krav i stiller. Det gør det nemmere, når I skal vælge campingplads.

Flere pladser har individuelle regler om opførsel, støj, husdyr m.m. Tjek dem, før I booker.

19. juni 2018
Mere om Ferie

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager i sommerhus i påsken, men hvordan er reglerne? Læs med og få opklaret om du kan tage i sommerhus.

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen,...

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af dit flyselskab. 

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbri...

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...

Ferieformen silent retreat hitter - se om det er noget for dig

Har du brug for at komme ned i gear, finde dig selv og finde en indre ro? Så er ferieformen silent retreat måske noget for dig. Læs mere her.

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i...

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.