Oplev den afslappede stemning på campingferie.
Oplev den afslappede stemning på campingferie. Foto: Isabella, Hjarbæk Fjord Camping m.fl.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

Hvorfor vælge en campingferie?

På en campingplads leves livet afslappet, og der er fokus på et godt børneliv med masser af legekammerater og aktiviteter. Hvis du spørger børn, hvor de helst vil holde ferie, så scorer campinglivet højt hos de fleste. Her kan de finde legekammerater fireogtyve syv, der er altid aktivitetsmuligheder specielt til dem, de er tæt på strand eller vand, og det gør ikke så meget at møde op til frokost foran teltet med lidt sorte negle efter dagens første lege.

Tilbring en uforglemmelig dag med familien i en af disse forlystelsesparker.

De voksne, der foretrækker en ferie i campingvogn eller telt, prioriterer muligheden for at ”flytte sig” hurtigt lige så højt som det at kunne optræde i en såkaldt campinghabit (joggingtøj) uden at nogen løfter en finger.

Ferie med masser af luksus

Campinglivet rummer det hele – og i dag er campingpladserne af høj standard samtidig med, at de er beliggende på eller ved de allermest attraktive naturområder, vi har. Og selvfølgelig kan du nu også besøge campingpladser med eget vandland, havudsigt fra vognen, egen vandhane, privat familiebadeværelse og wellness.

I den anden ende af mulighederne kan du i dag finde fantastiske naturområder, hvor du må overnatte i telt eller primitive shelters. Så er du til naturen som nabo, så er en campingferie helt sikkert noget, der vil tilfredsstille både dig, ungerne – og din pengepung.

Se vores store guide til kræmmermarkeder i Danmark.

3 forskellige former for camping

Her finder du 3 forskellige former for camping, der varierer i pris og komfort, alt efter hvordan du ønsker at bo på din campingferie.   

1. Lej en hytte på en campingplads

Er du nybegynder som campist, så kan du tjekke temperaturen på livet her ved at leje en hytte på en campingplads. Alt efter beliggenhed og krav kan du finde hytter til en overnatningspris fra ca. 400 kr. i døgnet.

Her har vi besøgt ”Det lille hus ved fjorden”, der er beliggende nærmest i vankanten på Hjarbæk Fjord Camping. Her koster en overnatning for op til 6 personer fra 800 kr. + strøm.

2. Lej en campingvogn

En moderne campingvogn med fortelt, der er tilpasset individuelle krav, giver dig stort set de samme bekvemmeligheder som derhjemme. I tilgift er du i naturen, så snart du lyner teltet op.

3. Lej en teltplads

Skal det være endnu mere primitivt – og nemt at flytte sig rundt, så er teltet optimalt. Og teltet anno 2018 er både designmæssigt gennemtænkt, slidstærkt og funktionelt. Denne løsning er fra Isabella. 

Tjek ledighed og priser her

Her kan du tjekke ledighed og priser på campingpladser rundt i Danmark. Skal I flere af sted på campingferie, så lav en prioriteret liste over, hvilke krav i stiller. Det gør det nemmere, når I skal vælge campingplads.

Flere pladser har individuelle regler om opførsel, støj, husdyr m.m. Tjek dem, før I booker.

19. juni 2018
Mere om Ferie

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er nemlig et gavmildt år, når det gælder fridage. Se, hvor mange året byder på, og hvornår de falder, her. 

Forlystelseparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelseparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbrin...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en ferie i et sommerhus en oplagt mulighed.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.

Guide: Danmarks bedste badestrande

Danmark er begavet med en utrolig lang kystlinje – og mange steder også med meget fint sand. Det er en kombination, der skaber strande i...

Derfor bør du sætte din kuffert i badekarret, når du rejser

Selvom det kan lyde mærkeligt, så er der én rigtig god grund til at placere din kuffert i hotellets badekar, når du er ude at rejse. På den måde mindsker du nemlig chancen for at få ubudne gæster med hjem.

Billige flyrejser - sådan snyder du rejsesøgemaskinerne og rejsebur...

Er du også træt af ubegribelige ekstragebyrer, når du booker flybilletter? Her er 10 tips til, hvordan du kan være et skridt foran Momondo,...

De bedste tips: Campingforberedelser til campingferie

Den bedste campingferie starter derhjemme. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal forberede sig på og sætte sig ind i, inden man kører...

Cykelferie i Danmark

Den rigtige oplevelse af Danmark får du i sadlen på en cykel.

10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark

Her får du 10 bud på særlige ferieoplevelser, du kan få lige her i Danmark.

6 skønne feriedestinationer til påskeferien

Hvis du gerne vil rejse i påsken, men har svært ved at bestemme dig for destinationen, er her 6 skønne steder, der måske kunne vække rejsely...

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

Tag i sommerhus hele året

Et ophold i et dansk feriehus kan være lige præcis dét, I har brug for uden for sæsonen.

Tag på ferie i Danmark - 20 danske naturperler

I Danmark er der aldrig langt mellem naturoplevelserne, men vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, landet byder på, kan du...