Glamping er ofte lagt an på velvære og eksklusive oplevelser i smukke rammer.
Glamping er ofte lagt an på velvære og eksklusive oplevelser i smukke rammer.

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og som ordet så rigtigt beskriver, har glamping alt, hvad den traditionelle udendørs campingtur har - bare krydret med luksus!

Med store bomuldstelte, bløde senge, brændeovne, elektricitet og køleskabe løfter glamping friluftslivet til et nyt niveau, der er perfekt til dig, der nyder naturoplevelser, men samtidig drømmer om komfort på ferien. Læs mere her.

Hvad er glamping?

Vi er ude i endnu en sammentrækning af ord – glamour og camping. Glamping er luksuscamping med et tvist, som handler om, at det også skal rumme noget usædvanligt og gerne spektakulært, for eksempel den vildeste luksus, den smukkeste udsigt eller en helt unik bolig. Man kan sige, at det er den campingferie, du bare ikke kan vente med at dele på Instagram.

Hvem er glamping velegnet til?

Selvom camping er børnevenligt, er glamping det ikke altid. Ofte er glamping lagt an på velvære og eksklusive oplevelser i smukke rammer. Men selvfølgelig kan man også glampe den med børnene, så længe man sikrer sig, at det er børneegnede steder, og at de er velkomne.

Hvor kan du tage på glamping?

Glamping er en ferieform, som breder sig hastigt. Den tiltrækker ikke mindst de mennesker, som før har været vant til at overnatte primitivt i naturlige omgivelser, og som nu er blevet lidt mere magelige – eller mere velhavende og gerne vil betale for det særlige, men stadig elsker at mærke natteluften og at vågne til naturens egne lyde. Glamping findes efterhånden i de fleste lande og i mange udgaver – fra mongolske jurt-telte (halvkugleformede filttelte) i smukke dale til cirkusvogne på klippeafsatser eller et stykke tropisk jungle med luksustelte, der har mere tilfælles med arabiske paladser end med barndommens spejdertelt.

Hvornår er det bedst at tage på glamping?

De fleste foretrækker at sove udendørs i sommerhalvåret, men der findes også vinterudgaver af glamping – ofte udstyret med svedehytter, saunaer eller andet, som gør det både eksotisk og muligt at holde varmen uden problemer.

Hvordan gør du?

Klassikeren er at skrive ‘glamping’ i Google-feltet, hvorefter du tilbringer resten af natten med at kigge på det hele, få lyst til det halve og have svært ved at vælge. Men på et eller andet tidspunkt lykkes det dig alligevel at vælge et sted eller flere. Og derefter er det som regel let nok – på glampingferie skal man sjældent medbringe andet end det, man ville have taget med på hotelferie. Sengetøj, køkkenudstyr (eller måltider), håndklæder og den slags er som regel med i prisen. 

Den anden mulighed er at beslutte sig for et område, du gerne vil holde ferie i, og derefter undersøge, om der er glampingsteder i nærheden. Airbnb har ofte glamping- udbydere, og ellers er det en god idé at spørge på lokale turistkontorer, alternativt at søge på stedets navn sammen med ‘glamping’. Websitet glampinghub.com er også et godt sted at begynde søgningen.

4. juni 2019
Mere om Ferie

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager i sommerhus i påsken, men hvordan er reglerne? Læs med og få opklaret om du kan tage i sommerhus.

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen,...

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af dit flyselskab. 

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbri...

Ferieformen silent retreat hitter - se om det er noget for dig

Har du brug for at komme ned i gear, finde dig selv og finde en indre ro? Så er ferieformen silent retreat måske noget for dig. Læs mere...

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i bilen OG en god start på turen.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.