Fyn er særlig fin for børnefamilier

Fyn er en helt vidunderlig feriedestination for børn og voksne i alle aldre. Tag tilbage i tiden og se riddere fra Middelalderen, besøg Europas bedste zoo, eller gå i H.C. Andersens fodspor. Muligheder er der nok af på den skønne, danske ø.

Af: , 31. januar 2017

Skal ungerne have oplevelser fyldt med eventyr, historie og spænding, er Fyn en oplagt destination. Og efterfølgende kan børnenes nye viden fordøjes på én af øens mange badestrande. Fyn er ikke lig med store forlystelsesparker. Til gengæld byder øen på mere autentiske attraktioner, hvor man både som barn og som voksen kan gå på opdagelse og få input med hjem til 'øverste hylde'.

Ét af de steder er Egeskov, som er én af Fyns største turistattraktioner – en oplevelse, man ikke må gå glip af, når man besøger det fynske. Egeskov er Europas bedst bevarede vandborg og ligger idyllisk placeret i en kæmpe park, som har vundet adskillige havepriser. Egeskov byder på oplevelser til flere dage for hele familien. 

Europas bedste zoo med 130 arter

Odense ZOO er én af Fyns allermest besøgte attraktioner. Den flotte pris som Europas bedste fik zoo'en i 2013 og igen i 2015, bl.a. fordi man som gæst kan komme helt tæt på dyrene og opleve dem i naturlige og afslappede omgivelser.

Odense ZOO ligger som en af byens grønne oaser i udkanten af Odense centrum. Haven er bygget op omkring en lang række miljøer, som er skabt, så de virker så naturtro som muligt. Når man går rundt i haven, har man mulighed for at komme helt tæt på dyrene, samtidig med, at man har oplevelsen af, at man befinder sig på savannen, i Antarktis eller i junglen.

Oplev ridderne fra middelalderen

En tredje familievenlig fynsk oplevelse er et besøg på Nyborg Slot. Et par gange om året levendegøres Nyborg Slot og området omkring med utallige riddere, væbnere og handlende. Det sker bl.a. til Danehof i juli og til Nyborg Kampdage i september.

Gå i H.C. Andersens fodspor

En fynbo, man er ekstra stolt af på Fyn, er naturligvis H.C. Andersen, og de fleste kender hans eventyr. Men ikke alle ved, hvordan Danmark så ud, da H.C. Andersen levede. Det kan man opleve på frilandsmuseet Den Fynske Landsby ved Odense.

Et besøg her er som en tur på landet i den verdensberømte digters tid. Museet består af en række gårde og huse, der alle har stået i landsbyer rundt omkring på Fyn og øerne. Her kan man møde det liv, der blev levet i en landsby i 1800-tallet. 

En anderledes måde at opleve eventyrene på foregår ombord på en af Odense Aafarts både: Med H.C. Andersen ombord sejler I ind i de kendte eventyr, som i små tableauer og skuespil foregår på åbredden. Svinedrengen og Prinsessen kysser, Lille Claus smider sækken med Store Claus fra broen og ned i åen og Kejseren i sine nye klæder knejser frem.

Andetsteds i Odense ligger Børnekulturhuset Fyrtøjet, som formidler H.C. Andersens eventyr med poesi, nytænkning af kultur for børn og masser af nærvær. Fyrtøjet har sin helt egen måde at formidle eventyr på, med drama, musik, fortælling, værksteder og kostumer – det er endda muligt at gå i hans fodspor rundt i Odense (enten med guide eller på egen hånd med app'en "H.C. Andersens Odense").

Besøg Danmarks Jernbanemuseum

I centrum af Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum. I den rustikke remisebygning fra 1954 kan man opleve den danske jernbanehistorie fra Danmarks ældst bevarede lokomotiv fra 1868 til et stort dieselelektrisk lokomotiv.

Find inspiration til flere oplevelser her.

31. januar 2017
Mere om Fyn

Ferie på Fyn med tre fantastiske attraktioner

Fyn har naturligvis mere end tre oplevelser og seværdigheder at byde på, men de tre idényt har valgt ud – Naturama i Svendborg, Gorillapark og Egeskov på Midtfyn – giver dig og familien smuk natur og lærerig underholdning.

Seværdighed i Danmark - Naturama i Svendborg

Ved siden af Svendborgs Zoologiske Museum ligger Naturama - Danmarks eneste naturteater. Med skiftende lys, avanceret lyd, flotte film og...