Mange danskere kan lide at tilbringe deres fritid i naturen.
Mange danskere kan lide at tilbringe deres fritid i naturen. Foto: PR-foto

Friluftsferie i Danmark? Tre gode råd til weekendturen

Mens nætterne hastigt bliver lysere og dagene længere, er højsæsonen for vandreture og overnatninger i den frie natur over os. Danskerne søger i stigende grad de rene naturoplevelser.

Af: Ida Andersen, 18. maj 2020

Foråret er i fuld færd med at varsle sommerens komme, og som aftenerne bliver lunere og lysere, nærmer vi os de bedste betingelser for at dyrke, hvad danskerne søger mere end nogensinde: Friluftsliv – de pureste, naturlige oplevelser i den danske natur.

– Friluftsliv har i den grad været en aktivitet i vækst gennem de seneste år. Det er båret af en søgen mod naturen, som vi har oplevet siden finanskrisen, hvor vi begyndte at efterspørge de autentiske oplevelser og mere basale værdier i livet – ofte i form af oplevelser i naturen. Især i år som følge af corona vil vi sandsynligvis se, at endnu flere bliver i Danmark og blandt andet vælger shelter- og teltture til, siger trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg i en pressemeddelelse fra Biltema.

Hos Biltema har man også tydeligt mærket tendensen. Her er salget af friluftsrelaterede produkter steget markant gennem de seneste måneder.

– Vi har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Rygsække, telte, friluftskøkkener, termokander og andre produkter til en weekend i shelter eller til en rask vandretur i den danske natur går i øjeblikket som varmt brød. Og når vi taler med kunderne, er der ingen tvivl om, at rigtig mange i øjeblikket prioriterer de simple og nære oplevelser ude i naturen, fortæller Per Normann, som rådgiver kunderne om køb af udstyr til friluftsliv.

Er du blandt de mange, der vil gøre alvor af en overnatning eller vandretur i naturen er her tre gode råd til, hvordan du kommer godt fra start.

 

1. Hold dig varm

Når du skal på tur i det fri, kan vigtigheden af ordentlig påklædning kke understreges nok. Undersøg, hvordan vejret bliver, inden du tager afsted, og pak derefter. Det gælder både tøj og fodtøj. Sørg for at holde dig tør, og tag hellere for varmt tøj med end for koldt. Og skal du overnatte, er liggeunderlag ogsovepose en nødvendighed. 

 

2. Hav grejet i orden

Uanset om du skal vandre en formiddag eller tilbringe en nat i shelter eller telt, må du ikke gå ned på udstyret. Til madlavning skal du pakkefriluftskøkken eller en gryde, der må komme på bål samt tændstikker, brænde,tallerken og bestik. Medbring derudover altid en drikkedunk med vand. Når natten falder på, er det en god idé med en lommelygte eller pandelampe, og medbring toiletpapir og håndsprit hvis du skal på toilet.

 

3. Lær dit udstyr at kende

Inden du begiver dig ud i naturen, er det en rigtig god idé at afprøve dit udstyr. Så ved du, hvordan det virker, og du er sikker på, at grejet ikke er i stykker. Slåteltet op, og afprøv dit udekøkken på forhånd hjemme i haven, så du bliver fortrolig med grejet.

18. maj 2020 Ida Andersen
Mere om Ferie

Nu kommer frosten: Sådan sikrer du sommerhuset

Salget af sommerhuse er steget markant i 2020, og de mange nye sommerhusejere går nu deres første vinter i møde. Læs mere om, hvordan du kan gøre sommerhuset klar til vinterens kulde og frost her.

Pas på smitten: Sådan kommer du sikkert gennem efterårsferien

Hvad skal man lave i en coronaramt efterårsferie? Sundhedsstyrelsen kommer nu danskerne til hjælp med inspiration til aktiviteter, som både...

Den ultimative guide til Danmarks blomsterparker og botaniske haver

Skal du holde ferie i Danmark, så tag en tur rundt i landet og bliv inspireret til din egen have i Danmarks flotteste blomsterparker og...

Genialt trick: Sådan sparer du kassen på sommerhusleje

Hvis du skal opleve andre kroge af Danmark denne sommer, så skal du sikkert også leje et sommerhus. Der er nemlig mange penge at hente ved at leje et sommerhus, hvis du kender denne finte for at opnå optimal udbytte.

Danske dyreparker - den ultimative guide

Skal du holde ferie i Danmark i år, så forkæl dig selv og familien med en tur til en af de danske dyreparker eller zoologiske haver. idenyt...

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager...

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen, er der en række ting, du skal have styr på, hvis du vil styre uden om uheld og bøder.

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove...

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har samlet alt, du skal vide for at vælge det helt rigtige spahotel, her. 

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej,...

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekenden eller nyde en længere ferie med masser af hygge og afslapning.

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...