Tag familien med i en af Danmarks forlystelsesparker.
Tag familien med i en af Danmarks forlystelsesparker. Foto: iStock

Forlystelseparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelseparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbringe en herlig feriedag med familien, så er idényts store guide til Danmarks sjoveste og hyggeligste forlystelsesparker den helt rette for dig. 

Forlystelsesparker i Danmark

Det kan være lidt af en jungle at danne sig et overblik over alle Danmarks forlystelsesparker. Derfor har vi lavet denne liste over Danmarks mest populære forlystelseparker for hele familien. På listen finder du både forlystelsesparker i Jylland, på Sjælland og en enkelt på Bornholm.

Sidst i artiklen finder du også tips til andre oplevelser og dagsudflugter til spændende sommerforlystelser i både Danmark og Sverige. 

Links til 10 forlystelsesparker i Danmark

Du kan blive ført direkte til vores omtale af den forlystelsespark, du søger, ved at klikke på et af de 10 links herunder. Du er naturligvis også velkommen til bare at scrolle videre på siden.

Links til 8 andre oplevelser i Danmark og Sverige

Bliv ført direkte til de øvrige oplevelser, vi omtaler i artiklen, ved at klikke på et af de følgende links. 

Forlystelsespark med sjove oplevelser for hele familien.

Forlystelsesparker i Jylland

1. Fårup Sommerland

Snup picnickurven og tag familien med på skovtur i Fårup Sommerland.

Fårup Sommerland er Danmarks nordligste sommerland med sin placering mellem Blokhus og Løkken i Nordjylland.

Forlystelsesparken åbnede i 1975 og har i dag omkring 60 forskellige forlystelser for hele familien, heriblandt også et vandland.

Find åbningstider og øvrig information om Fårup Sommerland her.

2. Djurs Sommerland

”Er du voksen, midtimellem eller lille? Så’ det Djurs Sommerland!”. Det er ikke for ingenting at Djurs Sommerlands velkendte jingle lyder således. Forlystelsesparken, som er placeret på Djursland ikke så langt fra Århus, er nemlig Nordens største sommerland med vandland og i alt 60 forlystelser for hele familien.

Find åbningstider og øvrig information om Djurs Sommerland her.

3. Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er en mindre forlystelsespark i Århus, med omkring 40 forlystelser, boder, spil og legepladser. Tivoli Friheden har desuden musikkoncerter og andre spændende events, der er værd at tjekke ud.

Find åbningstider og øvrig information om Tivoli Friheden her.

4. Jesperhus Blomsterpark

Jesperhus Blomsterpark ligger på Mors og målretter sig især mod børnefamilier. Ud over et indendørs og udendørs legeland har Jesperhus Blomsterpark blandt andet også et badeland, en børnevenlig zoo og en 4D biograf.

Find åbningstider og øvrig information om Jesperhus Blomsterpark her.

5. LEGOLAND

I 1968 slog LEGO dørende op for LEGOLAND i Billund. Parken, der dengang primært bestod af LEGO-udstillinger, har sidenhen udviklet sig til en forlystelsespark med mere end 50 forlystelser for børnefamilier.

Find åbningstider og øvrig information om LEGOLAND her

Til toppen

Legoland forlystelsespark for hele familien

Forlystelsesparker på Sjælland og Fyn

6. Bakken

Bakken (eller Dyrehavsbakken) blev grundlagt helt tilbage i 1583, hvilket gør parken til den ældste forlystelsespark i verden.

Parken er lokaliseret i Klampenborg i Nordsjælland og består af 33 forlystelser samt masser af spilleboder.

Find åbningstider og øvrig information om Bakken her.

7. Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er placeret i Nordvestsjælland med omkring 60 forskellige forlystelser og aktiviteter, herunder også et badeland. Parken er velegnet til børnefamilier med små børn, da forlystelserne ikke er så vilde.   

Find åbningstider og øvrig information om Sommerland Sjælland her.

8. Tivoli i København

Det er ikke for ingenting, at Tivoli i København er en af Europas mest besøgte forlystelsesparker. Parken er placeret i hovedstadens hjertet og lever hvert år op til mottoet: ”Altid som aldrig før”.

Tivoli består af omkring talrige forlystelser, boder og spil. Derudover arrangerer parken hver sommer til Fredagsrock, hvor danske såvel som internationale kunsterne optræder på den store scene i parken.

Find åbningstider og øvrig information om Tivoli her.

Til toppen

Sjove forlystelser og oplevelser i Tivoli

9. BonBon-Land

BonBon-Land opstod oprindeligt på baggrund af det populære BonBon-slik og slog for første gang dørene op for besøgende gæster i 1992.

Forlystelsesparken ligger nær ved Næstved på Sydsjælland og har i dag omkring 60 forlystelser, der egner sig for hele familien.

Find åbningstider og øvrig information om BonBon-Land her

Forlystelsespark på Bornholm

10. Brændesgårdshaven

Brændesgårdshaven var oprindeligt Bornholms smukkeste have, som hørte til en stor gård, og som i 1933 blev åbnet for besøgende. I dag består Brændesgårdshaven både af et legeland, et vandland og en dyrepark.

Find åbningstider og øvrig information om Brændesgårdshaven her.

Til toppen

Udflugt til sommerland med en masse sjove forlystelser

Øvrige oplevelser i både Danmark og Sverige

Er du allerede bekendt med de ovennævnte forlystelsesparker i Danmark, og vil du gerne prøve noget nyt eller anderledes med din familien? Så er her yderligere 8 hyggelige og sjove steder fulde af oplevelser i både Danmark og Sverige.

1. Liseberg Forlystelsespark (Sverige)

Afhængig af hvor i Danmark du bor, er det muligt at besøge Liseberg forlystelsespark på en dagsudflugt til Sverige. Den populære forlystelsespark ligger nemlig bare et par kilometer fra Gøteborgs centrum og er bestemt køreturen værd.

Parken har omkring 30 forlystelser for både store og små, og byder derudover på livemusik, spillehaller, spisesteder og meget mere.

Find åbningstider og øvrig information om Liseberg Forlystelsespark her.

2. Dinos Legeland

Dino Legeland ligger i Ishøj tæt på København og er en af Nordeuropas største, indendørs legelande, som jo også er en slags forlystelsespark. Dinos Legeland målretter sig børn i alderen 5-13 år og leger med tanken om at føre  sine besøgende 65 millioner år tilbage i tiden, til dengang dinosaurer vandrede på jorden.

Legelandet har åbent alle dage året rundt. Find åbningstider og øvrig information om Dinos Legeland her.

3. Den Blå Planet

Hvis sommervejret ikke er så lovende, som du havde håbet på, så tag hele familien med i Den Blå Planet. Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium bestående af syv millioner liter vand med tusindvis af dyr.

Akvariet vækker nysgerrighed og fascination hos store såvel som små.

Find åbningstider og øvrig information om Den Blå Planet her.

Akvarium med en masse spændende fisk

4. Experimentarium

Danmarks Experimentarium er et science center for nysgerrige børn og voksne. Gennem leg og læring søger Experimentarium at aktivere videnskabsmennesket i os alle ved at give centerets besøgende mulighed for aktivt at være en del af videnskaben.

I 2017 åbnede centret dørene op for et helt nyt Experimentarium i Hellerup. Der er åbent næsten alle dage i året.

Find åbningstider og øvrig information om Experimentarium her.

5. Lalandia Badeland

Lalandias badeland, Aquadome, er et tropisk vandland med mange sjove vandrutsjebaner, bølgebassin, spapools og wellnessoplevelser for hele familien. Derudover er Lalandia igennem årene blevet meget mere end bare et badeland. Ja, faktisk til sin helt egen form for forlystelsespark. Feriecenteret byder nemlig også på et vinterland med en skøjtehal og en skibakke, et Monky Tonky Land, et sports- og fitnessområde, en biograf, et bowlingcenter og meget mere underholdning for hele familien.

Lalandia Badeland ligger både i Billund i Jylland og i Rødby på Sjælland. Begge badelande/forlystelsesparker kan både besøges en enkelt dag eller bookes med overnatninger.

Find åbningstider og øvrig information om Lalandia Badeland her.

6. Knuthenborg Safaripark

I Knuthenborg Safaripark kan I komme helt tæt på vilde dyr fra hele verden. Safariparkens gæster får nemlig lov at køre med bil igennem parken, hvor dyrene frit går rundt på de store områder – også de store rovdyr.

Derudover åbnede Safariparken i 2015 Limpopoland, der rummeret legeland, forlystelser og øvrige aktiviteter for hele familien.

Find åbningstider og øvrig information om dyreparken og forlystelsesparken Knuthenborg Safaripark her.

Til toppen

Knuthenborg Safaripark er en oplevelsespark for hele familien

7. Astrid Lindgrens Verden / Pippiland (Sverige)

Astrid Lindgrens Verden er en eventyrpark primært for børn i alderen 4-8 år. Parken er inspireret af Lindgrens mange fortællinger om Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter, Karlsson på Taget, og så videre. Her bliver børnene en del af forfatterens historier, da parken fra maj til august er et levende teater med op omkring 50 forestillinger dagligt.

Parken ligger i Vimmerby, 4-5 timers kørsel fra København. Vi anbefaler derfor at besøge forlystelsesparken Pippiland i forbindelse med en overnatning i Sverige. 

Find åbningstider og øvrig information om Astrid Lindgrens Verden her.

8. Universe Oplevelsespark (Danfoss)

I Universe Oplevelsespark på Als inviteres børn og unge til at gå på opdagelse i naturvidenskabens og teknologiens forunderlige verden.

I oplevelsesparken kan I blandt andet bygge jeres egen vandraket, opleve parkens virtuelle verden, forsøge at løfte en bil eller mange andre sjove ting.

Find åbningstider og øvrig information om Universe Oplevelsespark her.

Mangler vi en forlystelsespark

Har vi ikke fået det hele med? Mangler vi stadig en af de store og populære forlystelsesparker i Danmark? Så er du velkommen til at skrive ind enten direkte her på idenyt.dk eller via idényts Facebook-side. Og så håber vi ellers bare, at du og din familie får en rigtig god oplevelse i en af Danmarks mange og herlige forlystelsesparker!

Til toppen

10. januar 2018
Mere om Ferie

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er nemlig et gavmildt år, når det gælder fridage. Se, hvor mange året byder på, og hvornår de falder, her. 

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en...

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.

Guide: Danmarks bedste badestrande

Danmark er begavet med en utrolig lang kystlinje – og mange steder også med meget fint sand. Det er en kombination, der skaber strande i...

Derfor bør du sætte din kuffert i badekarret, når du rejser

Selvom det kan lyde mærkeligt, så er der én rigtig god grund til at placere din kuffert i hotellets badekar, når du er ude at rejse. På den måde mindsker du nemlig chancen for at få ubudne gæster med hjem.

Billige flyrejser - sådan snyder du rejsesøgemaskinerne og rejsebur...

Er du også træt af ubegribelige ekstragebyrer, når du booker flybilletter? Her er 10 tips til, hvordan du kan være et skridt foran Momondo,...

De bedste tips: Campingforberedelser til campingferie

Den bedste campingferie starter derhjemme. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal forberede sig på og sætte sig ind i, inden man kører...

Cykelferie i Danmark

Den rigtige oplevelse af Danmark får du i sadlen på en cykel.

10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark

Her får du 10 bud på særlige ferieoplevelser, du kan få lige her i Danmark.

6 skønne feriedestinationer til påskeferien

Hvis du gerne vil rejse i påsken, men har svært ved at bestemme dig for destinationen, er her 6 skønne steder, der måske kunne vække rejsely...

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

Tag i sommerhus hele året

Et ophold i et dansk feriehus kan være lige præcis dét, I har brug for uden for sæsonen.

Tag på ferie i Danmark - 20 danske naturperler

I Danmark er der aldrig langt mellem naturoplevelserne, men vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, landet byder på, kan du...