Denne artikel er sponsoreret

Er et almindeligt maraton for let for dig? Se 5 vilde bud på din næste udfordring

Maratonløb kan være meget mere end 42,195 kilometers løb på flade, asfalterede veje. Adventure Marathon er maratonrejser, som kombinerer et udfordrende løb med rejseeventyr på spektakulære steder, hvor det vigtigste ikke er at få den bedste tid, men at få en på opleveren. Læs her vores guide til maratonrejser, der foregår i usædvanlige omgivelser rundt om i verden.

Var det noget med en leopard som løbemakker? I takt med den stigende popularitet er maratonløb de senere år blevet vildere og vildere - bogstaveligt talt. At løbe maraton på savannen er bare én af flere muligheder for eventyrlystne løbere, som har lyst til at tage løbeskoene med ud i verden og kombinere maraton med fantastiske naturoplevelser på en eksotisk ferie.

Måske du allerede har gennemført Copenhagen Marathon eller et af de andre maratonløb i europæiske storbyer og savner nye udfordringer? Adventure Marathon foregår i endestående omgivelser og særpræget natur i et udfordrende terræn. Det er altså helt anderledes fysisk krævende end et normalt maraton, og du kan derfor ikke forvente at slå din personlige rekord – til gengæld kan du forvente en oplevelse for livet.

Vi kommer her med fem bud på fantastiske maratonrejser på usædvanlige steder i verden. Alle løbene er danskejede og startet af Albatros Travel, der har lavet maratonløb siden 1999, så her er du sikret en god og tryg oplevelse.

Den Sydafrikanske savanne

”The Big Five” er en gammel jagtbetegnelse for de fem afrikanske dyr, som er sværest og farligst at nedlægge: Løven, leoparden, elefanten, bøflen og næsehornet. Det er blandt andet disse dyr, du kan komme helt tæt på til The Big Five Marathon, som foregår på den Sydafrikanske savanne. Her er der intet hegn, som adskiller dig fra de vilde dyr!

Ruinbyen Petra i Jordans ørken

I Jordan får du en sveddryppende kulturel og historisk naturoplevelse, når du løber i den bagende sol fra ruinerne i den imponerende oldtidsby Petra gennem det flotte månelignende ørkenlandskab. Når du har gennemført maratonet, kan du passende tage en dukkert i Det Døde Hav. 

Den Kinesiske Mur

Mange løbere har ramt muren, når de har forsøgt at gennemføre The Great Wall Marathon. De tusindvis af trappetrin og stejle bakker i og omkring Den Kinesiske Mur er en udfordring for selv de mest garvede maratonløbere, men ikke desto mindre er denne maratonrejse en kæmpe oplevelse, du aldrig glemmer.

Grønlands indlandsis

Få en enestående natur- og løbeoplevelse til ”verdens mest cool maraton”, som finder sted i den grønlandske by Kangerlussuaq lige nord for Polarcirklen. Her løber du i det fascinerende, isfunklende landsskab ad snebeklædte veje og på indlandsisen.

Tempelbyen Bagan i Myanmar

Marco Polo beskrev i sin tid byen Bagan i Myanmar som ”verdens flotteste syn”. Det forstår man godt. Den ældgamle tempelby er den dag i dag hjemsted for over 2000 buddhistiske templer spredt ud over det smukkeste slettelandskab. Den historiske by emmer af storhed – måske det smitter af på dit løb?

Kan du mærke eventyrlysten trække i benene, kan du læse mere om maratonrejserne her

3. juli 2018
Mere om Ferie

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har samlet alt, du skal vide for at vælge det helt rigtige spahotel, her. 

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Sådan udlejer du dit sommerhus med succes

Står dit sommerhus ofte tomt? Ved at udleje din feriebolig kan du både give dit hus liv og samtidig få dækket mange af dine faste udgifter....

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er nemlig et gavmildt år, når det gælder fridage. Se, hvor mange året byder på, og hvornår de falder, her. 

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej,...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbringe en herlig feriedag med familien, så er idényts store guide til Danmarks sjoveste og hyggeligste forlystelsesparker den helt rette for dig. 

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i...

Det SKAL du have styr på ved leje af sommerhus

Lejer du et sommerhus er mulighederne mange. Skal du leje gennem privat eller bureau? Hvor meget koster det? Få tips til hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du undgår ubehagelige overraskelser.

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en...

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

Tag i sommerhus hele året

Et ophold i et dansk feriehus kan være lige præcis dét, I har brug for uden for sæsonen.