Foto: Getty Images

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager i sommerhus i påsken, men hvordan er reglerne? Læs med og få opklaret om du kan tage i sommerhus.

Af: Karoline Faxe , 27. marts 2020

De fleste danskere har forhåbentlig aflyst årets påskefrokoster. I hvert fald, hvis de involverer gæster udefra. Det er nemlig ikke tid til at have gæster lige nu.

Men traditionelt er påskedagene også en tid, hvor mange tager i sommerhus. Og det er ikke forbudt - hvis ellers man tænker sig om.

Det slår statsminister Mette Frederiksen fast på facebook.

Det er dog ikke det samme som at du skal forvente at de faste beboere i sommerhusområderne står klar med åbne arme, hvis du vælger at spendere påskedagene i deres nabolag.

På sociale medier florerer allerede nu historier om ærgerlige møder mellem sommerhusgæster og lokale, der ikke er glade for udsigten til at der bringes smitte ind udefra til deres by.

Derfor kan det være en god idé, at tage en række forholdsregler, hvis du gerne vil holde påskeferie væk hjemmefra.

Vi har samlet tre gode råd baseret på myndighedernes anbefalinger og almindelig sund fornuft.

Hold afstand og hold dig til dine nærmeste

At tage i sommerhus skal ikke være en undskyldning for at mødes med familie og venner fra nær og fjern. Hold dig sammen med dem, du også ser i din hverdag - din ægtefælle og jeres børn. Ligeledes gælder det, at når i færdes udenfor sommerhusgrunden skal i de anbefalede to meters afstand til andre og i øvrigt følge myndighedernes anbefalinger til hygiejne og lignende. Akkurat, som du skal gøre derhjemme.

Hold dig informeret - og vær fleksibel

På rygteplan lyder det at regeringen overvejer, at indførere forbud mod at mødes mere end 2 personer skriver TV2 . Uanset om det bliver til virkelighed eller ej bør du holde dig informeret om nye tiltag, der kan ændre, hvordan du og din familie skal gebærde jer.

Af samme grund er det en god idé, at lægge planer der let kan ændres igen - reglerne ændrer sig hurtigt i disse dage og en tur, der ser ud som en god idé i dag er det ikke nødvendigvis i morgen.

Køb ind hjemmefra

Det her er ikke en lov - men en anbefaling herfra. Hvis du rejser fra en by til en anden er der en risiko for, at du tager smitte med, der ikke var der i forvejen, og det mindste du kan gøre er at forsøge at undgå at smitte lokalbefolkningen.

Det kan du blandt andet gøre ved at gøre ind hjemmefra - om muligt online - og sørge for, at du har, hvad du skal bruge til hele turen.

Eksempelvis kan du købe frosne rundstykker med i stedet for at gå til bageren om morgenen. Det er selvfølgelig synd for ham, men det er også synd, hvis du smitter de lokale beboere der også holder hans forretning i gang året igennem.

Det er en krævende tid for os alle, hvor vi ikke har den samme frihed til at gøre hvad vi vil, som vi plejer at have. Vi har tidligere bragt en artikel om, hvordan du bevarer din fysiske og psykiske sundhed mens du holder dig på afstand af andre - du kan også læse vores gode råd til, hvordan du kan få tiden til at gå - derhjemme eller i sommerhus - mens din frihed er begrænset.

 

27. marts 2020 Karoline Faxe
Mere om Ferie

Nu kommer frosten: Sådan sikrer du sommerhuset

Salget af sommerhuse er steget markant i 2020, og de mange nye sommerhusejere går nu deres første vinter i møde. Læs mere om, hvordan du kan gøre sommerhuset klar til vinterens kulde og frost her.

Pas på smitten: Sådan kommer du sikkert gennem efterårsferien

Hvad skal man lave i en coronaramt efterårsferie? Sundhedsstyrelsen kommer nu danskerne til hjælp med inspiration til aktiviteter, som både...

Den ultimative guide til Danmarks blomsterparker og botaniske haver

Skal du holde ferie i Danmark, så tag en tur rundt i landet og bliv inspireret til din egen have i Danmarks flotteste blomsterparker og...

Genialt trick: Sådan sparer du kassen på sommerhusleje

Hvis du skal opleve andre kroge af Danmark denne sommer, så skal du sikkert også leje et sommerhus. Der er nemlig mange penge at hente ved at leje et sommerhus, hvis du kender denne finte for at opnå optimal udbytte.

Danske dyreparker - den ultimative guide

Skal du holde ferie i Danmark i år, så forkæl dig selv og familien med en tur til en af de danske dyreparker eller zoologiske haver. idenyt...

Friluftsferie i Danmark? Tre gode råd til weekendturen

Mens nætterne hastigt bliver lysere og dagene længere, er højsæsonen for vandreture og overnatninger i den frie natur over os. Danskerne...

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen, er der en række ting, du skal have styr på, hvis du vil styre uden om uheld og bøder.

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove...

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har samlet alt, du skal vide for at vælge det helt rigtige spahotel, her. 

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej,...

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekenden eller nyde en længere ferie med masser af hygge og afslapning.

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...