Foto: istockphoto

De bedste tips: Campingforberedelser til campingferie

Den bedste campingferie starter derhjemme. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal forberede sig på og sætte sig ind i, inden man kører ud på den åbne landevej. Du finder her de bedste råd til, hvordan familien får den absolut bedste campingferie.

Af: Amanda Vejle , 1. maj 2017

Gode råd til campingturen

Der er rigtig mange ting at have styr på, når man skal på campingferie. Det er derfor vigtigt, at man forbereder sig godt og gør alt det nødvendige forarbejde, der skal til for at få den bedst mulige campingferie.

Få styr på campingpasset

Skal du på ferie med din campingvogn, skal du først og fremmest have et campingpas. På de fleste danske campingpladser er det obligatorisk med et gyldigt campingpas. Der er også en lang række campingpladser i Sverige, hvor campingpasset også er påkrævet.

Det er ikke alle campingpladser i udlandet, hvor det påkræves, at man har et campingpas, men det er som udgangspunkt godt at have. Det fungerer nemlig som dit ID-kort på campingpladsen, og du behøver derfor ikke at aflevere dit rigtige pas.

Planlæg ruten hjemmefra

Du behøver ikke planlægge din rute ned til mindste detalje, men det er altid en god idé at forberede dig nogenlunde på, hvor turen skal gå hen. På den måde har du mulighed for at nærstudere de forskellige destinationer hjemmefra.

Hele familien skal først og fremmest blive enige om, hvor I har lyst til at holde ferie.Hvis I planlægger at tage på ferie i højsæsonen, kan det være en fordel at ringe og booke plads på campingpladsen inden afrejse. Især i Sydeuropa kan de populære pladser være umulige at få fingrene i, hvis du ikke har foretaget bestillingen på forhånd.

Læs også: 10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark 

 

Få styr på papirarbejdet og vejafgifter

Når du på forhånd ved, hvor turen går hen, er det nemmere at finde gode råd om, hvad der skal betales af forskellige former for tunnel-, vej- og broafgifter. I mange europæiske lande skal du nemlig betale motorvejsafgifter for at få lov til at køre på vejene.

Hvis du skal køre i Schweiz, skal du eksempelvis have et motorvejsmærkat til både bil og campingvogn. Nogle lande har også et krav om, at du har to advarselstrekanter med, når du eksempelvis kører med anhænger.  

En anden vigtig ting, når du kører afsted på campingferien, er at have alle papirer og dokumenter i orden. Eksempelvis er det vigtigt, at du medbringer registreringsattest på både bil og campingvogn på hele turen.

Hold øje med campingvognens vægt

Det kan være fristende at udnytte alt den ekstra plads i campingvognen til at pakke alt det, du synes, skal med på ferie. Men vær opmærksom, når du pakker vognen, så du ikke kommer til at overskride vognens maksimale vægt.

Første gang du pakker campingvognen, er det derfor vigtigt at du vejer alle de ting, du pakker i campingvognen. Ved at føre det på en pakkeliste kan du fra gang til gang se, hvor meget vægt du pakker i campingvognen.

Det kan være fristende at tage de samme ting med, som I plejer at bruge derhjemme, men der er mange fordele ved at købe specielt campingudstyr. Det vejer og fylder mindre og har som regel sværere ved at gå i stykker, da det ofte er lavet af forskellige plast- og letvægtsmaterialer.

Læs også: Cykelferie i Danmark

Sørg for at campingvognens vægt er i balance 

Campingvognens tyngdepunkt skal ligge så lavt som muligt og helst lige over akslen. Det giver nemlig de bedste køreforhold og dermed en højere sikkerhed under kørslen. Derfor skal du placere de ting, der vejer meget – eksempelvis fortelt og teltstænger – lige over campingvognens aksel.

Dette skal tages meget seriøst, da en campingvogn, hvor tyngdepunktet ligger højt i vognen, hurtigt bliver meget ustabil og let kommer til at slingre.

Du skal også huske at holde øje med, at der er vægtbalance mellem højre og venstre side i campingvognen. Nogle campingvogne er designet med både køkken og bad i samme side, så der skal muligvis kompenseres for dette under pakningen.

Husk at tage højde for fyldt vandtank og eventuelt også spildevandstank. 

Læs også: Kattelem med chip og andre elektroniske kattelemme

Kugletrykket skal være korrekt 

At holde øje med kugletrykket på campingvognen er også vigtigt. Det er samtidig også et emne, der er ligeså mange meninger om, som der er sandkorn i en sandkasse.  

Et for højt kugletryk mindsker forhjulenes vejgreb, hvilket særligt har betydning ved igangsætning på glat eller løst underlag. Et for lille kugletryk kan få campingvognen til at ligge uroligt på vejen og sænke den kritiske kørehastighed, hvormed campingvognen kan gå i slinger.

Sørg for et så stort kugletryk som muligt, men overskrid ikke hverken campingvognens eller bilens øvre grænse for, hvor stort kugletrykket må være. Dette vil give dig de bedste køreforhold.

Sådan pakker du campingvognen rigtigt

Pak logisk og praktisk, og tænk - som sagt - over vægtfordelingen i campingvognen. En god regel er, at de tunge ting skal pakkes i bunden af campingvognen, mens de lette ting skal placeres i overskabene.

Ting som konserves, gryder, bøger, drikkevarer, tasker med tøj og møbler skal placeres i underskabe. De lettere ting som service, papir, viskestykker, klude og spil skal pakkes i overskabene.

Når hunden skal med på campingferie

Hvis familiens kæledyr skal med på ferie, er det også en rigtig god idé at sætte sig ind i et par ting i denne sammenhæng.

Der er nogle campingpladser, hvor det ikke er tilladt at medbringe hunde. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, om hunden overhovedet må opholde sig på de campingpladser, I har udset jer.

Hvad skal hunden have pakket med? Det er ikke kun jer, der skal have en ferietaske med. Overvej hvilket legetøj, hundemad, hundesnor og kurv, der er nødvendigt at medbringe på ferien. 

Når du skal rejse med din hund, er det også vigtigt, at du har styr på ting som hundens pas. Jep, din hund skal nemlig også have et pas. Læs meget mere om alle de forberedelser og overvejelser, du skal gøre dig, når hunden skal med på ferie her: 10 gode råd når du skal rejse med din hund 

Få dit vogntog "Tempo 100"-godkendt

Siden d. 1. juli 2016 har det været muligt at søge om Tempo 100-godkendelse i Danmark. Med godkendelsen må du køre 100 km/t med campingvogn eller trailer på motorvejen og 80 km/t på landeveje og motortrafikveje.

Godkendelsen er inspireret af den tyske tempo 100-godkendelse, men da Danmark og Tyskland endnu ikke har anerkendt hinandens Tempo 100-regelsæt, kræver det, at du tilegner dig begge godkendelser, hvis du ønsker at gøre brug af reglerne i begge lande.

Med tempo 100-godkendelserne kan du komme hurtigt igennem Danmark og Tyskland og videre til din ønskede destination. Samtidig behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt du sænker trafikken på motorvejen.

Kilder: dcu.dk, altomcamping.dk, fdm.dk, søndagsavisen.dk

1. maj 2017 Amanda Vejle
Mere om Ferie

Nu kommer frosten: Sådan sikrer du sommerhuset

Salget af sommerhuse er steget markant i 2020, og de mange nye sommerhusejere går nu deres første vinter i møde. Læs mere om, hvordan du kan gøre sommerhuset klar til vinterens kulde og frost her.

Pas på smitten: Sådan kommer du sikkert gennem efterårsferien

Hvad skal man lave i en coronaramt efterårsferie? Sundhedsstyrelsen kommer nu danskerne til hjælp med inspiration til aktiviteter, som både...

Den ultimative guide til Danmarks blomsterparker og botaniske haver

Skal du holde ferie i Danmark, så tag en tur rundt i landet og bliv inspireret til din egen have i Danmarks flotteste blomsterparker og...

Genialt trick: Sådan sparer du kassen på sommerhusleje

Hvis du skal opleve andre kroge af Danmark denne sommer, så skal du sikkert også leje et sommerhus. Der er nemlig mange penge at hente ved at leje et sommerhus, hvis du kender denne finte for at opnå optimal udbytte.

Danske dyreparker - den ultimative guide

Skal du holde ferie i Danmark i år, så forkæl dig selv og familien med en tur til en af de danske dyreparker eller zoologiske haver. idenyt...

Friluftsferie i Danmark? Tre gode råd til weekendturen

Mens nætterne hastigt bliver lysere og dagene længere, er højsæsonen for vandreture og overnatninger i den frie natur over os. Danskerne...

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager i sommerhus i påsken, men hvordan er reglerne? Læs med og få opklaret om du kan tage i sommerhus.

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen,...

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...