Pandaen er et af de populære dyr i Københavns Zoo.
Pandaen er et af de populære dyr i Københavns Zoo. Foto: Frank Rønsholt/Københavns Zoo

Danske dyreparker - den ultimative guide

Skal du holde ferie i Danmark i år, så forkæl dig selv og familien med en tur til en af de danske dyreparker eller zoologiske haver. idenyt giver dig her den ultimative guide til de store danske dyreparker.

Af: Ida Andersen, 3. juni 2020

Dyreparker i Danmark

Danmark byder på et væld af fantastiske dyreparker og zoologiske haver, hvor du ikke blot kan møde de fascinerende dyr, men også blive meget klogere på dem. 

Her kan du se en liste over de største danske dyreparker og zoologiske haver, og hvad du kan opleve i de enkelte parker og haver. 

Københavns Zoo

Odense Zoo

Aalborg Zoo 

Givskud Zoo

Randers Regnskov

Knuthenborg Safaripark

Ree Park Safari

 

1. Københavns Zoo

Zoologisk Have i København er på 11 ha og en af Europas ældste zoologiske haver. 

I 2019 ankom de to kinesiske pandaer til Zoo i København, hvor de er er faldet godt til i de arkitekttegnede rammer.

Ud over de to pandaer er der et væld af andre dyr at opleve i Københavns Zoo. 

Faktisk er der i alt over 3.500 dyr fordelt på 227 arter i København Zoo. 

Nyd for eksempel søløvernes og sælernes leg i vandet, eller gå  en tur forbi savannen og se blandt andet zebraerne, girafferne og antiloperne boltre sig. 

Ud over de mange fine dyr byder Zoo også på et væld af gode spisesteder. 

Du kan besøge Zoologisk Have hver dag året rundt. Du kan se priser og åbningstider her


2. Odense Zoo

Du kan se den flotte kongepingvin i Odense Zoo. Foto: Ard Jonsma

Odense ZOO kan du opleve dyr fra hele verden - lige fra de store og farlige rovdyr til de mindre og bløde klappedyr. Mød blandt andet de flotte kongepingviner, som er de næststørste af verdens pingvinarter, kun overgået af kejserpingvinerne. Se, om du kan spotte den søde røde panda, når den klatrer rundt oppe i træerne. Eller besøg de kvikke minigrise.

Odense ZOO har åbent hver dag hele året. Du kan se priser og åbningstider her

 

3. Aalborg Zoo

Pak madkurven og besøg familieområdet i Aalborg Zoo. Her har du har mulighed for at grille din egen medbragte mad i en af de to store grillhytter.

I Aalborg Zoo kan du blandt andet møde den søde næsebjørn. Næsebjørne er meget adrætte og glimrende klatrere. Når de klatrer, bruger de den lange hale til at holde balancen. Men Aalborg Zoo byder også på mange andre dyr, herunder kænguruer, tigre, giraffer og dovendyr.

Aalborg Zoo har åbent hele året. Du kan se priser og åbningstider her

 

4. Givskud Zoo

I Givskud Zoo kan du få tre vidt forskellige oplevelser på samme billet: zoo til fods, safaripark i egen bil og den imponerende dinosaurpark. 

I Givskud Zoo kan du møde rigtig mange forskellige dyr - lige fra elefanter og kameler til løver og dværgflodheste. Og så finder du et af Europas største gorillaanlæg her. 

Det er også her, du finder den største dinosaurudstilling i Danmark nogensinde. Her kan du se mere end 50 dinosaurer i naturlig størrelse - fra den allerstørste planteæder på omkring 80 ton til den dødsensfarlige kødæder, Tyrannosaurus rex. Du kan opleve både de fuldvoksne giganter og små nyudklækkede unger.

Du kan se priser og åbningstider her.

 

5. Randers Regnskov

Du behøver ikke at rejse om på den anden side af jorden for at opleve et sandt tropeeventyr. Randers Regnskovs 3600 m2 store tropeudstilling har det hele – varmen, luftfugtigheden, lydene, lugtene og et rigt dyreliv, der tæller mere end 200 arter. 

At træde ind i Randers Regnskov er som at træde ind i en anden verden. Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra brusende vandfald og det mangfoldige dyreliv, der findes her. I frodige, grønne omgivelser kan du opleve alt fra små, flittige bladskærermyrer til store, majestætiske jaguarer og således for en stund få følelsen af at være på et sandt tropeeventyr.

Du kan se priser og åbningstider her.

 

6. Knuthenborg Safaripark

I Knuthenborg Safaripark kan du komme helt tæt på de sjældne sibiriske tigre, tage på safari blandt giraffer og gnuer på savannen og møde de tidligere cirkuselefanter i Europas nok største elefantanlæg.

I Dinosaurskoven i Knuthenborg Safaripark kan du opleve fortidens kæmper næsten lyslevende. 

I Dinosaurskovens camp-område kan du blive klogere på historien om livet på Jorden, dinosaurernes udvikling og deres efterkommere, samt palæontologernes arbejde med udgravninger og identifikation af fossile fund. 

Du kan se priser og åbningstider her.

 

7. Ree Park Safari

Ree Park Safari strækker sig over et 125 hektar stort, kuperet og naturskønt område med skov og søer ca.10 kilometer fra Ebeltoft.

Du kan opleve Ree Park Safari fra en rigtig safaribil. Her fortæller en guide dig om dyrene, mens safarivognen kører dig og din familie ud på den store afrikanske savanne, hvor du kommer helt tæt på de afrikanske dyr. 

Du må selvfølgelig ikke røre de farlige dyr på savannen, men forskellige steder i parken kan du møde dyr, du gerne må klappe. Der er for eksempel nubiske geder, svenske minigrise og charmerende æsler. 

Du kan se priser og åbningstider her.

3. juni 2020 Ida Andersen
Mere om Ferie

Nu kommer frosten: Sådan sikrer du sommerhuset

Salget af sommerhuse er steget markant i 2020, og de mange nye sommerhusejere går nu deres første vinter i møde. Læs mere om, hvordan du kan gøre sommerhuset klar til vinterens kulde og frost her.

Pas på smitten: Sådan kommer du sikkert gennem efterårsferien

Hvad skal man lave i en coronaramt efterårsferie? Sundhedsstyrelsen kommer nu danskerne til hjælp med inspiration til aktiviteter, som både...

Den ultimative guide til Danmarks blomsterparker og botaniske haver

Skal du holde ferie i Danmark, så tag en tur rundt i landet og bliv inspireret til din egen have i Danmarks flotteste blomsterparker og...

Genialt trick: Sådan sparer du kassen på sommerhusleje

Hvis du skal opleve andre kroge af Danmark denne sommer, så skal du sikkert også leje et sommerhus. Der er nemlig mange penge at hente ved at leje et sommerhus, hvis du kender denne finte for at opnå optimal udbytte.

Friluftsferie i Danmark? Tre gode råd til weekendturen

Mens nætterne hastigt bliver lysere og dagene længere, er højsæsonen for vandreture og overnatninger i den frie natur over os. Danskerne...

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager...

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen, er der en række ting, du skal have styr på, hvis du vil styre uden om uheld og bøder.

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove...

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har samlet alt, du skal vide for at vælge det helt rigtige spahotel, her. 

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej,...

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekenden eller nyde en længere ferie med masser af hygge og afslapning.

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...