Foto: istockphoto

Cykelferie i Danmark

Den rigtige oplevelse af Danmark får du i sadlen på en cykel.

Cykelferie på Bornholm

Der er mange forskellige muligheder for cykelferie på Bornholm. Der er flere forskellige bureauer, der tilbyder at sammensætte den perfekte kombination af hotelophold, udflugter og ruter, der passer lige til dine behov.

Bornholmtours tilbyder eksempelvis seks forskellige sammensatte ferier, der alle varierer i hotelovernatninger og udflugter. Du kan vælge en af de sammensatte ture eller få hjælp til, at sammensætte din helt egen ferie.

Et eksempel på en cykelferie fra Bornholmtours kan være deres pakke nr. 1. Her får du altså syv nætter på pensionater tre forskellige steder på øen. Turen hedder “Rundt langs kysten” og tager dig på en smuk tur rundt langs Bornholms smukke kyster.

Du får både tag over hovedet og morgenmad hver dag, færgebilletter og cykelguide samt kort. Du skal blot medbringe friske ben, cykel og godt humør. Det er et super alternativ til en udenlandsferie og her får du chancen for at opleve noget af Danmarks smukkeste natur.

Læs mere: 10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark

På cykel rundt i det sydfynske øhav

Sydfyn er en af Danmarks mest populære rejsemål for de aktive rejsende. Her er der ikke kun tale om cyklende, men også gående og sejlende gæster. Uanset hvilken aktivitet du er til, er sydfyn og de omkringliggende øer et paradis i form af naturoplevelser, omgivelser og sindstilstanden.

Rubyrejser tilbyder en del sammensatte programmer for cykelferier rundt omkring i hele Danmark. Dette gælder selvfølgelig også fyn. Start i Svendborg og oplev de omkringliggende punkter i en radius af mellem 10 og 60 km.

Thurø, Valdemar slot på Tåsinge, Langeland, Egeskov slot, Naturama moderne naturhistorisk museum, Skarø og Drejø. Du kan opleve så meget du ønsker. Herfra går turen videre til Faarborg, så til Ærø og sådan kan du fortsætte som du behager.

Der er rig mulighed for at få mange kilometer i benene eller tage den lidt mere med ro. Rejserne kan tilpasses så de passer perfekt til dine behov.

Færdigpakkede cykelferier i Danmark

Dansk Turismefremme er det nationale omdrejningspunkt, når det kommer til at fremme turismen i Danmark.

På deres website tilbyder de blandt andet en række færdigpakkede cykelferier, der rækker lige fra den nordligste top til den sydligste spids af landet. Du kan eksempelvis vælge deres 270 km lange rute på den berømte hærvej der strækker sig fra Viborg helt ned til Padborg/grænsen til Tyskland.

Du kan også vælge mellem deres 14 forskellige cykelferier, de har lavet i samarbejde med Morsø turistbureau, på den Nordjyske ø Mors og omegn, der ligger i limfjorden og tæt på Vesterhavet. Besøg Thy nationalpark, Limfjordsområdet, Vesterhavet og meget mere i idylliske omgivelser.

Til tider kan det være nemmest at vælge en rute, der er planlagt i forvejen og mindre besværligt end at planlægge det hele selv. Men selvgjort er også velgjort, og du kan sagtens planlægge din egen cykelferie rundt i det ganske land.

Læs mere her: Tag på cykelferie ved Limfjorden – alt hvad du bør vide

Der er mere end 11.000 skiltede cykelruter i Danmark

Danmark er med manglen på uovervindelige bjerge og kort mellem oplevelser og overnatningsmuligheder, det perfekte cykelland. Cykelkulturen i Danmark er et af de mest udviklede i hele verden, og derfor er Danmark også et af de sikreste lande at tage på cykelferie i.

Selv i storbyerne er det sikkert at cykle, da cykelstier og respekten for cykelister er meget udbredt og en generel enighed blandt det danske folk. 

Bed+bike

VisitDanmark henviser til en certificeringsordning, der sikrer dig de bedste cykelvenlige overnatningssteder og ruter rundt omkring i hele Danmark. Ordningen hedder Bed+Bike Sport og omfatter medlemmer, der er udstyret med ydelser, som kan komme til gavn for de cykelrejsende.

Medlemmerne spænder vidt omkring og omfatter både bed&breakfasts, kroer, vandrehjem, campingpladser og hoteller. Der er adgang til indbrudssikrede opbevaringssrum, mulighed for værktøj, vaskeservice mm.

Bed+Bike vandt i 2015 prisen for årets cykelturismeløsning og har nu mere end 151 bed+bike certificerede medlemmer. Kig efter bed+bike logoet, når du planlægger din cykelferie rundt i Danmark.

Cyklistforbundet og Cyclistic hjælper dig med at planlægge cykelruten

Cyklistforbundet har deres egen landsdækkende ruteplanlægger, der hedder Cyclistic. Med Cyclistic kan du planlægge og opdage nye ruter rundt omkring i alle Danmarks smukke landsdele.

I samarbejde med de lokale samarbejdspartnere, har Cyclistic et udvalg af allerede planlagte ruter, du kan vælge at udforske. Samarbejdspartnerne kender til lokalområderne, og har udvalgt ruterne nøje efter at få en blanding af de bedste cykelstier og den flotteste natur.

Ruterne er delt op i regioner, og er registeret med både sværhedsgrad, længde og om de er egnede for racercykler, nakkede eller børnevenlige. Du har mulighed for selv at justere de planlagte ruter, ved blot at trække ruten ud i et andet forløb eller tilføje seværdigheder mm.

Kilder: Bornholmtours.dk, ruby-rejser.dk, visitdenmark.dk

30. marts 2017
Mere om Ferie

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er nemlig et gavmildt år, når det gælder fridage. Se, hvor mange året byder på, og hvornår de falder, her. 

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af...

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i...

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en ferie i et sommerhus en oplagt mulighed.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.

Guide: Danmarks bedste badestrande

Danmark er begavet med en utrolig lang kystlinje – og mange steder også med meget fint sand. Det er en kombination, der skaber strande i verdensklasse. Se vores miniguide og find den strand, der passer perfekt til dig og din familie.

Derfor bør du sætte din kuffert i badekarret, når du rejser

Selvom det kan lyde mærkeligt, så er der én rigtig god grund til at placere din kuffert i hotellets badekar, når du er ude at rejse. På den...

Billige flyrejser - sådan snyder du rejsesøgemaskinerne og rejsebur...

Er du også træt af ubegribelige ekstragebyrer, når du booker flybilletter? Her er 10 tips til, hvordan du kan være et skridt foran Momondo,...

De bedste tips: Campingforberedelser til campingferie

Den bedste campingferie starter derhjemme. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal forberede sig på og sætte sig ind i, inden man kører ud på den åbne landevej. Du finder her de bedste råd til, hvordan familien får den absolut bedste campingferie.

10 særlige og alternative ferieoplevelser i Danmark

Her får du 10 bud på særlige ferieoplevelser, du kan få lige her i Danmark.

6 skønne feriedestinationer til påskeferien

Hvis du gerne vil rejse i påsken, men har svært ved at bestemme dig for destinationen, er her 6 skønne steder, der måske kunne vække rejsely...

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

Tag i sommerhus hele året

Et ophold i et dansk feriehus kan være lige præcis dét, I har brug for uden for sæsonen.

Tag på ferie i Danmark - 20 danske naturperler

I Danmark er der aldrig langt mellem naturoplevelserne, men vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, landet byder på, kan du...