Når man er på farten, er det begrænset, hvor meget udstyr der er plads til på cyklen, i bilen eller i campingvognen.
Når man er på farten, er det begrænset, hvor meget udstyr der er plads til på cyklen, i bilen eller i campingvognen. Foto: Getty Images

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

Af: Nanna Danborg-Aamand, 1. april 2019

Det er de små ting, der gør campinglivet til en dejlig oplevelse. Når hverdagen fungerer, bliver det nemlig legende let at nyde de udendørs aktiviteter og de hyggelige fællesskaber.

Derfor har vi samlet en liste med de ting, du ikke kan undvære, når du skal på campingferie her. 

Tryk herunder, for at komme direkte til et afsnit. 

Campingudstyr - alt det praktiske til hverdagen

Når vi pakker til en campingferie, er det let at glemme de ting, vi tager for givet i hverdagen. Men siddepladser, bordplads og lys er vigtigt, hvis du skal skabe omgivelser, der er behagelige at bo i. Her kan du se, hvad du skal tænke over, når du vælger møbler til turen.

Stole

En campingplads uden siddepladser, er ikke en rigtig campingplads. Heldigvis findes der et kæmpe udvalg af campingstole, og om du vil nøjes med små og let transportable skamler eller helst vil sidde i ergonomisk designede sæder er helt op til dig. Skal du bruge meget tid i stolene, kan det være en god idé at huske hynder, og måske endda investere i et par gode nakkestøtter til campingstolene.

Borde

Du kan også finde et hav af campingborde i forskellige størrelser, former og med forskellige justeringer. Tænk over, om der skal være plads til 2, 4 eller 6 ved bordet, hvor let det skal være at transportere. Måske vil du helst have et rundt bord med plads til selskab, et praktisk minibord eller et bord, der er specielt tilpasset en campingvogn.

Skabe

Skal du være det samme sted i længere tid, kan en mulighed for pakke kufferten ud være meget rar. Vil du gerne have opbevaringsplads på turen, kan du finde campingskabe i forskellige former og størrelser, som kan stilles op og tages ned igen på få minutter.

Tørrestativ

Et improviseret tørrestativ af badunsnor, tiloversblevne stænger eller grene virker, når der skal tørres tøj på farten. Vil du have en mere fast løsning, kan du i stedet købe et tørrestativ, der kan sættes på campingvognen eller et tørrestativ på fod, som både er stabilt og nemt at folde ud. Husk klemmer.

Lys

Udendørs aktiviteter er en vigtig del af campinglivet, og når mørket falder på, kan det være svært at nyde aftenerne til fulde, hvis der ikke er nok lys. Heldigvis er der mange muligheder når det gælder lys i campen.

Du kan både finde lys der tilføjer en hyggelig stemning som lanterner, der både kan stå og hænge, og praktiske og genopladelige campinglamper, der også kan fungere som lommelygter. Andre lamper bruger solcelleenergi. Uanset hvilken der passer bedst til dig, bør du overveje at finde en lampe med et blødt og behageligt LED-lys.

Solsejl og parasoller

Blæsende vind eller stegende sol kan hurtigt gøre udelivet hårdt for kroppen. Derfor er det en rigtig god idé at medbringe et solsejl, læsejl og en parasol til turen. Har du en campingvogn, kan du også finde et markisetelt, der passer til dine behov.

Campingudstyr til køkkenet

Ferie er ofte lig med kulinariske oplevelser, fordi der endelig er tid til at kræse for maden. Er du på campingferie kan madlavningen - og den efterfølgende opvask - dog være ret besværlig. Heldigvis findes der mange måder at gøre campist-livet i et køkken lettere på. Vi har samlet et par smarte og nødvendige ting herunder.

Feltkøkken

Oftest består campingkøkkenet af et bord og et par kogeplader, men du kan sagtens finde feltkøkkener, der fungerer udmærket som en erstatning for et rigtigt køkken. Nogle køkkener har både vask, krydderihylder, affaldskurv på siden og praktiske hylder med masser af plads til gryder og pander under bordpladen.

Har du lidt plads, er det en god idé at finde et bord, der er let at pakke sammen og har en bæretaske, så du let kan transportere det omkring. Du kan også vælge at medbringe en sammenklappelig reol, hvor der er masser af plads til alt, du har brug for.

Foldbart udstyr

Når man er på farten, er det begrænset, hvor meget udstyr der er plads til på cyklen, i bilen eller i campingvognen. Store opvaskebakker, skåle og gryder kommer hurtigt til at tage masser af plads - men det er heller ikke noget, der sådan lige kan undværes. Derfor er foldbart køkkenudstyr et absolut must, når du er på campingferie. Du kan finde alt fra foldbare opvaskestativer og opvaskebaljer til skåle, spande, grydesæt, madkasser, vanddunke og kedler.

Nedkøling

Kolde drikkevarer og køligt pålæg smager bare bedst, og det er lettest at få, hvis du har gode kølemuligheder med dig. Du kan typisk finde kølebokse på op til 60 liter og mindre køletasker, der har plads til alt fra 5 til 20 liter, hvilket gør dem lettere at have med rundt. Husk køleelementer.

Grill

Kogeplader, stegeplader, trangiasæt, gasgrill eller kulgrill. Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan lave lækker mad i naturen og på campingpladsen. De typiske kogeplader og grillplader bruger gas, og du skal derfor sørge for at have fyldte gasflasker klar. Gasflaskerne findes i forskellige størrelser, og nogle kan ombyttes i forskellige byggemarkeder, når de er tomme, mens andre skal bortskaffes ved dagrenovationer. Husk at vælge gasflasker, der passer til dit gasapparat.

Godt at have med

Affaldsposer, husholdningsartikler, rengøringsmiddel, opvaskemiddel, håndsæbe, lille opvaskebalje, opvaskebørste, spand, klud, vaskepulver, skyllemiddel, støvekost og fejeblad, engangshandsker.

Campingudstyr til at holde varmen

Når du camperer i Danmark, er det ingen hemmelighed, at det kan blive køligt i campingvognen eller teltet, når solen er gået ned. Du behøver dog ikke at fylde teltet op med tæpper og varme uldtrøjer, for at holde varmen. Du kan nemlig tage hjemmets komfort med dig på farten ved hjælp af gulvvarmetæpper og andre varmeapparater.

Tæpper, terrasselamper og varmeblæsere

Et elektrisk gulvvarmetæppe kan bruges under borde og stole, hvilket giver dig en jævn varme på 35 °C.Du kan også investere i en camping- eller terrassevarmer, der er lige så velegnet i et telt eller fortelt som i en åben eller lukket tilbygning eller en have. En tredje mulighed er at anskaffe en varmeblæser, der nemt og hurtigt kan varme teltet eller campingvognen op.

Myggedræbere

Når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, plejer en meget uvelkommen gæst at følge med. Myggen, der med sine summende lyde kan ødelægge enhver skønhedssøvn og gøre aftentimerne udendørs noget nær umulige at nyde, indtager hurtigt et campingområde.

Myggelys, myggeskræmmere eller myggespiraler er ofte en løsning folk tyer til, men det mest effektive middel mod de små insekter er en myggedræber.

 De mindsker nemlig antallet af myg i området omkring dem uden brug af kemikalier, og så er de sikre for både mennesker og dyr. Husk i øvrigt, at den mest effektive beskyttelse mod myg er midler som for eksempel myggespray til utildækkede steder på kroppen - og så selvfølgelig tøj!

Campingudstyr til hyggelige dage

Når man tager på campingferie, er fællesskabet ofte i fokus. Derfor er underholdning som kort- og brætspil og udendørs spil som badminton og petanque uundværlige på turen. Når det gælder afslapning, er en bog, et magasin eller en radio også en god idé. Husk også at medbringe strandting og cykler, hvis du har brug for det.

Husk også praktiske ting som gummistøvler og paraplyer til regnverjsdage, vifte og solbrbiller til solskinsdage, en dagsrygsæk til udflugter og en powerbank eller biloplader til telefonerne.

Skal du bo i telt eller campingvogn?

Overvej før du køber campingudstyr til telt

Hvilket telt der passer bedst til din ferie, afhænger i høj grad af, hvilken slags tur du planlægger. Om teltet skal transporteres på cykel, motorcykel, i kano eller bil har stor betydning for vægt og størrelse, ligesom hvor og hvornår du skal campere, har stor betydning for hvilken kvalitet du har brug for.

De fleste telte kan modstå en regnbyge eller to, men regner det meget, skal teltet være af en vis kvalitet. Normalt kan det anbefales at købe et telt med et vandsøjletryk på 2.000 mm, da det kan modstå vind og vejr. Derudover er det ofte en god idé at investere i et telt, der er en soveplads større end det antal personer, der skal bo i det, da de giver lidt plads til bagage.

Tip

Skal du til bjergrige egne eller områder med sandet grund, bør du finde pløkker og hamre der passer specielt til det terræn.  

Soveposer og liggeunderlag

Camperer du i telt, er de vigtigste fornødenheder liggeunderlag og sovepose. Udvalget af soveposer er bredt, og de kan koste alt fra 200 kroner til flere tusinde kroner. Er du i tvivl om, hvad du behøver, kan fagpersoner hjælpe dig med at finde den rette.

Et liggeunderlag har også stor betydning for din teltoplevelse. Nogle campister er fint tilfredse med et almindeligt underlag i skumgummi, mens andre gerne vil have komfort! Hører du til den sidste gruppe, kan et selvoppusteligt liggeunderlag eller en luftmadras være et bedre valg for dig... Men hvis du drømmer om luksus på din campingferie, bør du måske overveje at prøve den glamourøse camping, også kaldet glamping, i stedet. 

Husk

Ekstra barduner, pløkker og  gummihammer

Campingudstyr til campingvogn

Skal du nyde tilværelsen i en campingvogn, følger mange fornødenheder automatisk med. Der er dog nogle ting, der er vigtige at have styr på inden turen, såsom el-kabel til campingvognen, ekstra batterier, reservehjul, opkørselskiler, CCE hunstik og Schuko hanstik, gasomkobling, campinggaskogeblus og kugletryksmåler. Det er også vigtigt at tjekke dæktryk.

Udover et fortelt er det også vigtigt at huske et understykke til vognen, et fortelttæppe og en pressening. Andre praktiske ting kan være støtteben, trappe, vanddunk, spildvansslange og renseprodukter til toiletet. Er du i tvivl om, hvad du skal vide, før du holder ferie i en campingvogn, bør du undersøge sagen hos en forhandler eller udlejer. 

Husk

Dyner, hovedpuder, sengetøj, lagen, dørmåtte og tæpper

1. april 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Ferie

Nu kommer frosten: Sådan sikrer du sommerhuset

Salget af sommerhuse er steget markant i 2020, og de mange nye sommerhusejere går nu deres første vinter i møde. Læs mere om, hvordan du kan gøre sommerhuset klar til vinterens kulde og frost her.

Pas på smitten: Sådan kommer du sikkert gennem efterårsferien

Hvad skal man lave i en coronaramt efterårsferie? Sundhedsstyrelsen kommer nu danskerne til hjælp med inspiration til aktiviteter, som både...

Den ultimative guide til Danmarks blomsterparker og botaniske haver

Skal du holde ferie i Danmark, så tag en tur rundt i landet og bliv inspireret til din egen have i Danmarks flotteste blomsterparker og...

Genialt trick: Sådan sparer du kassen på sommerhusleje

Hvis du skal opleve andre kroge af Danmark denne sommer, så skal du sikkert også leje et sommerhus. Der er nemlig mange penge at hente ved at leje et sommerhus, hvis du kender denne finte for at opnå optimal udbytte.

Danske dyreparker - den ultimative guide

Skal du holde ferie i Danmark i år, så forkæl dig selv og familien med en tur til en af de danske dyreparker eller zoologiske haver. idenyt...

Friluftsferie i Danmark? Tre gode råd til weekendturen

Mens nætterne hastigt bliver lysere og dagene længere, er højsæsonen for vandreture og overnatninger i den frie natur over os. Danskerne...

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus i påsken - men pas på!

Påsken nærmer sig, og det tyder på at den traditionsrige tid, bliver markant anderledes end den måske plejer at være. Mange danskere tager i sommerhus i påsken, men hvordan er reglerne? Læs med og få opklaret om du kan tage i sommerhus.

Gør bilen klar til skiferie: Sådan styrer du uden om ulykker og...

Julen og nytåret er forbi, og de første sneglade danskere har allerede sat kurs mod den årlige skiferie. Men inden du sætter dig i bilen,...

Derfor skal du holde juleferien i Sverige og Norge

Lige nu er den svenske og norske krone under pres - og det gør det billigere at være dansk turist i vores nabolande.

6 sikre hits du kan lave i efterårsferien - uanset vejr

Efteråret byder både på smukke udedage og hyggelige indedage, og holder du efterårsferie, er der mange dejlige ting du kan lave. Få 6 sjove ideer til hele familien her. 

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har...

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekenden eller nyde en længere ferie med masser af hygge og afslapning.

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og...