Foto: Destination Bornholm

Bornholm: Danmarks eget New Zealand

Er du til oplevelser og action på ferien, behøver du ikke rejse til den anden side af jorden. Bornholm er nemlig andet end Krølle Bølle-is og Dueodde Strand. Udover at have en natur, som ikke kan opleves andre steder i Danmark, er der også mulighed for at udfolde sin indre eventyrlyst.

Af: , 19. januar 2017

Det kan godt være, at New Zealand er den førende destination, når det kommer til aktiv ferie – men har du hverken penge eller tid til at gå all in, kan du i stedet besøge Danmarks eget New Zealand. På Bornholm er der nemlig mulighed for outdoor-aktiviteter som klatring, udspring, kajak, ridning, dykning, surfing, adventureløb og downhill-mountainbiking. 

Naturen giver lyst til at være ude

Klippeøen og Solskinsøen er ikke navne, som Bornholm har fået tildelt uden grund. Klippeøen kaldes det, fordi det er det eneste sted i Danmark, hvor man rigtigt kan opleve klipper. Klipperne holder på varmen og giver øen en lang og lun sensommer. Solskinsøen kommer af, at Bornholm statistisk set har flere solskinstimer end resten af Danmark.

De mange solskinstimer har også medført, at turister især søger de udendørs aktiviteter, når de besøger øen.

Helle Mogensen fra Destination Bornholm forstår godt, hvorfor mange vælger Bornholm til deres aktive ferie.

– Bornholm har både en spektakulær natur, som ikke findes andre steder i landet, men der er også en mangfoldighed af outdoor-aktiviteter. Du kan klatre i nord, og 20 minutter senere kan du surfe i syd, siger Helle Mogensen.

Aktiv ferie til lands

Aktiviteterne på Bornholm spænder bredt. Øens størrelse gør, at det er nemt at komme rundt på cykel, og da Bornholm har mere end 230 kilometer cykelvejnet, er cyklen for mange det oplagte transportmiddel. Hvis der skal mere fart på, er det også muligt at finde downhill-mountainbikebaner, som sætter gang i adrenalinen.

Den flotte natur og det kuperede terræn gør også Bornholm til en oplagt destination at løbe og vandre i. De afmærkede løberuter fører gennem skove, forbi sprækkedale og langs kysten, hvor sandstrandene er bløde at løbe i.

Hvert år bliver der afholdt diverse løb som Etape Bornholm, der er et fem dages maraton rundt på øen, Christiansø Marathon og ølmaraton i Svaneke, hvor der for hvert 2,5 km er optankning med en ny slags øl.

Ud over cykel- og løbemulighederne er der også aktiviteter som golf, ridning, klatring, udspring og med Danmarks længste tovbane i 45 meters højde, er det også muligt at få et ekstra sug i maven.  

Oplev Bornholm fra vandet

Lige meget, hvor du befinder dig på Bornholm, er der kort afstand til havet, og det giver god anledning til at dyrke den indre vandhund.

Dykning ved Bornholm kan byde på lidt af hvert. Undervandsoplevelserne er ofte mere eksotiske end i resten af Danmark, og for de mere øvede er der mulighed for at dykke ned til Nordeuropas største skibsvrag. 

Flere steder på øen er der undervisning i dykning, kajak, wind-, kite-, og SUP-surfing. For nybegyndere og børn er det en god idé at starte ved den lavvandede Balkabugt.

Er udsigten til Bornholms klippevægge fra vandsiden tillokkende, er det også en mulighed at tage en tur med havkajak. Bornholms klippekyst er de fleste steder smukkest fra søsiden. Turen med havkajak har Camilla Schmidt fra Roskilde afprøvet gennem Go Bornholm. 

– Turen var ret fantastisk. Vi var både børn og voksne, hvilket der blev taget fint hensyn til uden at sinke nogen eller ændre noget, siger Camilla Schmidt, som har oplevet, at turen har sat spor.

– Vi har sidenhen besluttet, at vi vil begynde at ro havkajak på Roskilde Fjord, som vi bor tæt på. Men vi kommer klart tilbage, næste gang vi kommer til Bornholm, og vi har også anbefalet turen til mange. 

Ved Opalsøen er Danmark længste tovbane på 290 meter. På svæveturen, der starter i 45 meters højde, kan du få en fart på 55 kilometer i timen. (Foto: Destination Bornholm)

Outdoor oplevelser:

  • Mountainbike-bane i Almindingen
  • Vang Granitbrud – Naturattraktion med tre vandreruter, mountainbike-spor, klatring og rappelling
  • Stand Up Paddlesurf adventure i Hammerhavn
  • Trail-træning ved Hammersø
  • Torskefiskeri på båd
  • Surfsafari rundt på øen
  • Havkajaktur ved Aarsdale
  • Tag på sejltur med Galeasen Mester
  • Dykkerkurser 

Se mere om outdoor oplevelser på Bornholm her.  

Eventkalender

Se mere om alle vores events på:https://bornholm.info/da/eventkalender 

Læs mere om alle outdoor aktiviteter på Bornholm her.

19. januar 2017
Mere om Bornholm

Ferie på Bornholm - her finder du de bedste oplevelser

På Bornholm er afstandene til de mange seværdigheder overskuelige, og du kan snildt nå hele øen rundt. Besøg for eksempel bisonerne i Almindingen, rovfugleshowet i Nyker, Middelaldercentret i Østerlars eller tag en sejltur til Christiansø.

Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter er et oplevelsescenter, der ligger 500 meter fra Østerlars Rundkirke i den smukke og særprægede bornholmske...