Foto: Getty Images

Oplev Ærøs unikke og naturrige omgivelser

Ærø er en ø, der skal opleves. Oplev øens smukke og frodige natur og rige dyreliv. Læs her hvordan du får en skøn ferie på smukke Ærø.

Hvis andre øer er kendte for roer og kartofler, så er Ærø ‘desserten’. Bolsjer, lakridskonfekt, chokolade, is, øl, single malt-whisky og cigarer – og de tykke pandekager, løvtens paa’kar. 

Men her er også maleriske landskaber, eventyrlige huse og smukke træskibe. Som de lokale siger: “Alt andet er vand ved siden af Ærø.” Ikke underligt, at gifteklare romantikere fra ind- og udland flokkes her. 

Overvejer du derfor at tage færgen til Ærø, har vi her lavet en guide over hvilke spændende ting du kan opleve.

Unik natur på Ærø

Ærø er et af de steder i Danmark, med flest solskinstimer om året. Derfor er Ærø også beriget med en utrolig smuk og anderledes natur. Her er det ikke unormalt, du finder eksotiske planter og blomster, der normalt ikke ville overleve i Danmark, og normale planter der udvikler sig til en bemærkelsesværdig størrelse.

Cykel- og vandretur på Ærø

Ærø er perfekt til cykel- og vandreferien. Her får du både en smuk udsigt på turen, og øen har den helt perfekte størrelse, så turen aldrig bliver for lang. Der findes flere officielle cykel- og vandrestier med panoramaudsigt over den smukke natur og Det sydfynske Øhav med distancer fra 8 kilometer og helt op til 200 kilometer. 

Find cykelkortene hos turistbureauerne, hvor du i Ærøskøbing udover et kort, får rutebeskrivelse med gode historier om de steder, du kommer forbi.

Bad ved Vesterstrand

Lige ude for Ærøskøbing ligger Vesterstrand. Sandstranden er børnevenlig, lavvandet og har en badebro. Vesterstrand ligger ved bugten ud mod Urehoved, hvor de kendte små og farverige strandhuse ligger.

Skjoldnæs Fyr på Ærø

I nordspidsen af Ærø kan du besøge et af Danmarks smukkeste fyr, hvor du i 22 meters højde har en fantastisk udsigt over Østersøen, Det sydfyenske Øhav og Lillebælt. Fyret kan ses hele vejen fra Kiel i Tyskland af. Det blev nemlig bygget efter nederlaget i 1864, som en hilsen til de tabte venner og familie.

View this post on Instagram

Ærø has definitely become one of my favorit place... #skjoldnæs #ærø #søby

A post shared by Daniel F V (@framefunk) on Feb 13, 2019 at 5:10am PST

Golf med enestående udsigt

Kun 20 meter fra Skjoldnæs Fyr, ligger en golfbane med en helt unik beliggenhed, med udsigt til hav på tre sider, som du ellers skal hele vejen til Skotland eller Irland for at opleve. 

Find spændende fugle og planter

Naturområdet ‘Næbbe’ på Ærø ligger tæt ud mod den lave klint på øens nordside. Er du interesseret i fugle og planter, er dette idylliske område det helt perfekte sted at tage på udkig.

Kys frøen på Ærø

På Ærø kan du prøve Oplevelsescenteret ‘Kys frøen’ i Søbygaard, som er specielt populært blandt børnefamilierne. Her kan du nemlig sammen med børnene tage på sjove oplevelser i naturen og kulturhistorien, med en masse læring. Du kan låne alt det nødvendige udstyr, så hele familien bliver klar til at tage på blandt andet skattejagt, finde vilde urter til pandekagerne, optagelse af fuglefløjt og bænkebiderræs.

Marstal Søfartsmuseum

Danmark er en af verdens store søfartsnationer. På Ærø kan du besøge Marstal Søfartsmuseum, hvor du får sømandsskrøner og et indblik i den hovedrolle, Ærø har spillet hvad angår skibsbyggeri og langfart, smuglere og sørøveri. Museet har over 200 skibsmodeller, mere end 130 flaskeskibe og meget mere. Udover søfartens historie kan du også her gå på opdagelse i historiens tekstiler, keramik, køkkenredskaber og malerisamlinger. 

Tag busen rundt - gratis!

På Ærø er det et must at tage bussen, der kører hver time. Ikke nok med at du oplever en masse forrygende udsigter, er det også gratis. Bussen stopper ved alle færgehavnene og tager dig med rundt på øen, og er særdeles populær blandt både turister og de lokale. På ruten kommer du blandt andet forbi Ærøs flotte vandtårn, Ærø Rådhus og de lokale købmænd og kroer. Skal eller har du været på cykeltur, kan bussen medtage op til tre cykler, så du kan tage bussen den ene vej, og cykle den anden. 

Camping på Ærø

Kræver din tur til Ærø en overnatning eller flere er et populært valg camping, da flere af dem, ligger lige ud til badestrande. Tag på Søby Camping Ærø, hvor de har legeplads til de mindste og petanquebane og hyggeligt bålsted til hele familien. På denne campingplads har de højbede med lækre friske krydderurter og grøntsager, som du frit kan gøre brug af.

28. marts 2019
Mere om Ferie

Sådan finder du det perfekte spaophold for dig

Store varme bassiner, den helt rigtige sauna eller skønne udendørs boblebade? Ved du, hvad du går efter, når du booker et spaophold? Vi har samlet alt, du skal vide for at vælge det helt rigtige spahotel, her. 

Sådan udlejer du dit sommerhus med succes

Står dit sommerhus ofte tomt? Ved at udleje din feriebolig kan du både give dit hus liv og samtidig få dækket mange af dine faste udgifter....

Så mange fridage har du i år

Kalenderen viser 2019, et nyt år er begyndt, og er du glad for forlængede weekender og fridage, har du noget at glæde dig til. 2019 er...

Her er alt det campingudstyr, du ikke kan undvære på campingferien

Planlægger du en campingferie til sommer, er der mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Har du pakket det nødvendige køkkengrej, har du plads til en opvaskebalje, et tørrestativ og har du husket lys? Se med her, hvor vi har samlet alt det campingudstyr, du ikke kan undvære i hverdagen, når du skal ud og nyde livet som campist.

Tag på en hyggelig ferie til Orø

Selvom Orø er en af de små af sin slags, er øen specielt en populær destination for de familier, der bare gerne vil på en dagstur i weekende...

12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har...

Forsinket eller aflyst fly: det har du krav på i erstatning.

Snyd ikke dig selv for erstatning, hvis dit fly bliver aflyst eller er forsinket. Her er nogle af de ting, du kan få kompensation for af dit flyselskab. 

Forlystelsesparker i Danmark - den ultimative guide

Her er Danmarks 10 største forlystelsesparker og de bedste af sommerens andre seværdigheder for hele familien. Leder du efter sted at tilbri...

Ferieformen silent retreat hitter - se om det er noget for dig

Har du brug for at komme ned i gear, finde dig selv og finde en indre ro? Så er ferieformen silent retreat måske noget for dig. Læs mere...

Staycation er den nye ferieform

Staycation er en helt ny måde at holde ferie på. Se her, hvad ferieformen dækker over, og hvem den egner sig til. 

Sådan pakker du bilen bedst før ferien

At få plads til alt i bilen, når familien skal på ferie, er et potentielt mareridt. Vi giver dig ti tips til, hvordan du både får plads i...

Det SKAL du have styr på ved leje af sommerhus

Lejer du et sommerhus er mulighederne mange. Skal du leje gennem privat eller bureau? Hvor meget koster det? Få tips til hvad du skal være...

5 uundværlige råd når du skal leje sommerhus

Har du lyst til ferie med naturen lige på den anden side af døren, masser af privatliv og god plads til unger og aktiviteter, så er en ferie i et sommerhus en oplagt mulighed.

Gode tips til campinglivet

Er du i tvivl om de forskellige muligheder for camping? Lad dig inspirere af disse gode tips til campingferie for enhver smag.

6 tips til den ultimative hotelferie

Læs de 6 gode tips, der vil hjælpe dig i planlægningen af den ultimative ferie for hele familie.