Foto: Hans Juhl

Tjek dit hus i september

Varmepumpe

Varmepumpe til sommerhuset, tagtjek før efterårsstormen, tjek af vinduesfuger og udendørsbelysning - det er alle ting, du med fordel kan tage vare på i september.

 

Varmepumpe holder sommerhuset frostfrit
For få penge kan sommerhuset holdes frostfrit om vinteren, hvis du installerer en luft til luft-varmepumpe. Mange pumper kan dog kun reguleres ned til 16 grader, hvilket er en unødvendig høj temperatur, når huset ikke benyttes. Køb en pumpe, som kan reguleres længere ned.

Tjek taget før efterårsstormen
Når vindhastigheden kommer over 24,5 m/s, er det stormvejr, og der er risiko for, at løstsiddende tagbeklædning på hus, garage og småbygninger blæser af. Tjek alle tagoverflader inden den første efterårsstorm rammer os inden længe.

Tjek fugerne ved vinduerne
Trækgener ved vinduet skyldes ikke nødvendigvis selve vinduet. Måske er fugerne omkring vinduer og døre utætte og trænger til reparation eller udskiftning, så kulden ikke trænger ind gennem revner og sprækker.

Tjek din udendørsbelysning
Snart er den udendørs belysning vigtig for, at skraldemanden og avisbuddet kan komme sikkert frem på sti og trappe i mørket. Tjek, om pærer skal udskiftes, og overvej at montere en bevægelsessensor, så lyset kun tændes, når der er brug for det.

2. september 2011
Mere om Varmepumpe

Valg af varmepumpe - de 10 mest populære varmepumper

Varmepumpe Her er de 10 mest populære varmepumper i Danmark. Hvad kan de? Hvad koster de? Og hvilken type skal du have: luft til luft, jord-til-luft eller jordvarmepumpe? Find vej i junglen af producenter med idényts store varmepumpeguide.

Varmepumper - det betyder forkortelserne: COP, SCOP og SEER

Varmepumpe Sådan kan du se, om en varmepumpe er energieffektiv, og om den er billig i drift. Lær at forstå de tre standarder, der findes for varmepumpe...

Advarsel til husejere: Varmepumper i høj kurs hos tyvene!

Varmepumpe Det stigende salg af varmepumper har tilsyneladende åbnet en helt ny jagtmark for den mere langfingrede del af befolkningen.

Varmepumpen skal passes og tjekkes af dig og en montør

Varmepumpe Har du en luft/luft-varmepumpe, skal den renses, tjekkes og passes regelmæssigt, ellers bruger den alt for meget strøm. Noget af det kan du selv gøre, og andet skal den autoriserede montør tage sig af.

Varmepumpeskjuler: skjul din varmepumpe og forskøn huset

Varmepumpe Varmepumpens udedel pynter sjældent på huset. Du kan dog ændre dens udseende med en varmepumpeskjuler eller med et skur eller et halvtag....

Sådan vedligeholder du din varmepumpe

Varmepumpe En luft/luft varmepumpe skal passes, så kører den optimalt. Se her, hvordan du gør.

Få varmen med en pumpe

Varmepumpe Vil du gerne sende din nuværende varmekilde på pension, kan en luft til vand-varmepumpe være afløseren. Den leverer både varme og varmt vand.

Placer din varmepumpe rigtigt

Varmepumpe Vær opmærksom på, at en luft-vand varmepumpe har et vist støjniveau. Tjek det, før du køber din varmepumpe.

Sådan får du varmen fra din varmepumpe til at fordele sig til alle...

Varmepumpe En varmepumpe giver billig varme, men bruger du den forkert, bliver varmen ikke ordentlig fordelt. Det oplevede familien Mortensen fra...

Ekstra billig el med varmepumper

Varmepumpe Elafgiften er blevet sat ned for dem, der varmer huset op med el – og det gælder også for dem, der bruger varmepumper.

Køb ikke for billig en varmepumpe

Varmepumpe Priserne på luft til luft-varmepumper svinger fra 3.000 til cirka 25.000 kr., men de billige varmepumper er ofte et dyrt og larmende bekendt...

Pas på støj fra varmepumpen

Varmepumpe En luft-vand-varmepumpe er blevet en populær varmekilde. Men inden du investerer i en varmepumpe, der kan sikre dig billig varme, så skal...

Varmekilder der passer til gulvvarme

Varmepumpe Der er tidspunkter, hvor du med fordel kan skifte til gulvvarme frem for radiatorer. Også hvad angår økonomi. Gulvvarme passer især godt til varmepumper.    

Varmepumpe - vælg den rette til dit hus

Varmepumpe Vil du opvarme dit hjem med en varmepumpe, skal du sørge for, at den har den rigtige størrelse, er godkendt og bliver ordentligt installeret...

Få billig varme med en varmepumpe

Varmepumpe Der findes flere forskellige løsninger, når det gælder varmepumper, og det er altid en god idé at alliere sig med professionel bistand, da...